kanser papillary thyroid

Testimoni Bacaan Kalsium Pesakit Kanser Papillary Thyroid Bertambah Baik

Pernah dengar masalah kanser papillary thyroid tak? Saya pertama kali juga sebenarnya. Bila dapat tahu ada salah seorang rakan kami yang dapat masalah ni, saya cuba belajar ambil tahu sebab nak fahamkan masalah dia & relate kan dengan keperluan dia untuk terus sihat. Ada 3 jenis kanser thyroid yang berada dalam gland, iaitu papillary, follicular …

Testimoni Bacaan Kalsium Pesakit Kanser Papillary Thyroid Bertambah BaikRead More »

serum untuk masalah jerawat

Serum Untuk Masalah Jerawat Yang Buat Anda Tak Pandang Jenama Lain

Dulu saya tak kenal pun sebarang jenis serum. Tak tahu juga ada serum yang bagus untuk masalah jerawat. Tak ambik port zaman tu mungkin sebab kulit jenis tak berapa teruk. Dulu zaman sekolah, isu paling risau adalah sunburn. Almaklumlah, aktif bersukan. Kalau tak berlari, masuk kawad kaki. Gitu la. Tau tak zaman tu saya pakai …

Serum Untuk Masalah Jerawat Yang Buat Anda Tak Pandang Jenama LainRead More »

slip disc

6 Bulan Terlantar Kerana Slip Disc Akhirnya Pulih & Lebih Sihat

Saya ada kenal beberapa orang kawan yang ada masalah slip disc ni. Memang kesian sangat. Most of the time memang kena bed rest saja. To overcome sakit most of the time, terpaksa ambik pain killer. Sebab tu memang ramai yang tak sanggup nak bergantung pada ubat-ubatan ni seumur hidup. Takkan takde jalan penyelesaian lain kan? …

6 Bulan Terlantar Kerana Slip Disc Akhirnya Pulih & Lebih SihatRead More »

vitamin untuk wanita

Wanita Bekerjaya vs Wanita Suri Rumah | Siapa Lebih Perlukan Vitamin?

Seriously saya tak faham kenapa ada orang persoalkan tentang ni. Eh jap, korang tau tak antara wanita bekerjaya dengan wanita yang bergelar suri rumah sepenuh masa, siapa lagi sibuk? Siapa lagi stress? Jawapannya adalah kedua-dua golongan ni sibuk & hectic gila tugas diorang! Wanita Bekerjaya Vs Wanita Suri Rumah | Siapa Lebih Perlukan Vitamin Untuk …

Wanita Bekerjaya vs Wanita Suri Rumah | Siapa Lebih Perlukan Vitamin?Read More »

BLNC 2019

BLNC 2019 | Peluang Buat Side Income Ribu RM | Rakan Niaga Diperlukan

Sampai hari ni tau duk teringat-ingat sangat. Sementara ingatan tengah fresh lagi, saya nak share apa yang buat kami semua tengah excited tak tidur malam, bangun awal pagi sebab working hard to it! Sabtu lepas, saya & suami ke Shaklee BLNC 2019. Alhamdulillah syukur sangat, dapat jemputan kali ketiga untuk hadir dalam persidangan leader dalam …

BLNC 2019 | Peluang Buat Side Income Ribu RM | Rakan Niaga DiperlukanRead More »

teknik mendidik anak

Teknik Mendidik Anak | Review Buku Nota Parenting Ohsem

Alkisahnya, baru-baru ini, saya ke kedai buku dengan niat untuk belikan sesuatu buat salah seorang sahabat RatuG7 – geng seperjuangan dalam bisnes Shaklee yang kami masing-masing usahakan. Saya jumpa buku ini. Nota Parenting Ohsem: Catatan Teknik-Teknik Mendidik Anak hasil karya Dr Taufiq Razif, graduan perubatan yang sangat tersohor penulisannya yang viral tentang bidang pendidikan anak-anak …

Teknik Mendidik Anak | Review Buku Nota Parenting OhsemRead More »

umrah & haji

Persediaan Kesihatan Untuk Pergi Umrah & Haji | Vitamin Untuk Naikkan Imun

Kelas haji Sabtu baru-baru ni dah masuk topik persediaan kesihatan untuk mengerjakan umrah & haji. Alhamdulillah, syukur berkesempatan hadir pada minggu tersebut. Memang tunggu jugak topik ni. Setiap kali ada saudara mara / sahabat balik dari tanah suci Mekah, kebanyakannya pasti akan berada dalam keadaan kesihatan yang kurang memuaskan. Demam, batuk & selesema tu antara …

Persediaan Kesihatan Untuk Pergi Umrah & Haji | Vitamin Untuk Naikkan ImunRead More »

set berpantang shaklee

Set Berpantang Shaklee | Pilihan Terbaik Wanita Berkerjaya Selepas Bersalin

Banyak kes ibu yang meroyan/ depressed ketika berpantang yang kita dengar baru-baru ni kan? Seperti yang saya share dalam artikel tips ibu berpantang sebelum ni, ibu-ibu selepas bersalin perlukan sokongan dari suami dan juga keluarga. Ibu yang sihat dari segi fizikal & emosi kurang berisiko untuk mendapat masalah meroyan ni. Selain amalan pemakanan rutin berpantang …

Set Berpantang Shaklee | Pilihan Terbaik Wanita Berkerjaya Selepas BersalinRead More »

tips ibu berpantang selepas bersalin

Ibu Meroyan Hampir Bunuh Diri | Tips Ibu Berpantang Selepas Bersalin

Kalau nak cerita bab meroyan, depression yang dialami ibu-ibu selepas bersalin ni, memang tak tercerita sebenarnya. Macam-macam perasaan akan keluar. Sedih, marah, geram & macam-macam amukan perasaan. Kalau tengok balik keratan akhbar, kes ibu bunuh diri, kes ibu bunuh anak (Allahu, naudzubillahi mindzalik), rasa tak sanggup nak teruskan baca lagi. Enough!!! Honestly said, sebagai ibu, …

Ibu Meroyan Hampir Bunuh Diri | Tips Ibu Berpantang Selepas BersalinRead More »

kulit muka breakout

Kulit Muka Breakout Jerawat Bernanah Semakin Pulih Selepas Ikhtiar Cara Ini

Wanita dan kecantikan kulit wajah ibarat isi dengan kuku. Percaya atau tak, tak ada wanita yang tidak suka cantik. Hinggakan kalau tersembul seketul jerawat, risaunya di depan cermin boleh makan masa separuh hari jugak membeleknya. Lagi kan kalau ada masalah kulit muka breakout, masalah jerawat bernanah. Mesti sedih sangat-sangat kan? Bayangkan kalau kita yang ada …

Kulit Muka Breakout Jerawat Bernanah Semakin Pulih Selepas Ikhtiar Cara IniRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.