Resepi Ringkas Sarapan Pagi Berkhasiat Untuk Mereka Yang Nak Kurus Tapi Sibuk

Nak Kurus Tapi Sibuk

Pernah tak suatu hari tu ditimbuni dengan pelbagai rutin harian, sehingga kan tak sempat nak keluar rumah berjogging setiap pagi & sampai rasa macam tak sempat nak sediakan sarapan ringkas berkhasiat?

Ya saya pernah.

Memang saya la ni sekarang yang memang tengah berusaha nak kurus tapi sangatlah sibuk.

Disebabkan saya memang taknak kesibukkan tu memakan diri, saya nak share resepi ringkas sarapan berkhasiat terutama untuk mereka yang memang nak kurangkan sedikit berat badan & berusaha untuk menghalau lemak yang terternak sekian lama..  :mrgreen:

3 Langkah Mudah Resepi Ringkas Sarapan Pagi Berkhasiat dengan Cinch Shake

Ya inilah dia sarapan yang saya tengah konsisten ambil.

Cinch Shake Chocolate + Air Kosong.

Memang sangat mudah. Malah sangat mengenyangkan.

Jom tengok cara-cara penyediaan sarapan dengan Cinch Shake ni:

Langkah 1:

Mula-mula, pastikan anda ada:

  • Sebotol Shaker. Yang best untuk beri bancuhan sekata adalah shaker berspring ni.
  • Shaklee Cinch Shake Mix. Saya gunakan perisa Coklat. Selain coklat, anda juga boleh menggunakan perisa lain seperti Caffe Latte atau Vanila mengikut citarasa anda.  😉
resepi ringkas sarapan pagi

Langkah 1

Langkah 2:

Semudah ABC, hanya tambahkan 2 scoop rata serbuk Cinch Shake tadi ke dalam 200 ml air kosong.

resepi ringkas sarapan pagi

Langkah 2

 

Scoop ni memang dah tersedia ada di dalam setiap balang Cinch Shake yang anda beli. Jadi, memang dh mudah banyak jika nak amalkan Cinch ni sebagai sarapan setiap hari.

Langkah 3:

Hanya perlu goncangkan saja shaker anda!  😀

Tadaaa.. Ia sudah pun siap untuk diminum!  😉

Langkah 3

Sambil anda rushing mengejar masa untuk ke pejabat, anda boleh sambil minum Cinch Shake ni di dalam kereta.

Kenapa Memilih Cinch Shake?

Oh ya, kenapa pilih Cinch Shake ni eh?
Selain mudah untuk disediakan seperti yang diterangkan tadi,

  • Cinch Shake adalah sajian rendah index glisemik (16 – 27 GI). Dengan erti kata lain, ia mampu memberikan rasa kenyang dengan lebih lama.
  • Cinch Shake adalah sajian lengkap untuk sarapan namun ia sebenarnya seolah-olah anda mengambil kudap-kudapan  😉

1 sajian (51 g) Cinch Shake ini memberikan:

  • 190 kcal yang saya perlukan sebagai sarapan yang sihat berbanding nasi lemak/ nasi goreng/mi & lain2 yang biasanya melebihi 200/ 300 kcal kalori per sajian.
  • 25 g karbohidrat
  • 16 g gula (fructose)
  • 6 g serat (dietary fiber)
  • 16 g protein (bersama-sama leucine)
  • 3 g sahaja lemak (tanpa trans fat)
  • 420 mg Sodium
  • 420 mg Potassium
  • vitamin B1, B2, B3, B6, B12, Asid folik & biotin
  • pelbagai lagi mineral yang diperlukan oleh tubuh

Yang paling penting:

Sarapan yang sihat membantu kita untuk memulakan hari dengan lebih bertenaga!

Walaupun anda sibuk, itu tidak bermakna anda tiada pilihan untuk mengamalkan cara hidup yang lebih sihat.

Semoga perkongsian ini memberikan manfaat!  😀

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.