PDCAAS ESP

PDCAAS ESP Adalah 1 : Aras Ukur Protein Yang Berkualiti & Mudah Hadam!

Anda semua tahu tak macam mana nak tentukan protein yang mana paling bagus untuk diambil setiap hari?

Caranya adalah dengan melihat nilai PDCAAS sumber protein itu!

Apa Itu PDCAAS?

PDCAAS adalah protein digestibility corrected amino acid score.

Dengan erti kata lain, PDCAAS adalah penentu ukur kualiti sesuatu jenis protein berdasarkan keperluannya kepada tubuh manusia & tahap ia boleh dihadam sepenuhnya oleh tubuh manusia.

Nilai PDCAAS tertinggi adalah yang terbaik.

Nilai paling tinggi adalah 1.0

Nilai PDCAAS ESP

PDCAAS ESP

Tahukah anda nilai PDCAAS ESP adalah 1.0  🙂

Ini menunjukkan yang ESP adalah antara suplemen protein yang paling berkualiti & paling mudah hadam untuk manfaat tubuh manusia.

Dr Forest C Shaklee dah kaji tentang penghasilan ESP ni dah lama tau. Bukan semalam. Bukan tahun lepas.

Sejak 1961 lagi, Dr Shaklee telah menemukan formula protein soya yang pertama (masa tu dikenali sebagai Instant Protein).

PDCAAS ESP

Info Lain Tentang PDCAAS ESP

Soya biasa tidak memberikan nilai 1.0

Namun, atas kajian & pemantauan para saintis Shaklee, mereka dapat hasilkan protein soya isolate yang terbaik pada nilai PDCAAS 1.0.

Keistimewaan Soya Shaklee ESP

  • dihasilkan dari soya organik bebas GMO
  • diproses pada suhu yang rendah
  • setiap 850 gm sebalang ESP adalah diperbuat dari 30 kg kacang soya
  • lengkap dengan 9 asid amino perlu yang badan kita tak boleh hasilkan sendiri
  • mengandungi 5 vitamin B perlu (niacin, pantothenic acid, thiamin, riboflavin & vit B6)
  • tinggi kalsium (setiap hidangan 28 gm = 500 mg kalsium)
  • menyediakan 14 gm protein bagi setiap hidangan 28 gm
  • tiada gula putih atau gula sukrosa (gula di dalam ESP adalah fructose & dextrose)
  • rendah lemak, bebas kolesterol & asid urik

Itulah antara kelainan & keistimewaan soya Shaklee berbanding lain-lain soya yang ada di pasaran.

Berminat nak dapatkan segera ESP anda? Hubungi kami di 019-7646021 atau klik untuk whatsapp saya secara pantas

Nak beli ESP menggunakan kad kredit/ kad debit tanpa caj tambahan? Klik pada gambar di bawah ini

ESP

 

Semoga bermanfaat  😉

 

Rujukan:

  1. ESP – Soy Protein Isolate Powder http://www.shaklee.com.my/products/healthy-nutrition/esp-soy-protein-isolate-powder/
  2. The Protein Digestibility–Corrected Amino Acid Score1 http://jn.nutrition.org/content/130/7/1865S/T3.expansion.html



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge