Pencuci Pinggan Mangkuk Tanpa Kedutkan Jari: Sesuai Untuk Kulit Sensitif

Apabila Cuci Pinggan, Jari Jadi Berkedut-kedut…

Teringat masa zaman sekolah-sekolah dulu, ada kawan selalu mengusik, kalau tiap kali basuh-basuh pinggan/ basuh kain baju, kulit jari jadi kedut-kedut tu mesti petandanya nak jadi orang kaya lah tu…  :mrgreen:

Wah-wah… zaman sekolah anda semua macam saya kah?

Hihihi..  😆

Sebenarnya, jika dipandang dari sudut sains, itu petanda kita memiliki kulit sensitif.

Kulit yang sensitif perlu penjagaan yang rapi dari segi penggunaan bahan pencuci. Teringat ada kawan yang guna sarung tangan tiap kali basuh baju & cuci pinggan.

Atau mungkin juga pencuci yang digunakan mengandungi banyak bahan kimia kuat  😯

Pencuci Pinggan Mangkuk Untuk Kulit Sensitif

Mungkin dah tiba masanya untuk kita lebih sayangkan kulit kita.

Apabila tengok video ni barulah tahu ada rupanya pencuci pinggan mangkuk yang bebas bahan kimia serta bagus untuk kulit yang sensitif apatah lagi untuk mereka yang menghidap eczema pada tangan.

Sabun Pencuci Pinggan Mangkuk Halal, Berkesan & Jimat from iReach HD on Vimeo.

Apa Yang Best Sangat Dengan Shaklee Hand Dish Wash Concentrate Ni?

kulit sensitif

Tudia.. ciri-cirinya.. Xpe, meh saya terangkan lagi. Saya pun sebenarnya dah pakai Hand Dish Wash ni.

Sebotol ni tahan hampir setahun lamanya sebab saya pakai khusus untuk cuci botol susu Auni Batrisyia & kadang-kadang sambil-sambil juga buat cuci tangan sendiri :mrgreen:

Seperti anda juga, saya mesti pilih yang terbaik.  😉

Maklumlah untuk anak-anak ni kita kena lebih cerewet dengan apa yang kita sediakan untuk mereka demi kesihatan jangka masa panjang.

5 Yang Bagus Dalam Pencuci Pinggan Mangkuk Shaklee

  • Handal menanggalkan kesan minyak dengan beberapa titik saja
  • Lembut pada tangan (tidak buatkan jari berkedut-kedut) & tidak memedihkan mata
  • Pekat & tahan lebih lama
  • Semulajadi, berasaskan dari tumbuh-tumbuhan (kelapa & jagung)
  • Terbiodegradasi (boleh dikitar semula)

5 Yang Tiada Dalam Pencuci Pinggan Mangkuk Shaklee

  • Bahan Kimia Berbahaya : Surfaktan berasaskan petroleum & bahan pencuci seperti Diethanolamine (DEA) & Sodium D0cecylbenzensulfonate

Ada sesetengah pencuci pinggan mangkuk yang dikaji mengandungi 2 jenis surfaktan ini. Ia boleh merengsakan kulit

kulit sensitif

  • Sisa Toksik
  • Klorin
  • Fosfat
  • Tanpa Bahan Pewarna: Di kala banyaknya pencuci pinggan mangkuk di pasaran membuat promosi, kita pun terbelilah.. Macam-macam pewarna & perisa ada!

Yang dah berlaku, biarlah ia berlalu. Cepat-cepatlah kita buat perubahan. Sempat lagi untuk bertukar kepada produk yang lebih semulajadi, selamat & semestinya berkesan. Shaklee Hand Dish Wash terbaik untuk kulit sensitif!

Untuk dapatkan segera pencuci pinggan mangkuk Shaklee ni, bolehlah hubungi nombor tertera:

019-7646021

produkvitaminsemulajadi@gmail.com

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.