Petua Hilangkan Jeragat Yang Teruk Supaya Wajah Lebih Berseri Setiap Hari

Jeragat ni memang masalah sejagat terutama untuk semua yang selalu terdedah pada sinaran matahari dengan lampau.

Ramai yang cari petua hilangkan jeragat yang teruk ni sebab memang susah sebenarnya nak cuci jeragat tu bagi hilang. Jeragat ni bukan duduk atas kulit je tapi berakar di bawah lapisan epidermis kulit

6 Petua Hilangkan Jeragat Teruk Dengan Mudah

Terutama sekali, pastikan kita bila nak guna apa-apa pun cara yang semulajadi (natural remedies), mesti dapatkan bahan yg segar, asli & terbaik dari sumber organik.

1. Lemon

Caranya:

Sapukan lemon pada kulit yang bermasalah jeragat. Urut perlahan-lahan dan biarkan selama 10-15 minit. Lakukan 3 kali seminggu.

Tapi hati-hati untuk kulit yang sensitif. Pedih nanti.

2. Yogurt

Ok, untuk yang ada masalah kulit sensitif, boleh try petua hilangkan jeragat guna yang ni pula.

Caranya:

Sapukan sedikit saja yoghurt @ krim masam pada tempat yang bermasalah. Biarkan kering dalam 15-20 minit. Kemudian bilas dengan air sejuk. Ulang ni setiap hari.

Pastikan guna plain yoghurt ya. Yang berperisa kan nanti ada pula semut yang merayap  :mrgreen:

3. Bawang

Caranya:

Potong atau hiris bawang dengan saiz kepingan yang tebal. Sapu perlahan-lahan pada kulit.  Buat 2 kali sehari sehingga jeragat pudar dan hilang.

4. Kulit Pisang

petua hilangkan jeragat yang teruk

Teringat dulu mak saya selalu pesan untuk guna kulit pisang ni bagi memudarkan kesan parut lama. Memang betul mujarab.. Tapi kena buat selalu. Mungkin untuk jeragat ambil masa juga.

Caranya:

Sapukan kulit pisang berangan pada permukaan jeragat. Biarkan selama 5 minit. Kemudian boleh bersihkan dengan air yang bersih. Ulang setiap hari.

5. Putih Telur

Caranya:

Asingkan putih telur sahaja. Ambil tisu & rendamkan tisu ini ke dalam putih telur tadi. Tekapkan pada muka & biar sehingga tisu tadi kering. Buang tisu & cuci muka sehingga bersih.

6. Guna Nutriwhite Skincare

Yang ni paling mudah.

Sebab tak perlu fikir lagi dah bahan ni organik ke tak atau, tak perlu fikir tiap hari nak kena pergi pasar cari buah segala bagai.

Yang penting Nutriwhite ni adalah skincare yang selamat dari sebarang bahan kimia berbahaya & ada ujian klinikal.

Warna dan pewangi tiruan pun takde. Plain.

petua hilangkan jeragat teruk

Dalam rangkaian Nutriwhite ada beberapa set asas & set lengkap.

Set lengkap Nutriwhite

petua hilangkan jeragat teruk

Khusus untuk yang nak ikhtiar & fokus kepada hilangkan jeragat, Shaklee sarankan:

  • pencuci mekap/ sel kulit mati (Make Up Remover)
  • pencuci muka (Gentle Deep Foaming Cleanser)
  • spot whitening treatment

Nutriwhite ni adalah produk skincare Shaklee yang berasaskan teknologi dari Jepun & US serta direka khas untuk kulit orang asia.

Shaklee keluarkan produk ada lab test & ada patent-pending (WhiteN-16) tau. Tak main sebarang repack ala-ala krim kilo yang berwarna warni kat Malaysia tu..uhuhu…

Testimoni Hilangkan Jeragat Dengan Nutriwhite

So, kalau rasa teruja & berminat nak lawa sebelum raya atau bila-bila, boleh ikhtiar Nutriwhite skincare ni dari sekarang  😉

Hubungi saya Zaleha 019-7646021 atau klik sini http://www.wasap.my/60197646021 untuk mendapatkan set Nutriwhite yang anda inginkan & konsultasi selepas pembelian secara percuma (untuk customer saya sahaja)  😉

 

Rujukan:

  1. 5 Cara Mudah Hilangkan Jeragat : https://bm.cari.com.my/portal.php?mod=view&aid=20928



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

You may also like...

4 Responses

  1. Jaja says:

    Best-best info kat sini. Tahniah Kak Leha, moga sentiasa maju jaya ??

  2. Nutriwhite set ni memang best….satu tiub tu tahan lama tau…rugi betul siapa tak cuba lagi tu..
    MaMa Chantique recently posted…Kisah Seorang Sufi – Bagaimana Doa Tuan Begitu Cepat Makbulnya??My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.