mentor bisnes

Mentor Bisnes: Idola Saya Dalam Bisnes Shaklee

Ada tak sesiapa yang pernah dengar tentang peribahasa ini?

Berguru kepalang ajar,
Bagai bunga kembang tak jadi…

Maksud peribahasa ini adalah:

Sekiranya kita menuntut ilmu dengan tidak sempurna @ tidak habis @ dengan erti kata lain belajar hanya sekerat jalan, hasilnya takdelah manfaatnya @ sia-sia saja sbb takde hasil (naudzubillahi mindzalik)

Mentor Bisnes Diperlukan Jika Nak Perniagaan Kekal Lama

Alhamdulillah.
Dalam bisnes Shaklee yang saya usahakan sejak 2 tahun + yang lalu ini, Allah Pertemukan saya dengan 2 orang mentor bisnes yang hebat, yang sehingga ke hari ini dah byk sgt memberi tunjuk ajar & contoh yg terbaik untuk diikuti

mentor bisnes

(1) Mentor Bisnes Saya Seorang Researcher, Baker & Part Timer Dalam Bisnes Shaklee

Mentor bisnes yang mula-mula saya “jumpa” adalah ‘mak saya’ dalam bisnes shaklee ni.

Beliau juga adalah direct upline saya, iaitu Puan Farha Maskuriy. Kami diPertemukan hanya secara online.

Keramat betul masa pertemuan tu tau!

Ketika tu, jam telah menunjukkan hampir 12 tengah malam. Beliau ada menjawab email saya, yang beliau sudi nak guide saya yang dari zero ni utk buat bisnes Shaklee secara online.

Masa tu beliau dah sarat sangat pregnant anak ke2. Seriously sy sgt respect & sgt salute pd beliau apabila blog femes beliau vitamin.ibucergas.com & dapur.ibucergas.com merupakan antara sumber utama hasil bisnes shaklee secara part time yg beliau usahakan.

Kalau korang rajin, pergilah lawat blog td. Artikel beliau bukan sebarang goreng je. Kebanyaka artikel yang ditulis, disertakan bersama rujukan.

Of course beliau pun sememangnya seorang researcher kt Telekom Malaysia, so no wonder beliau dah terbiasa untuk menulis sesuatu bukan sebarangan utk diviralkan.

Tetapi setiap hujah penting mesti disertai oleh fakta yg kukuh.

Oh ya, sy menuntut ilmu belajar setup blog zaleha.produkvitamin.com & providenetwork.com ni secara face to face dgn beliau di Shah Alam.

Sampai sekarang, saya sangat berterima kasih kepada beliau atas kesudian beliau bersengkang mata mengajar saya yang buta blog ni menggunakan platform wordpress  🙂

(2) Mentor Bisnes Saya Seorang Mantan Jurutera Yang Telah Sepenuh Masa Mengendalikan Empayar Bisnes Shaklee Yang Besar

Seterusnya mentor bisnes yg paling saya kagum dlm bisnes shaklee ni adalah super upline saya sendiri merangkap ‘nenek’ dalam bisnes shaklee, Master Nurazlina Noh.

Nama glamour beliau Lyna Noh  :mrgreen:

Dulu sblm berjumpa & kenali beliau, sy tak menyangka beliau sebegini orgnya. Dah jumpa sendiri, humble sungguh orangnya & sentiasa tersenyum.

Beliau adalah mantan jurutera Petronas & skrg sepenuh masa mengendalikan empayar besar bisnes shaklee iReach yg kini telah melahirkan hampir 10 Master Coordinator Shaklee & lebih 3000 pengedar shaklee bertauliah seluruh dunia.

Beliau sangat tegas dalam memberi ilmu & tak pernah jemu segarkan group whatsapp kami dgn ilmu baru setiap hari

Ilmu marketting online kalau belajar kat luar, harganya mencecah hampir ribuan ringgit tau!

Tapi saya & sahabat-sahabat seangkatan dapat ilmu marketting online ni secara PERCUMA je dari diorang  😉

Hendak sejuta daya

Bak kata pepatah lagi, manakan dapat sagunya jika kita xpernah berusaha nak pecahkan ruyung

Alhamdulillah order dr blog yg sy setup sejak 2 tahun lalu sentiasa ada. & sales pun byk dr blog & instagram hasil dari bimbingan & sokongan mereka berdua & ahli keluarga.

Semuanya sy usahakan hanya dari rumah/ sepanjang travel/ berada atas jalan 🙂

Untuk sesiapa yg masih tercari-cari peluang jana duit sambil2 bekerja/ buat full time dari rumah, bisnes shaklee secara online adalah pilihan yg tepat 😆

Hubungi sy juga jika anda serius untuk develop bisnes shaklee anda sendiri.

mentor bisnes

019-7646021 (Zaleha)

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge