Cara Hilangkan Sakit Gigi Supaya Lebih Ceria Bersama Pasangan

Kalau anda pernah mengalami sakit gigi, anda mesti tahu betapa azabnya kesakitan itu bukan? Saya pun pernah. Nak senyum memang payah. Masa tu saya sakit gigi sebab kesan plaque/ tartar yang mencengkam pada permukaan gusi. Kebetulan masa tu masih berpantang di kampung. Ayah membawa saya ke klinik gigi berhampiran untuk mengambil tarikh temujanji bagi membuat …

Cara Hilangkan Sakit Gigi Supaya Lebih Ceria Bersama PasanganRead More »

Giveaway Mudah di ProVidenetwork.com_Tonton Video & Menang Wang Tunai

[GIVEAWAY TAMAT] Assalamu’alaikum & Selamat Sejahtera semua Dengan rasa penuh kesyukuran saya ingin menjemput semua blogger & pembaca setia¬† ProVide Network untuk menyertai Mini Giveaway Mudah di ProVidenetwork.com_tonton Video & Menang Wang Tunai. Bermula seawal jam 00.01 pagi 5 Disember 2014 & tamat pada 11.59 malam 30 Disember 2014. Hadiah: Tempat Pertama: Wang Tunai RM50 …

Giveaway Mudah di ProVidenetwork.com_Tonton Video & Menang Wang TunaiRead More »

vitamin c terbaik

Vitamin C Yang Terbaik Di Pasaran

Apabila tengok ramai yang sedang bersin sana-sini, selesema dan mudah pula dapat demam, itu tandanya badan perlukan perlindungan yang lebih untuk melawan jangkitan virus. Seperti saya sendiri, saya tahu saya¬† hampir dijangkiti selesema sekiranya tiba-tiba saya akan bersin lebih dari 3 kali berturut-turut. Untuk meningkatkan sistem pertahanan tubuh, kita perlukan antioksidan. Apa itu antioksidan Antioksidan …

Vitamin C Yang Terbaik Di PasaranRead More »

Cara Banyakkan Susu Badan Supaya Anak Tidak Menangis Kebuluran

Seawal jam 6 pagi lagi si kecil Atif meraung-raung tanpa henti seolah-olah ada yang tidak kena. Ibu kepada Atif, Hani memeriksa lampin si Atif, kot-kot Atif berak-berak sampai tak selesa… tapi tak de pun.. Hani cuba nak menyuapkan susu badan ke mulut si Atif… Atif bertambah kuat nangisnya… Hani menjadi bingung.. Ni adalah antara kisah …

Cara Banyakkan Susu Badan Supaya Anak Tidak Menangis KebuluranRead More »

Kelebihan Memberi Susu Ibu Berbanding Susu Formula Yang Anda Wajib Tahu

Assalamualaikum & salam sejahtera, Apabila diimbas kisah Maryam a.s yang melahirkan Nabi Isa a.s tanpa suami, seorang diri pula, betapa kerdilnya diri jika kita ibu-ibu masih berkeluh kesah tatkala tiba masa untuk melahirkan anak. Ditambah pula, Maryam a.s tidak pula memberikan susu formula kepada Nabi Isa a.s. Bahkan Nabi Muhammad SAW yang dilahirkan yatim piatu …

Kelebihan Memberi Susu Ibu Berbanding Susu Formula Yang Anda Wajib TahuRead More »

cara menyimpan susu ibu

Video & cara menyimpan susu ibu ketika bekerja seperti pengalaman saya dahulu

Assalamu’alaikum & salam sejahtera, Saya seperti ibu-ibu lain yang berkesedaran bahawa makanan terbaik untuk anak-anak selepas dilahirkan adalah susu ibunya sendiri. Sepanjang melahirkan 2 anak (1 lelaki & 1 perempuan) semenjak 5 tahun yang lalu, saya melalui 2 pengalaman yang berbeza. Pengalaman Pertama Menyusukan Anak Anak pertama – lelaki Saya adalah seorang suri rumah sepenuh …

Video & cara menyimpan susu ibu ketika bekerja seperti pengalaman saya dahuluRead More »

Produk Anti-Nyamuk Yang Berkesan – Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Solusi Kepada Ancaman Demam Denggi

Seperti entri saya yang lalu, kami sekeluarga tinggal di kawasan perumahan yang terdedah dengan risiko ancaman demam denggi. Rumah kami adalah yang paling berdekatan dengan longkang takungan beberapa unit rumah teres di kawasan itu. Disebabkan kurang sensitif terhadap isu kesihatan, ramai yang mengambil enteng hal ini termasuk melepaskan sampah pepejal terus ke longkang besar tersebut. …

Produk Anti-Nyamuk Yang Berkesan – Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Solusi Kepada Ancaman Demam DenggiRead More »

Adakah Berhenti Kerja Makan Gaji Suatu Tindakan Bijak?

Sebelum ni saya sememangnya bekerja makan gaji. Auni Batrisyia saya hantar ke taska seawal usia 2 bulan. Atas kerana beberapa perkara termasuk kerana ingin menjaga anak2 sendiri di rumah, saya nekad untuk berhenti kerja makan gaji & memulakan profesion sebagai work at home mom (WAHM) dengan menjual suplemen Shaklee secara atas talian. Teringat ada seseorang …

Adakah Berhenti Kerja Makan Gaji Suatu Tindakan Bijak?Read More »

Elak Gigitan Nyamuk Dengan Bahan Yang Lebih Semulajadi

Saya suka nak kongsi cerita pasal nyamuk ni. Kenapa saya excited nak kongsi 1001 cerita tentang nyamuk? Hm.. salah satu sebabnya adalah saya pernah terkena demam denggi. Alhamdulillah saya bersyukur dapat melalui pengalaman tu. Kalau tak rasa, saya mungkin tidak berwaspada & tidak tahu apa nak buat untuk elak gigitan nyamuk Aedes supaya berulang lagi. …

Elak Gigitan Nyamuk Dengan Bahan Yang Lebih SemulajadiRead More »

Jom Elak Kena Gigit Nyamuk Dengan Bugslock ni

Alhamdulillah.. dah selamat sampai pun gelang penghalau nyamuk kami… Xsabar dah nak guna petang ni ketika turun ke pusat latihan, antara riadah kami setiap petang, setiap kali hujung minggu di sini.   Kenapa sampai nak elak kena gigit nyamuk masa riadah? Wah.. soalan ni memang cepu cemas sungguh! Nyamuk Betina Penghisap darah Memang benar, tak …

Jom Elak Kena Gigit Nyamuk Dengan Bugslock niRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.