miang kham

Miang Kham – Kudapan Tradisi Thai Yang Enak & Sihat

Baru-baru ni kami ada buat sedikit jamuan farewell untuk sahabat kami yang berjaya pindah ke kampung halaman beliau di Sarawak. Seronok sangat dapat berkumpul makan-makan & sembang santai dengan para sahabat yang lain. Dalam banyak-banyak menu potluck, ada 1 hidangan yang nampak pelik tapi sedap yang menarik saya untuk kongsikan kat sini. Menu itu adalah …

Miang Kham – Kudapan Tradisi Thai Yang Enak & SihatRead More »

vitamin untuk umrah

Vitamin Untuk Umrah Yang Membantu Ibu Hamil Tanpa Ubat

Musim umrah kembali lagi. Alhamdulillah tahniah kepada yang mendapat peluang & Jemputan dariNya untuk ke sana. Umrah & haji, jika dah sampai masa selari dengan hajat kita dan dengan izin Allah, berlakulah ia. Persiapan lain dah siap? Alhamdulillah. Ok, saya nak share persiapan vitamin untuk umrah dari kisah & pengalaman seorang kenalan yang berpeluang menunaikan …

Vitamin Untuk Umrah Yang Membantu Ibu Hamil Tanpa UbatRead More »

vitamin untuk travel

Vitamin Untuk Travel Luar Negara – Perisai Kesihatan Semulajadi

Sepanjang hari petang semalam saya ke Johor Premium Outlet mengintai kelengkapan untuk orang yang nak travel ke negara sejuk.. hehehe.. Sengaja buat window shopping. Kelihatan ramai juga pengunjung yang sedang mencuba jaket untuk musim sejuk. Pastinya negara yang mereka nak pergi tu negara yang bersalji sebab boleh tahan juga tebal jaketnya. Sentuh tentang negara sejuk, …

Vitamin Untuk Travel Luar Negara – Perisai Kesihatan SemulajadiRead More »

tukaran matawang asing

Tips Travel Luar Negara: Membuat Tukaran Matawang Asing Yang Menguntungkan

Hari ni terus rasa nak share sedikit tips yang penting khusus buat mereka yang nak berjalan jauh mengembara/ melawat negara luar. Sudah tentu, selain itinerary, tiket penerbangan, vitamin untuk travel dan lain-lain kelengkapan termasuk pasport, duit saku wajib ada dalam list! Ada tips bagus bagaimana untuk membuat tukaran matawang asing ni. Cara Membuat Tukaran Matawang …

Tips Travel Luar Negara: Membuat Tukaran Matawang Asing Yang MenguntungkanRead More »

cara tingkatkan imuniti

Cara Tingkatkan Imuniti Tanpa Ubat

Musim hujan dan musim panas yang seringkali berlaku selang seli dan tidak menentu memang boleh mengundang cuaca yang kurang sihat terhadap kita semua. Apabila cuaca panas dan musim hujan berlaku dengan mendadak, ia mengundang kehadiran fungi dan kuman. Jika makan minum tidak dijaga dengan betul, badan mudah diserang jangkitan. Sebab tu apabila musim hujan/ panas …

Cara Tingkatkan Imuniti Tanpa UbatRead More »

kentut vagina

1001 Fakta Tentang Kentut Vagina – Perlu kah Wanita Risau?

Kentut melalui dubur (punggung) dah biasa sangat kan? Takyah cerita lagi!  😆 Tapi, kalau ada angin yang nak lalu ke depan (melalui vagina) eh, kenapa jadi macam tu? Bahaya ke tak tu kentut vagina? Bagaimana Mengenali Kentut Vagina Kentut vagina dengan bahasa lain vaginal flatulence @ queefing adalah angin/ gas yang terperangkap pada sekitar vagina. …

1001 Fakta Tentang Kentut Vagina – Perlu kah Wanita Risau?Read More »

cara beli vivix

Cara Beli Vivix Untuk Untung Lebih RM1,000 Sepanjang Disember 2017

Wah dah masuk Disember 2017 kan? Ada sebulan je lagi untuk kita menuju tahun baru 2018. Dengan ini nak maklumkan, ada promosi Vivix lagi sepanjang Disember 2017  🙂 Ada 2 promosi Vivix bulan ini. Beli 2 botol Vivix, dapat 5% diskaun Beli 6 botol Vivix, dapat 1 botol Vivix secara percuma! Bagaimana cara beli vivix …

Cara Beli Vivix Untuk Untung Lebih RM1,000 Sepanjang Disember 2017Read More »

tempah baju kurung

Tukang Jahit Baju Melayu : Tempah Baju Kurung Dari Serendah RM30 Sepasang

Musim-musim hujung tahun ni pasti banyak jualan murah kat mana-mana kan? Ada tak yang rajin shopping kain pasang? Dan mencari tukang jahit baju melayu atau tukang jahit baju kurung? Kalau ada yang mencari tailor, anda boleh tempah baju kurung dan baju melayu melalui tukang jahit ini! Tempah Baju Kurung Dari Serendah RM30 Sahaja Untuk Sepasang! …

Tukang Jahit Baju Melayu : Tempah Baju Kurung Dari Serendah RM30 SepasangRead More »

pengedar shaklee aeon taman universiti

Pengedar Shaklee AEON Taman Universiti Yang Aktif & Dipercayai

Ada ketika nak berjalan-jalan cari barang keperluan, mesti terfikir nak beli suplemen Shaklee kat tempat yang berdekatan kan? Tapi, Shaklee ni sangat exclusive, hanya dijual oleh pengedar yang aktif & bertauliah. Tak boleh dijual bercampur-campur dalam shopping mall/ di kedai-kedai apatah lagi dalam farmasi. Maka, sebab itu anda perlu dapatkan dari pengedarnya secara terus  🙂 …

Pengedar Shaklee AEON Taman Universiti Yang Aktif & DipercayaiRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.