Multivitamin Untuk Kanak-kanak Yang Sedap Dikunyah Buat Anak Sihat & Cergas

  Sebelum ni, anak-anak saya kalau disuap sirap multivitamin pasti diorang tutup mulut rapat-rapat.   Tapi sejak baru beli multivitamin untuk kanak-kanak jenis boleh dikunyah ni, diorang rebut mintak nak lagi sebiji. Sedap katanya. Rasa anggur manis-manis masam sikit je. Nak tahu apa khasiatnya? Teruskan membaca. Vitalea For Children Multivitamin untuk kanak-kanak dari Shaklee ni …

Multivitamin Untuk Kanak-kanak Yang Sedap Dikunyah Buat Anak Sihat & CergasRead More »

petua mendapatkan anak perempuan

Berderet Anak Lelaki?Petua Hamil Anak Perempuan Sebagai Penyeri Keluarga

Ketika mula-mula mengandungkan anak pertama, memang tak dinafikan rata-rata pasangan suami isteri tak kisah sangat nak dapat anak lelaki atau anak perempuan. Yang penting anak yang dikandung sihat & cukup sifat seadanya. Apabila dah ramai anak, semuanya lelaki pula, tak kurang juga ada pasangan yang tercari-cari petua hamil anak perempuan. Selain menyerikan keluarga, anak perempuan …

Berderet Anak Lelaki?Petua Hamil Anak Perempuan Sebagai Penyeri KeluargaRead More »

Cara Berniaga Secara Online Antara Tips Dari Kelas Blog & FB Marketting Pro

  Saya baru pulang dari Kelas Blog & FB Marketting Pro, Bertam Pulau Pinang yang dianjurkan oleh iReach & group support ASB (Aku Sayang Bini) kira-kira 5 hari yang lalu. Dari kelas ini saya belajar cara berniaga secara online menggunakan beberapa tips & teknik terbaik untuk menguasai pasaran online menggunakan medium blog & juga facebook …

Cara Berniaga Secara Online Antara Tips Dari Kelas Blog & FB Marketting ProRead More »

cara lawas buang air besar

Cara Lawas Buang Air Besar Tanpa Sakit Walau Baru Lepas Bersalin Normal

Entri ni khusus untuk ibu-ibu yang pernah ada pengalaman melahirkan anak secara normal & pernah mengalami jahitan selepas bersalin normal. Memang nyeri & ngilu sungguh nak buang air besar terutama bagi ibu-ibu yang mengalami koyak teruk hampir di bahagian punggung. Saya faham. Teruskan membaca, perkongsian ini antara cara lawas buang air besar berdasarkan pengalaman saya …

Cara Lawas Buang Air Besar Tanpa Sakit Walau Baru Lepas Bersalin NormalRead More »

Keputusan Rasmi Pemenang Giveaway Mudah di ProVidenetwork.com (Video Siri Dec 2014)

Alhamdulillah berakhir sudah first GA anjuran saya. Banyak lagi yang mungkin perlu diperbaiki terutama dari segi publisiti untuk tarik ramai lagi penyertaan. Saya katakan ia Giveaway Mudah sebab memang sangat senang sekadar tonton video & jawab soalan mudah yang diberi 😉 Anyway berikan tepukan gemuruh untuk mereka semua! Senarai semua peserta ada di sertakan di …

Keputusan Rasmi Pemenang Giveaway Mudah di ProVidenetwork.com (Video Siri Dec 2014)Read More »

Kembara Mencari Ilmu & Homestay di Bertam Yang Selesa Untuk 3 keluarga

Sebelum nak datang ke kelas Blog & Marketting Pro ni, saya antara beberapa orang yang tercari-cari homestay di Bertam ni sebab kelas 2 hari ni diadakan di Penang Golf Resort, Jalan Bertam, Kepala Batas, Pulau Pinang. Nak tahu homestay di Bertam yang mana satu yang selesa? Sangat selesa sampai muat untuk 3 keluarga yang beranak …

Kembara Mencari Ilmu & Homestay di Bertam Yang Selesa Untuk 3 keluargaRead More »

Sekitar Festival Kraf Johor 2014 (8-31 Disember 2014)

Assalamu’alaikum & salam sejahtera Baru-baru ni saya & suami sebenarnya berhajat nak ke Plaza Angsana (Badan Cemerlang) untuk membeli beberapa buah buku (untuk anak-anak & rujukan saya). Terlanjur ke sana ternampak ramai orang di Tapak Ekspo berdekatan.. Ooh.. baru tahu ada Festival Kraf Johor 2014 rupa-rupanya.. Festival Kraf ini berlangsung dari 8 – 31 Disember …

Sekitar Festival Kraf Johor 2014 (8-31 Disember 2014)Read More »

Ibu Panik Susu Merudum & Cara Tambahkan Susu Ibu Segera Supaya Anak Kenyang

Assalamu’alaikum & salam sejahtera, Saya sangat memahami apabila ibu-ibu bekerjaya mula risau & panik tatkala bekalan susu ibu untuk anak yang ditinggalkan di taska semakin merosot. Keadaan ini biasanya berlaku akibat ibu bekerjaya yang dihimpit pelbagai bebanan kerja sehingga ada kalanya ter’tangguh’ untuk memerah susu buat anaknya. Ada juga yang terlalu cepat berputus asa dengan …

Ibu Panik Susu Merudum & Cara Tambahkan Susu Ibu Segera Supaya Anak KenyangRead More »

Cara Tingkatkan Stamina Untuk Bersukan Setelah Hampir Lumpuh Kerana Cedera

Assalamu’alaikum & salam sejahtera Saya pernah mengenali seseorang yang dahulunya sangat aktif bersukan. Dia lasak bermain bola jaring & bola tampar. Suatu hari, ketika dalam perlawanan bola jaring, dia mengalami kecederaan yang teruk pada lutut di mana ligamen yang memegang tulang lututnya menjadi koyak. Selepas kejadian itu, saudara saya ni terus tidak lagi bergiat aktif …

Cara Tingkatkan Stamina Untuk Bersukan Setelah Hampir Lumpuh Kerana CederaRead More »

Resepi Nasi Lemak Mudah Disediakan Sedap Hingga Licin Sepinggan

Assalamu’alaikum & selamat petang 😀 Awal pagi tadi sejurus selepas solat Subuh, dah terbayang-bayang nak ke pasar sebab nak beli bahan-bahan basah untuk memasak selama seminggu. Dalam kepala dah senaraikan jugak bahan-bahan untuk prepare nasi lemak istimewa untuk seisi rumah hari tu. Ala.. tak banyak pun bahan yang perlu disediakan untuk masak nasi lemak ni. …

Resepi Nasi Lemak Mudah Disediakan Sedap Hingga Licin SepingganRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.