The Radiant 4 : Untuk Kulit Bersih, Anjal Dan Sihat Bersinar Dari Dalam

Bermula awal September sehinggalah 30 September ni, Shaklee ada launch promo untuk The Radiant 4 ni. Anda semua dah tahu ke apa itu The Radiant 4?

4 Item Dalam The Radiant 4

The Radiant 4 ini adalah set gabungan:

    • Energizing Soy Protein (ESP)
    • Sustained Release Vitamin C (SR Vita-C)
    • Shaklee Collagen Powder (SCP)
    • GLA Complex (GLA)

Fungsi & Manfaat Set The Radiant 4

Sebelum saya share lanjut testimoni pengguna set The Radiant 4 ni, lebih baik kita faham dulu apa yang bagusnya gabungan set ini untuk kecantikan kulit wajah kita.

(1) Membina (ESP)

Struktur kulit kita berasaskan dari nutrisi protein.

Sebab tu, penting sangat untuk kita memastikan keperluan protein yang cukup. Protein ni bukan saja perlu untuk struktur kulit, malah, banyak lagi sel dalam tubuh seperti sel darah, kuku, rambut semuanya rebut nak guna protein.

Protein membantu:

  • hasilkan sel kulit sihat yang baru
  • perbaiki sel kulit yang rosak
  • bantu hasilkan hormon & enzim yang sihat untuk kulit
  • menyokong penghasilan asid amino glutathione yang berfungsi melindungi kulit dari kerosakan akibat sinar UV dari matahari.

the radiant 4

Shaklee memilih untuk menghasilkan Energizing Soy Protein (protein soya bebas GMO) sebagai protein yang mengandungi semua asid amino lengkap yang kulit kita perlukan.

(2) Melindungi (SR-Vita C)

Kulit kita sering terdedah kepada ancaman perosak dari agen pengoksidaan seperti radikal bebas persekitaran.

Sebab tu antioksida seperti vitamin C adalah perlu untuk meneutralkan masalah dari kerosakan ini.

Badan kita pula tak dapat buat sendiri vitamin C, maka memang patut sangatlah kita ambilnya dari makanan.

Namun, tahukah kita, bukan mudah nak dapat semua vitamin C yang cukup dari makanan harian yang kita masak & makan tu? Buah-buahan pun belum tentu boleh beri zat yang secukupnya atas faktor sisa racun perosak & lain-lain.

Berdasarkan kajian, vitamin C yang cukup membantu:

  • kurangkan kedutan, atasi masalah kulit kasar & kering
  • menyokong pembentukan kolagen & pemulihan kulit
  • membantu dalam penyembuhan luka
  • menghalang kerosakan dari radikal bebas

Vitamin C Shaklee ini bertindak melepaskan 100mg per jam tanpa henti selama 5 jam untuk setiap tablet.

(3) Menganjalkan (SCP)

Kolagen juga adalah sejenis protein yang perlu untuk kemantapan struktur kulit. Kolagen ni memang ada & dibina dalam tubuh kita.

Cuba tengok kulit bayi. Anjal kan? :mrgreen:

Namun, bila dah meningkat dewasa, mudah pula nak kendur & kedut sana sini.

Itula menerangkan sejajar dengan pertambahan usia, kulit kita akan mengalami kemerosotan dalam penghasilan kolagen ni.

Maka, suplemen diperlukan untuk menyokong keperluan kolagen. Kolagen yang cukup membantu:

  • kulit lebih anjal
  • mengatasi masalah kedutan
  • mengurangkan parut

Kolagen Shaklee adalah kolagen premium dari sisik ikan merah & gabungan 6 vitamin serta mineral lain.

(4) Melembapkan (GLA)

Kulit yang sihat juga datangnya dari kulit yang seimbang kelembapannya.

Peranan mengekalkan kelembapan pada kulit ini adalah dari Gamma Linolenic Acid, sejenis asid lemak Omega 6 yang juga ada sifat anti-radang.

GLA membantu:

  • mengurangkan masalah kegatalan & kulit bersisik
  • mengekalkan kelembapan kulit
  • menentang keradangan

Shaklee memilih minyak bunga borage untuk menghasilkan GLA Complex dengan kepekatan gamma linolenic acid yang lebih tinggi berbanding EPO.

Sekiranya anda berminat dengan set The Radiant 4 ini, boleh terus klik gambar di bawah untuk beli guna kad kredit/ debit tanpa caj tambahan.

Total set ini: RM648 tak termasuk postage**

** postage RM10.60 rata Semenanjung/ RM21.20 rata Sabah & Sarawak menggunakan khidmat courier GDEX/ Citylink.

Jika perlu bantuan, boleh terus klik di bawah untuk wasap saya  🙂



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

You may also like...

3 Responses

  1. September 16, 2017

    […] Baca lagi tentang Set The Radiant 4 […]

  2. September 19, 2017

    […] Set The Radiant 4 memang terbaik! […]

  3. September 30, 2017

    […] pula. Perbezaan yang ketara timbul, semakin hari semakin banyak supplemen saya amal, termasuklah Radiant 4 dan gaya hidup yang sepatutnya kita […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.