rahsia berjaya dalam bisnes shaklee

MRR 2019 | Rahsia Berjaya Dalam Bisnes Shaklee | Tips Terkini Bisnes Online

Alhamdulillah, setelah beberapa tahun tidak berkesempatan hadir dalam Shaklee Master Recognition Rally (MRR) akhirnya, rezeki dapat buat comeback datang memeriahkan suasana dalam MRR 2019 Mac lepas yang bertempat di Marriott Hotel, Putrajaya.

Dulu-dulu (last saya attend sekitar awal 2015 seingatnya) masa tu majlis macam ni disebut sebagai Master Celebration (MasCel), sempatlah hadir ke majlis Master Wan Fatihanum & Master Azrin Mohd, both dari group besar iReach (founded by Master Lyna Noh & Master Zainul Anuar).

MRR 2019 – Dari Penonton Kepada Penerima Award

Syukur sekali lagi, kali ni, saya datang ke majlis MRR bukan hanya sebagai penonton seperti tahun-tahun terdahulu.

Allah Izinkan saya & anak bisnes saya, Sofea Effendi untuk kami sama-sama naik rank sebagai leader pada Ogos 2018 yang lepas. Terima kasih jugak buat upline kami, omak Farha Maskuriy (founder team Cergas) yang sentiasa ada untuk bantu kami dari segi teknikal dalam marketting menggunakan blog.

rahsia berjaya dalam bisnes shaklee

Lagi meriah, kami berempat team Cergas bersama kak Eita yang dari Pontian & Diba dari Klang, sama-sama naik ke pentas untuk terima pengiktirafan.

Tips Terkini Bisnes Online & Rahsia Berjaya Dalam Bisnes Shaklee

Kalau anda yang belum tahu, Masters yang diraikan ini kedua-duanya adalah mereka yang power menggunakan platform marketting secara online.

rahsia berjaya dalam bisnes

Master Irene Nadia, adalah antara blogger popular yang bukan sahaja menggunakan platform blog, malah antara yang komited menggunakan Facebook untuk bisnes Shaklee.

Master Norfaziela pula, adalah antara vlogger popular di kalangan para SID Shaklee yang telah menggunakan platform Youtube Channel dengan 5314 subscribers (pada saat entri ini ditulis) untuk memasarkan produk Shaklee secara online.

Sebagai seorang yang komited untuk berjaya dalam bisnes Shaklee, saya memang manfaatkan masa & peluang yang ada untuk buat video tentang MRR 2019 ni. Jemput view ya.

Saya ringkaskan kisah kejayaan mereka dalam point form ya.

Rahsia Kejayaan Master Irene Nadia & Master Amirul

  • popular bukan bererti tak perlu rajin, Master Irene kerap menggunakan facebook & blog untuk pasarkan produk Shaklee
  • diUji anak kedua sakit (masalah jantung) seawal usia 2 minggu selepas dilahirkan, ketika ini Allah Ilhamkan hadirkan Shaklee dalam hidup mereka – push factor kuat adalah kesihatan anak
  • Bisnes Shaklee adalah antara ikhtiar pasangan ini untuk mendapatkan dana puluhan ribu RM buat pembedahan jantung anakanda mereka
  • Tabah & penuh bertanggungjawab terhadap bisnes walau sedang diUji kesihatan anak

Rahsia Kejayaaan Master Norfaziela & Master Amin

  • Keluar dari zon selesa (nekad meninggalkan karier sebagai jurutera & pemilik butik pakaian di Terengganu) berhijrah ke Kuala Lumpur untuk fokus pada bisnes Shaklee sahaja
  • Menguasai pemasaran menggunakan channel Youtube dengan bermula dari zero
  • Redah sahaja walau menerima pelbagai kritikan & kutukan
  • Tidak menunggu disuap upline, malah sangat berdikari untuk maju dalam bisnes

Semoga perkongsian saya ini bermanfaat buat semua yang memang dahagakan tips & motivasi untuk berjaya dalam bisnes Shaklee yang diusahakan.

Anda belum lagi daftar untuk menjadi ahli Shaklee? Berminat nak belajar buat bisnes Shaklee secara part time/ full time? Hubungi saya di 019-7646021 atau klik saja gambar di bawah untuk whatsapp saya terus

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge