luka bersalin cepat baik

Luka Bersalin Cepat Baik – Ini Yang Ibu-Ibu Ini Amalkan

Hampir 2 tahun dah bila mengingatkan saat-saat saya bersalinkan si Lutfi our latest baby. Hehe buat masa ni, rehat jap dulu nak ada baby lagi sebab nak fokus pada satu urusan besar, in shaa Allah  🙂

Alhamdulillah mak pun dah dapat cucu baru. Welcoming our nephew, anak sulong adikku yang baru kawin last year, Alhamdulillah dah selamat bersalin semalam.

Bila baca dia cerita bab luka bersalin, sakit, nak duduk tak kena, memang terus terimbau balik mostalgia luka bersalin dijahit hidup-hidup.

luka bersalin cepat baik

Cara Nak Luka Bersalin Cepat Baik

Memang sakit bila luka perineum dijahit.

Tak boleh bius sebab kalau bius, risiko jahitan kurang kemas lepas bius dah hilang. Masa nurse ketatkan jahitan tu, Allahu Akbar, ngilunya dengar bunyi benang.

Masa abg Din, nurse siap tersilap gunting kulit lagi masa nak potong lebihan benang yang dijahit  :mrgreen:

Sejak dah bersalinkan anak sulong & kedua, saya decide untuk berpantang bersalin Lutfi, saya kena usahakan sesuatu. Sebab anak dah ramai & kena lebih banyak berdikari.

Masa tu saya jumpa cara nak luka bersalin cepat baik adalah dengan amalkan Vivix semasa berpantang.

Luka Bersalin Cepat Baik & Badan Bertenaga Dengan Vivix

Ni pengalaman saya sendiri.

Saya ikhtiar telan 1 sudu Vivix (5ml) betul-betul masa dah atas katil wad lepas keluar bilik bersalin.

Alhamdulillah, saya lahirkan Lutfi petang lepas Asar, malam tu, saya memang seronok sembang dalam group whatsapp sambil susukan Lutfi. Tak sedar dah lewat malam baru terlena.

Sedar-sedar je pagi kul4 camtu, penuh dah baju Lutfi dengan najis pertama dia (mekonium).

Lepas discaj, saya berpantang dulu sendiri kat rumah di Skudai ni sebab anak sulong tengah final exam. Mak dari kampung ada datang untuk membantu.

Seingatnya luka memang sentiasa terasa ngilu bila berjalan apatah lagi banyak kali juga keluar rumah untuk checkup Lutfi yang detected mild jaundice. Seminggu camtu masih terasa kena kepit-kepit bila jalan. Risau luka terbertas (terbuka).

Luka Bersalin Cepat Baik Selepas 10 hari

Alhamdulillah dalam 10 hari camtu lepas ambil Vivix (double dose), luka bersalin macam dah tak terasa ngilu.

Long term effect yang saya perasan, bila bersama suami (lepas dah lepas 100 hari la) tak terasa sakit macam beberapa tahun dulu masa lepas berpantang abang Din & kak Auni. Alhamdulillah. Terasa kulit macam tak pernah ada luka langsung kat situ  🙂

Luka Bersalin Cepat Baik Dengan Vivix – Apa Ada Dalam Vivix?

Vivix ni ramuan botanikal dari Shaklee. Ramai yang kenal Vivix ni sebagai vitamin premium Shaklee.

Boleh tengok video ni untuk ketahui lebih lanjut tentang manfaat & kelebihan Vivix.

Dalam hal ini, Vivix bertindak menyokong pembaikan sel & tisu kulit ibu yang luka (Vivix Promote Cell Repair).

Sebab tu, Vivix sangat membantu proses luka bersalin cepat baik.

Testimoni Vivix Untuk Luka Bersalin Cepat Baik

Mungkin nampak biased bila saya share tentang pengalaman saya je dengan Vivix untuk baikkan luka bersalin.

Saya share juga perkongsian ibu-ibu lain yang turut sama dapat rasa effect Vivix ni sepanjang berpantang bersalin.

Testimoni Vivix 1 : Menangis Nak Duduk Luka Akibat Jahitan Bersalin

“Lepas bersalin, luka akibat jahitan menyebabkan saya sukar untuk duduk dengan selesa sampai menangis bila nak duduk..”

” 3 hari berturut saya amalkan Vivix, Alhamdulillah terus hilang rasa sakit..” – Puan Ainul

luka bersalin cepat baik

Testimoni Vivix 2 : Vivix Pilihan Berpantang C-Sect

“Saya pun breastfeed & minum Vivix. Saya czer & berpantang dengan Vivix memang best.

Start hari ke 5 baru consume Vivix sebab lupa nak bawak pegi hospital. Ambil vitamin C je lepas bangun selepas czer tu terus ambil.

Seriously, muka tak pucat, tak letih, tak stress. Tambah pantang sendiri pulak tu dengan jaga lagi seorang anak.

Baby saya takde kuning, susu meriah, luka czer cepat kering & tak rasa sakit pun, Alhamdulillah… ” – Puan Zati

luka bersalin cepat baik

Berminat nak dapatkan Vivix ni untuk bantu luka bersalin cepat baik?

luka pembedahan

Boleh juga hubungi saya di 019-7646021 atau klik terus gambar di bawah untuk wasap saya jika ada sebarang pertanyaan & ingin membuat pembelian pada harga yang lagi jimat & menguntungkan.

pengedar Shaklee Skudai



 

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge