review milk booster shaklee

Review Milk Booster Shaklee Untuk Kesihatan Tulang Ibu Menyusu

Ada banyak sangat jenis milk booster kat pasaran sekarang. Cuma saya suka nak buat review untuk milk booster yang dah lama juga ada kat pasaran sejak tahun 60-an lagi, iaitu milk booster Shaklee.

Saya sendiri memang pengguna milk booster dari Shaklee ni. So far so good. Tapi apa kata & review pengguna yang lain, k.

review milk booster shaklee

Review Milk Booster Shaklee Untuk Kesihatan Tulang Ibu

Selalunya secara teori, ibu yang menyusu bayi dengan susu badan ni terdedah pada risiko kemerosotan kepadatan kalsium dalam tulang sebab apa yang anak minum & makan melalui susu ibu, mostly diambil dari zat ibunya juga.

So, secara teorinya kita akan kata, ibu menyusu ni mudah lah nak dapat risiko osteopenia. Tapi, betul ke semua ibu menyusu begitu? Bagaimana dengan ibu menyusu yang berikhtiar cukupkan nutrisi melalui set penyusuan / milk booster Shaklee?

Dah tengok video ni tadi?

See? Tak sangka ibu menyusu anak punya result kepadatan tulang jauh lebih baik berbanding golongan seusia secara purata.

Milk Booster Shaklee & Vitamin Yang Membantu Tulang Ibu Jadi Kuat & Padat

Apa yang membantu kesihatan tulang ibu menyusu ini?

Jom kita tengok apa yang ada dalam set milk booster/ set penyusuan Shaklee?

  • ESP
  • Ostematrix
  • B Complex

Ok 3 item dalam set menyusu Shaklee ni antara yang menjadi faktor utama yang membantu kesihatan & kepadatan tulang.

review milk booster shaklee

review milk booster shaklee

  1. Dalam ESP mengandungi kalsium & juga vitamin B.
  2. Dalam Ostematrix pula lengkap dengan kalsium, magnesium, vitamin D, boron & lain-lain mineral surih yang bagus untuk serapan kalsium paling optimum. Optimum maksudnya kalsium itu diserap sepenuhnya.
  3. B Complex pula membantu dalam proses metabolisme tubuh termasuklah proses metabolisme serapan kalsium pada tulang itu sendiri.



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge