Masalah Kolesterol : Bacaan Darah Sangat Baik – Ini Yang Makcik Amalkan

Rata-rata masyarakat di Malaysia sangat sinonim dengan tahap kolesterol yang tinggi dalam darah.

Sangat tidak dinafikan kerana masalah kolesterol berkait rapat dengan tabiat pemakanan seseorang.

Kat negara kita ni memang kaya dengan makanan yang enak lagi tinggi dengan gula & lemak. Jika kurang bersenam, makin bertambah serius jadinya masalah kesihatan kita.

Masalah Kolesterol Makcik & Bacaan Darah Dah Bertambah Baik

masalah kolesterol

“Eza, bulan lepas mak buat ujian darah 6 bulan sekali. Pagi semalam jumpa doktor.. gula dalam darah cantik.. Tekanan darah 115/74.. Kolesterol dah turun..

So, doktor cakap nak kurangkan dos ubat kolesterol.. Padahal mak tak pernah makan ubat tersebut.. just ambul Vivix & Omega 3 je..”

Ini kisah makcik, mak kepada Puan Eza yang sebelumnya ada masalah kolesterol yang tinggi dalam darah.

Diam-diam makcik ini tidak ambil ubat-ubatan yang doktor bagi. Sebaliknya berikhtiar nak konsisten dengan pengambilan suplemen.

Sebenarnya,

Walaupun kita nak ikhtiar dengan pengambilan suplemen, jangan sesekali kita skip ubat-ubatan doktor jika kita dah didiagnos mempunyai sebarang risiko penyakit. Biar doktor saja yang tentukan untuk stop ubat atau tidak berdasarkan pemeriksaan secara berkala yang kita buat itu.

Suplemen tidak sama sekali bertujuan untuk menggantikan peranan ubat-ubatan, namun ia berfungsi membantu tubuh menjadi lebih sihat secara semulajadi.

Suplemen Untuk Masalah Kolesterol

Shaklee mempunyai beberapa suplemen yang membantu mengawal paras kolesterol dalam darah.

Antaranya:

  • Vivix
  • Phytocol-ST
  • Omega Guard
  • Garlic Complex

Atasi Masalah Kolesterol Dengan Vivix

masalah kolesterol

  • Elderberry yang terkandung di dalam Vivix membantu menurunkan paras kolesterol jahat
  • Vivix kaya dengan antioksidan kuat serta mempunyai peranan boleh mencairkan kepekatan darah yang tinggi.

Atasi Masalah Kolesterol Dengan Phytocol-ST

masalah kolesterol

  • Phytocol-ST mengandungi plant-sterol yang hampir menyerupai struktur kimia kolesterol. Ia bertindak menutup laluan kolesterol dari terus ke saluran darah.
  • Pengambilan Phytocol-ST secara konsisten & berterusan membantu meredahkan paras kolesterol dalam darah.

Atasi Masalah Kolesterol Dengan Omega Guard

masalah kolesterol

  • Omega Guard mengandungi asid lemak Omega 3 yang membantu meningkatkan paras HDL (kolesterol baik) dalam darah.
  • HDL yang tinggi berkeupayaan mengangkut LDL (kolesterol jahat) keluar dari darah jika Omega 3 diambil secara konsisten & berterusan.

Atasi Masalah Kolesterol Dengan Garlic Complex

masalah kolesterol

  • Garlic mengandungi allicin dari bawang putih antara sebatian yang kaya dengan antioksida.
  • Peranannya juga boleh membantu mencairkan kepekatan darah yang tinggi seterusnya membantu seimbangkan paras kolesterol dalam darah.

 

Berminat nak dapatkan vitamin untuk masalah kolesterol? Boleh terus klik di bawah untuk dapatkannya melalui saya  🙂 :



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.