makmal penyelidikan R&D Shaklee

Lawatan ke Makmal Penyelidikan R&D Shaklee di USA 2019

Siapa pernah makan Shaklee kat sini? Siapa masih makan Shaklee kat sini? Angkat tangan?

Yeay.. kita geng.

Saya pun dulu pernah makan Shaklee, dan sekarang pun masih makan Shaklee. Alhamdulillah. Tak dapat nak deny, asbab makan Shaklee ni, banyaklah yang best berlaku dalam hidup saya. Eh nanti kita cerita lagi.

Nak share pasal lawatan ke makmal penyelidikan R&D Shaklee ni.

Makmal Penyelidikan R&D Shaklee

Hehe .. ye nak share pasal makmal R&D Shaklee yang kat US nih. Aah makmal kat US, kat Malaysia takde lab gini. Kat Malaysia kita takde lab untuk test, tapi kita ada pakar nutrisi yang selalu involved dalam ujian & demonstrasi.

Salah satunya adalah demo kolagen nih la.

Ok berbalik pada cerita makmal R&D Shaklee kat US.

Sebelum tu, nak bagitau siap-siap, gambar dalam lab nih memang strictly Private & Confidential. Yang Qualifier dapat datang ke US Trip tu, beruntunglah, sebab dapat saksikan sendiri macam mana test yang saintis Shaklee ni buat.

Apa Yang Best Tentang Makmal Penyelidikan R&D Shaklee di US nih

makmal penyelidikan R&D Shaklee

Selain keunikan yang ada pada HQ Shaklee di Pleasanton, California, makmal inovasi ini juga antara tarikan. Tahukah anda, makmal ini dibuka secara rasmi untuk lawatan adalah pada 20 April 2015.

The Forrest C. Shaklee Innovation Center
opened its doors on April 20, 2015. The
beautiful 16,000 square foot facility is where
we will continue developing innovative
products for you and play our part in making
the world a better, healthier, place.

The Innovation Center contains state-of-the-art scientific equipment ensuring that Shaklee products meet and surpass the highest industry standards of product purity and safety.

All products within the Shaklee portfolio will be developed and tested in this facility by R&D functions, including nutritional research, ingredient development, product/process development, quality assurance, and quality control.

With this new facility, Shaklee will now have more than 50
scientists based in the city of Pleasanton, California near Shaklee World Headquarters.

Semua Test Dijalankan In House – Tiada Kompromi Untuk Failure Test

Yup semua test yang melibatkan kualiti, ketulenan bahan mentah, isu pestisid, isu radiasi semuanya dijalankan dalam makmal R&D Shaklee ini.

Jika ada yang tak meet requirement, bahan mentah akan DITOLAK – Rejected.

Hah bab reject ni memang syok dengar. Dulu saya pernah terlibat dalam bidang Quality (End Product). Yang bagusnya Shaklee, tiada kompromi untuk mengambil bahan mentah yang rejected nih.

Terus tukar je sumber.

Pernah suatu ketika seingat saya sekitar tahun 2014-2015 camtu, ada suatu isu tentang herba dalam Herblax. Saya masa tu masih kebingungan, kenapalah diorang nih berebut nak beli Herblax masa tu (orang gelar ubat sembelit-senang berak).

Oh, baru tau, rupa-rupanya, dah lama tak de kat pasaran ketika itu atas sebab bahan mentah.

Lebih Sejuta USD Dilaburkan Untuk Penyelidikan

Hm.. ini lagi lah.

Ada jugak yang soal, kenapa Shaklee mahal? Kalau lah korang tahu, nak buat ujian ketulenan 1 material tu kosnya berapa, inikan nak uji lebih 100,000 bahan? Pergh.. kiralah sendiri. Saya dulu pernah kerja dalam lab penyelidikan bioteknologi dalam sebuah IPT, saya pernah jaga geran penyelidikan, jadi saya tahu berapa kos untuk buat analisa setiap satu bahan tu.

Hehehe.. Bila dah tahu, nikmatnya weh ikhtiar untuk sihat..

Ada Lebih Dari 25 Orang Saintis

Masa dalam lawatan tu, ada kira-kira 25 orang saintis yang tetap duduk kat dalam makmal tu, while ada ramai lagi style travel luar untuk buat analisis & outsource kat tempat bahan mentah seluruh dunia.

So bila buat bisnes Shaklee ni, dah senang banyak. Tak payah nak susah susah keluar duit sendiri buat test bagai. Semuanya Shaklee dah uruskan.

Best kan?

Haih, bangganya kenal & makan Shaklee sampai sekarang  :mrgreen:  🙂

 

Rujukan:

  1. Dr Shaklee Innovation Centre http://www.shaklee.com.my/img/news/Innovation_Center_English_MY.pdf
  2. Shaklee Invests In Innovation To Help Create Healthier, Longer Lives https://www.prnewswire.com/news-releases/shaklee-invests-in-innovation-to-help-create-healthier-longer-lives-300073056.html

 



Perlukan sebarang info lanjut, hubungi saya terus dengan klik di bawah ini

harga shaklee 2019

Izinkan kami membantu anda kerana kami adalah pengedar Shaklee Skudai yang bertauliah

COD diterima di seluruh Skudai, Johor Bahru, Senai & Kulai

COD UTM Skudai

COD Taman Pulai Indah & sekitar Skudai

COD sekitar Segambut Kuala Lumpur

COD sekitar Subang Jaya Kuala Lumpur

COD sekitar Tanah Merah & Machang Kelantan

Poslaju & courier seluruh Malaysia

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge