Vivix untuk pesakit kanser

Manfaat Vivix Sebagai Suplemen Untuk Menyihatkan : Apa Ada Dalam Vivix?

Banyak betul suplemen & minuman kesihatan kat pasaran sekarang. Yang kat pasar malam, yang dalam shopping mall & tak kurang juga yang dijual kat farmasi.

Tapi, selamatkah nak ambil sebarangan suplemen je? Cuba baca sini.

Anda pernah dengar suplemen namanya Vivix tak?

Apa kelebihan Vivix tu?

6 Manfaat Vivix Dalam Kesihatan

(1) Manfaat Vivix : Untuk Melindungi & Memperbaiki Kerosakan Sel

Dengan peredaran dunia yang semakin canggih, ramai orang hampir tak peduli sangat apa yang dimakan setiap hari.

Bebanan stress kerja juga semakin bertambah menyebabkan berlakunya banyak proses regenerasi & kesan oksidatif dalam tubuh kita. Sebab tu sekarang, mudah betul yang mendapat penyakit kronik seperti kanser, penyakit jantung, diabetes & lain-lain.

Polifenol dalam Vivix membantu sebagai antioksida & anti-keradangan yang melindungi sel dalam tubuh dari rosak akibat kesan oksidatif dari pemakanan & persekitaran yang semakin tidak sihat ini.

manfaat vivix
Testimoni Vivix Ke Atas Pesakit Masalah Buah Pinggang

Vivix juga membantu mempercepatkan kesembuhan pada luka

manfaat vivix
Vivix Mempercepatkan Kesembuhan Pada Luka

(2) Manfaat Vivix : Untuk Meningkatkan Tenaga

Polifenol dalam Vivix membantu meningkatkan tenaga sel tubuh. Apabila sel semakin bertenaga, secara tak langsung seluruh anggota tubuh menjadi lebih sihat.

  • Sendi-sendi menjadi lebih kuat
  • Kesihatan otak menjadi lebih baik
  • Peredaran darah lebih lancar
  • Paras gula dalam darah lebih terkawal
manfaat vivix
Testimoni Vivix Untuk Lemah Badan & Kaki Bengkak

 

manfaat vivix
Testimoni Vivix Pesakit Diabetes

 

(3) Manfaat Vivix : Untuk Kulit Lebih Cerah & Cantik

Wah.. nak tak kulit lebih cantik, tanpa mekap? Rugi sape tak nak kan… Yang selalu dapat sunburn, bagus amalkan Vivix ni

manfaat vivix

  • Polifenol dalam Vivix membantu melindungi kulit dari sinaran UV yang merosakkan
  • Vivix membantu mengatasi masalah kedutan pada kulit, Sebab tulah, ramai yang awet muda sepanjang amalkan Vivix ni  😉
  • Vivix membantu mengurangkan pembentukan garis-garis halus
  • Vivix membantu mengurangkan berlakunya pigmentasi & masalah jeragat

(4) Manfaat Vivix : Untuk Kurang Risiko Terhadap Penyakit Kronik

Pembentukan protein AGE adalah antara punca utama mudahnya kita mendapat banyak penyakit penuaan & kronik seperti penyakit jantung, penyakit diabetes, penyakit hati & penyakit nyanyuk (Alzheimer).

AGE (Advanced Glycation End products) atau juga dikenali sebagai glycotoxin adalah terhasil dari metabolisme ke atas protein, gula & lemak. Lagi tinggi suhu masak makanan ni, lagi tinggi AGE akan terhasil

manfaat vivix

Antara makanan yang menjurus kepada pembentukan protein AGE ini adalah makanan dari sumber daging merah, makanan yang tinggi kandungan gula & lemak dan makanan proses.

  • Vivix melindungi sel dari berlakunya proses pembentukan protein AGE
  • Membantu mengurangkan risiko terhadap penyakit diabetes & masalah tekanan darah yang tinggi

(5) Manfaat Vivix : Untuk Mudah Hamil!

Pasangan suami isteri yang dah tak sabar nak menimang cahaya mata, elok sangat jika ambil Vivix untuk membantu meningkatkan kesuburan.

Polifenol dalam Vivix membantu:

  • Mengurangkan kerosakan yang berlaku dalam sel sperma & sel ovum
  • Meningkatkan fungsi & kesihatan sel & organ pembiakan lelaki & wanita
  • Meningkatkan peluang untuk mudah hamil

Walaupun takdir itu ketentuan Tuhan, manusia wajib untuk berusaha & berikhtiar  🙂

manfaat vivix
Testimoni berjaya hamil dengan Vivix

 

(6) Manfaat Vivix : Untuk Perisai Imuniti

Polifenol dalam Vivix juga membantu meningkatkan sistem imun tubuh. Ia bertindak dengan cara;

  • Menentang & mengurangkan masalah keradangan yang berlaku dalam sel akibat jangkitan
  • Memendekkan tempoh kesakitan berlaku
manfaat vivix
Testimoni Vivix Buat Badan Jarang Sakit Demam

 

Ramuan Utama Dalam Vivix

Saintis Shaklee dah kaji dulu apa bahan yang paling sesuai untuk tingkatkan kesihatan pada tahap sel ni. Lebih 350 ujian kualiti dijalankan terlebih dahulu sebelum bahan dalam Vivix ni dipilih.

Gandingan 4 bahan utama dalam Vivix menghasilkan 10 x ganda lebih baik berbanding resveratrol sahaja.

manfaat vivix

  • Anggur Muscadine
  • Knotweed Jepun
  • Lobak Ungu
  • Elderberry Eropah

(1) Anggur Muscadine

  • anggur gergasi sebesar bola golf
  • mempunyai lebih 1 kromosom berbanding anggur biasa yg membekalkan polifenol unik asid elagik & ellagitanins yang berfungsi menyekat & membantutkan pertumbuhan sel yang tidak normal
  • meningkatkan penghasilan tenaga dalam sel

(2) Knotweed Jepun

  • dikenali juga sebagai Polygonum cuspidatum
  • kaya dengan polifenol resveratrol
  • mengurangkan inflamasi (keradangan)
  • memperbaiki peredaran darah
  • mengurangkan penggumpalan platlet dalam darah

(3) Lobak Ungu

  • mengandungi polifenol anthocyanins, antara antioksidan yang kuat
  • menggalakkan kesihatan mata
  • meningkatkan kesihatan salur darah
  • mengurangkan inflamasi

(4) Elderberry Eropah

  • kaya dengan polifenol anthocyanins, antara antioksidan yang kuat
  • mengurangkan kerosakan dari radikal bebas
  • meningkatkan perisai imuniti

Vivix ni antara produk Shaklee yang sangat EKSKLUSIF, dipatentkan & berkualiti premium, ada kajian klinikal yg disokong oleh bukti sains.

Kajian – kajian berkaitan fungsi polifenol & resveratrol dalam vivix ini ada diterbitkan di jurnal-jurnal klinikal:

A resveratrol and polyphenol preparation suppresses oxidative and inflammatory stress response to a high-fat, high-carbohydrate meal

Pautan di sini: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21289251

Mahu dapatkan Vivix segera? Klik terus icon di bawah. Pembelian boleh dibuat menggunakan kad kredit/ kad debit tanpa caj tambahan.

manfaat vivix

Atau boleh terus hubungi kami 019-7646021 utk pertanyaan & pembelian serta konsultasi percuma selepas pembelian  🙂

Rujukan:

  1. Lodish H, Berk A, Zipursky SL, et al. Molecular Cell Biology. 4th edition. New York: W. H. Freeman; 2000. Section 12.4, DNA Damage and Repair and Their Role in Carcinogenesis. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK21554/
  2. Usha S, Irudayam MJ, Malathi R. Interaction of Resveratrol and Genistein with Nucleic Acids. J Biochem Molec Biol 38(2):198-205, 2005.
  3. Chakraborty S, Roy M, Bhattacharya RK. Prevention and Repair of DNA Damage by Selected Phytochemicals as Measured by Single-Cell Gel Electrophoresis. J Environ Pathol Toxicol Oncol 23(3): 215-226, 2004.
  4. Cui H, Kong Y, Zhang H. Oxidative Stress, Mitochondrial Dysfunction, and Aging. Journal of Signal Transduction. 2012;2012:646354. doi:10.1155/2012/646354.
  5. Warburg O. On the origin of cancer cells. Science. 1956;123(3191):309–314.
  6. Afaq, F, Katiyar, SK. Polyphenols: Skin Photoprotection and Inhibition of Photocarcinogenesis. Mini-Reviews in Medicinal Chemistry 2011;11(14);1200-121510.2174/13895575111091200
  7. Bremer AA. Resveratrol Use in Metabolic Syndrome. Metabolic Syndrome and Related Disorders. 2014;12(10):493-495. doi:10.1089/met.2014.1505.
  8. Vicente CastrejĂłn-Tellez, JosĂ© RodrĂ­guez-PĂ©rez, Israel PĂ©rez-Torres, Nonanzit PĂ©rez-HernĂĄndez, Alfredo Cruz-Lagunas, VerĂłnica Guarner-Lans, Gilberto Vargas-AlarcĂłn, and MarĂ­a Rubio-Ruiz, “The Effect of Resveratrol and Quercetin Treatment on PPAR Mediated Uncoupling Protein (UCP-) 1, 2, and 3 Expression in Visceral White Adipose Tissue from Metabolic Syndrome Rats,” International Journal of Molecular Sciences, vol. 17, no. 7, pp. 1069.
  9. http://www.todaysdietitian.com/newarchives/030314p10.shtml
  10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3704564/



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge