Performance Hilangkan Dahaga & Kekejangan Otot Atlit Bidan Terjun

Assalamu’alaikum & salam sejahtera semua pembaca setia ProVide Network

Semoga hari ini sentiasa lebih baik dari semalam 😀

Senyum kena lebih sikit pagi ni sebab saya nak kongsi testimoni adik beradik Team Cergas saya yang terpaksa jadi atlit bidan terjun dalam sukan lumba motor KBS-MAM Endurance Championship baru-baru ni.

hilangkan dahaga

Atlit Bidan Terjun Yang Dahaga & Kekejangan Otot

2 November yang lepas, Aqmal update dia bagitau yang dia terpaksa menggantikan seorang pelumba yang tarik diri pada saat-saat akhir. Perlawanan tu ambik masa selama 2 jam jugak & berganti-ganti untuk 30 minit bagi setiap sesi. Memang pancit habis ditambah plak dengan otot yang dah kekejangan. Biasalah, dah lama tak bersukan lasak, bila tiba-tiba kena beraksi tanpa sempat buat warming up terlebih dahulu begitu lah akibatnya kan 😕

hilangkan dahaga

Menurut Aqmal lagi, perlumbaan sukan bermotor endurance ni, biasanya memerlukan persediaan awal. Tempoh perlumbaan yang memakan masa selama 2 jam tu sudah tentu memaksa setiap pelumba mempunyai persediaan rapi dari segi mental & fizikal. Kalau cuaca hujan ada 2 kemungkinan saja yang akan berlaku:

  1. Laju tapi akan jatuh tergelincir @
  2. Motor tak terbabas tapi prestasi perlumbaan amat perlahan

Performance Drink Hilangkan Dahaga Atlit Yang Kepenatan

2 tahun lepas pun pernah jadi bidan terjun.

Tak sempat nak buat persediaan dari segi stamina,  tup-tup kena berlumba. Akibatnya badan rasa nk pengsan & sakit-sakit badan selama seminggu selepas perlumbaan.

Seperti yang dia jangkakan sebelum ni, selesai je sesi pertama, dia memang rasa nak pengsan. Satu badan jadi kekejangan. Alhamdulillah kebetulan pulak si Aqmal ni pada kali ini memang dah bawak bekal Performance Drink siap-siap.

  • 1 tumbler yang dah siap dilarutkan &
  • 1 bekas lagi adalah yang masih dalam bentuk serbuk.

Mula-mula dia minum yang dah siap-siap bancuh dari rumah tu. Tapi masih tak hilang dahaga.

Tiba-tiba…

Sebalang Performance yang terus ditambahnya air tu diteguknya 😳

hilangkan dahaga

Katanya disebabkan pada hari tu panas yang amat terik, dia pun dah sangat keletihan, dahaga yang amat sangat, dia pun terus je tuang air kosong ke dalam baki Performance yang masih di dalam balangnya.

Alhamdulillah selepas 5 minit minum, Performance hilangkan dahaga & kekejangan otot yang dialaminya itu. Dapatlah dia manfaatkan rehat yang hanya berbaki 25 minit sebelum bersedia untuk keluar semula.

Berbanding sebelum ni, habis 30 minit berehat pun dahaga & kekejangan masih terasa.

Alhamdulillah setakat update dia pada 3 Nov yang lalu, dia & team nya telah berjaya mendapat tempat ke 2 seterusnya layak untuk ke peringkat akhir pada 16 November ini.

Atlit Bidan Terjun Yang Sibuk Bekerja

Si Aqmal ni bukanlah ada banyak masa sangat  nak buat latihan. Sekurang-kurangnya setiap malam selama 2 minggu dia kena buat latihan selepas balik kerja.

Tapi inshaa Allah berkat usaha yang bersungguh-sungguh (latihan yang konsisten serta amalan pemakanan yang sihat & seimbang disamping minuman kecergasan Performance Drink lagi ) ditambah lagi dengan amalan kerohanian yang tinggi, rezeki untuk menang dalam perlumbaan itu pasti ada, dengan izinNya.

hilangkan dahaga

Kenapa Performance mampu mengubah prestasi sebilangan besar atlit termasuk atlit antarabangsa malah menjadi pilihan angkasawan Nasa ni?

Baca tentang Performance Drink

Oh ya, semoga artikel ini bermanfaat. 😀

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Performance Drink mahupun sebarang vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi beserta tips panduan pemakanan yg betul, eksklusif & konsultasi yg berterusan, saya adalah wakil pengedar sah & bertauliah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya seperti butiran berikut:

Nama: Zaleha Abdul Salam

Email: produkvitaminsemulajadi@gmail.com

Phone/message/whatsapp/ telegram: 019-7646021

Postage serendah RM6 (S/M) maksimum sehingga RM20 (S/S)

COD sekitar UTM Skudai, Taman Universiti, Skudai, Senai, Kulai & Johor Bahru

Klik

SENARAI PENUH HARGA VITAMIN SHAKLEE

HARGA SET PENJAGAAN KULIT WAJAH SHAKLEE

HARGA SET PENJAGAAN RAMBUT SHAKLEE

ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.