PKPP

PKPP – Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan Suatu Harapan Untuk Ekonomi

Hari ni rasanya ramai happy & gembira bila PM kesayangan kita mengumumkan semua rakyat Malaysia dah boleh merentas negeri.

Alhamdulillah, banyak sektor ekonomi yang nampaknya dah kembali mendapat sinar harapan. Yang jauh tak dapat jumpa mak ayah, masa inilah peluang untuk pulang seketika.

Walau mungkin akan praktikkan social distancing, tak apalah, asalkan boleh jenguk apa adanya khabar mereka semua.

PKPP

PKPP | Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan Suatu Harapan Untuk Ekonomi Setempat

Mula-mula perasan, PM ada bagitau untuk beberapa sektor dah boleh mula beroperasi.

Contohnya taska.

Mungkin masih ada parents yang seriau nak hantar anak-anak ke pusat asuhan, namun, untuk parents yang tiada pilihan, terpaksa bekerja pada masa & hari yang ditetapkan, taska ini pilihan yang terbaik.

Adik saya sendiri dah mula menghantar anak mereka ke taska yang biasa mereka hantar sebelum PKP ni. Alahmdulillah so far, ada SOP yang perlu dipatuhi.

PKPP

Adik juga ada ikhtiarkan anaknya untuk mantapkan imun sepanjang berada di taska.

Kita ikhtiar saja lah ya. Selebihnya serah pada Allah untuk Pelihara kesihatan seluruh ahli keluarga kita walau di mana saja mereka berada.

PKPP | Jom Balik Kampung

Ramai yang dah tunggu masa ni kan? Alhamdulillah. Bila ramai yang pakat boleh balik kampung, sebenarnya membantu ekonomi semasa juga.

Ramai isi petrol. Ramai boleh singgah membeli barang jualan masyarakat setempat.

Ya, kita jaga kita.

Kita jaga lah apa-apa yang patut. Jaga jarak. Jaga kebersihan selalu, cuci tangan & sebagainya.

Sampai rumah mak ayah, semuanya pergi lah mandi-manda dulu. Jauh kan bergerak masing-masing. Kita buat perkara yang baik, mudah-mudahan Allah Terima semua usaha & ikhtiar kita.

Stay safe everyone.

Perlukan vitamin untuk mantapkan imun?

 

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
Youtube Channel: Zaleha Awaluddin
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge