Kenali Saya Zaleha, pengamal & pengedar produk Shaklee

Assalamu’alaikum & hai semua pembaca setia ProVide Network!! Saja nak memperkenalkan diri kat sini apabila terjumpa gambar-gambar best yang boleh saya share sambil berentri serba sedikit tentang diri saya. Saya Zaleha Abdul Salam. Seorang isteri kepada Encik Mohd Awaluddin serta sekarang merupakan ibu kepada Rafiuddin Afiq (5 tahun) & Auni Batrisyia (1 tahun 6 bulan). …

Kenali Saya Zaleha, pengamal & pengedar produk ShakleeRead More »

Set Mudah Hamil yang membahagiakan & menceriakan seisi keluarga

Kira-kira 6 tahun yang lalu sebaik sahaja saya & suami sah bergelar suami isteri pada Februari 2008, ucapan yang banyak diberi kepada kami adalah, ” Tahniah, semoga cepat-cepat dapat anak…!” Berapa ramai antara kita pasangan yang dah berkahwin yang dapat ucapan yang sama macam kami? Sila angkat tangan? 😆 Alhamdulillah bagus ucapan mereka. Ia adalah …

Set Mudah Hamil yang membahagiakan & menceriakan seisi keluargaRead More »

Cara Kira Waktu Subur Untuk Memudahkan Kehamilan

Saya masih teringat, ketika mula mempelajari subjek Sains di sekolah menengah rendah sekitar 17 tahun yang lalu, topik pertama yang kami belajar adalah tentang Organ Pembiakan Seks. Wah.. bukan main excited lagi satu kelas masa tu. Seingat saya, ketika ujian penilaian dibuat, pertama kali saya dapat score 90 markah untuk topik ini sahaja… Amboi minat …

Cara Kira Waktu Subur Untuk Memudahkan KehamilanRead More »

Tadika Islam Yang Bagus-Konvokesyen Tadika Ihsan UTM

Alhamdulillah tamat sudah konvokesyen Tadika Ihsan UTM sesi 2014 pada 7 Nov yang lepas. Seronok & terhibur apabila berpeluang menyaksikan persembahan anak-anak tadika seawal umur 4 tahun. Tadika Ihsan UTM adalah antara tadika islam yang bagus untuk anak-anak mula nak belajar mengenal Allah. Rafiuddin yang baru seminggu keluar hospital pun berpeluang buat persembahan dengan rakan-rakan …

Tadika Islam Yang Bagus-Konvokesyen Tadika Ihsan UTMRead More »

Performance Drink Minuman Kecergasan Badan Pilihan Utama Semua

Ketika saya berada di Sekolah Menengah Kebangsaan Ibrahim, Sungai Petani, Kedah (1997-1998), saya menyertai pasukan Pengakap. Antara aktiviti kami adalah mendaki gunung.   Saya masih ingat pada masa pertama kali saya menyertai aktiviti pendakian Gunung Jerai yang setinggi 2, 107 meter ini, saya dah mula rasa penat yang teramat apabila nak menghampiri puncaknya. Pendakian Gunung …

Performance Drink Minuman Kecergasan Badan Pilihan Utama SemuaRead More »

Performance Hilangkan Dahaga & Kekejangan Otot Atlit Bidan Terjun

Assalamu’alaikum & salam sejahtera semua pembaca setia ProVide Network Semoga hari ini sentiasa lebih baik dari semalam 😀 Senyum kena lebih sikit pagi ni sebab saya nak kongsi testimoni adik beradik Team Cergas saya yang terpaksa jadi atlit bidan terjun dalam sukan lumba motor KBS-MAM Endurance Championship baru-baru ni. Atlit Bidan Terjun Yang Dahaga & …

Performance Hilangkan Dahaga & Kekejangan Otot Atlit Bidan TerjunRead More »

Testimoni Omega Guard Shaklee dari ibu-ibu yang prihatin

Seperti entri saya yang lalu, Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan tulen yang berkualiti tinggi. Satu sajian Omega Guard bagi dewasa (3 kapsul) membekalkan 905mg asid lemak  Omega 3 bersamaan hampir 99% Omega 3 dalam 1000 mg minyak ikan. Baca lagi tentang minyak ikan tulen Omega Guard Fakta nutrisi saja mungkin tidak mencukupi. Kali ni …

Testimoni Omega Guard Shaklee dari ibu-ibu yang prihatinRead More »

Minyak Ikan Tulen Omega Guard Yang Berkualiti Tinggi

” Ku gembira sentiasa, badanku sihat & kuat, Biar panas atau sejuk, ku bermain penuh minat, Bermain, melompat sini sana..” Pernah nampak produk minyak ikan yang popular di iklan kaca TV tu? Kebanyakkan produk  minyak ikan di pasaran adalah terdiri daripada minyak ikan yang diproses dari sumber hati ikan. Berbanding produk-produk minyak hati ikan ini, …

Minyak Ikan Tulen Omega Guard Yang Berkualiti TinggiRead More »

Resepi Mudah Bubur Pesakit Rotavirus

Sepanjang Auni Batrisyia berada di dalam wad atas sebab rotavirus, saya memesan hanya bubur nasi untuknya. Sementara itu, Rafiuddin pula perlu berpuasa kerana perlu menjalani pembedahan appendix akibat serangan rotavirus ini. Sesudah discaj, doktor menyarankan hanya bubur nasi & lauk-lauk stim sahaja untuk mereka berdua disamping menghindari makanan manis & susu buat sementara waktu (3-5 …

Resepi Mudah Bubur Pesakit RotavirusRead More »

rotavirus

Fakta Tentang Rotavirus & Langkah Pencegahan

Seperti perkongsian saya dalam entri sebelum ini, doktor telah mengesahkan kedua-dua anak kami telah dijangkiti virus rotavirus pada penghujung Oktober yang lepas. Auni Batrisyia yang terlebih dahulu mengalami simptom cirit-birit ini tidaklah seberapa teruk keadaannya jika dibandingkan dengan si abang, Rafiuddin Afiq. Rafiuddin pula secara tidak langsung mendapat pengalaman berharga dalam hidupnya. Jika dulu dia …

Fakta Tentang Rotavirus & Langkah PencegahanRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.