jurnal kesyukuran jun 2019

Selamat Datang Julai Bulan Kelahiranku | Jurnal Kesyukuran Jun 2019

Alhamdulillah bulan ini bertambahlah lagi setahun usiaku.

Julai juga bulan saya sign up untuk jadi ahli Shaklee.. Masa tu memang belum lagi fokus sangat untuk buat bisnes, sekadar sign up sebab nak beli Shaklee murah sket & dapat guidance percuma jika nak mula buat bisnes secara online ketika itu.

Nak share juga beberapa list jurnal kesyukuran Jun 2019 yang telah berlalu semalam.

jurnal kesyukuran jun 2019

Jurnal Kesyukuran Jun 2019

Kenapa jurnal kesyukuran ni bagus kita buat selalu? Apabila kita bersyukur dengan sekecil-kecil nikmat, Allah pasti akan Tambahkan lagi nikmat untuk kita.

Yang terbaik, kita buatlah setiap hari. Tulis hari-hari, paling kurang 5 nikmat yang kita syukuri. Paling simple, nikmat kita:

  • masih diIzinkan untuk hidup pada hari ini
  • kita mampu bernafas.. dengan sempurna
  • kita ada telinga, mata, tangan & kaki yang cukup lengkap untuk memulakan hari kita

Subhanallah banyaknya nikmat.. Apalah lagi yang nak kita dustakan? Ok saya share 4 nikmat kesyukuran yang sangat besar dalam dunia bisnes saya.

(1) Sales Group Lebih 20K

jurnal kesyukuran jun 2019

Sepanjang 6 tahun saya dalam Shaklee, 4 tahun+ serius & fokus buat Shaklee, inilah kali pertama saya dapat sales group melebihi RM20 k sebulan, setelah beberapa kali ujian yang datang. Alhamdulillah juga ini tahun ketiga berturut-turut dapat pegang title biz Leader.

(2) Upgrade Ilmu Nutrisi

Baru sangat lagi balik dari KL menghadiri kelas nutrisi fokus lebih tentang Detox. Later saya share lagi ya, tentang detox nih.

Best sangat sepanjang awal tahun hingga pertengahan 2019 ni, Allah Izinkan saya menuntut ilmu walau perjalanan jauh makan masa sampai 13 jam sehala.

& setiap kali bermusafir juga, Allah Makbulkan banyak doa saya. Subhanallah, AllahuAkbar.

(3) Upgrade Ilmu Marketing Online

Yang paling syok bila saya dah mula dapat kuasai ilmu masrketting melalui Youtube. Start dengan beginer, dah sampai Advance pun saya dah pegi belajar.

Dari mula cakap sorang-sorang, redah pulun buat 100 video, dah semakin pro buat video guna apps yang pro & berbayar.

Nak tengok? Boleh jenguk channel Youtube saya ni. Jemput like & subscribe, ya. Terima kasih

(4) Pecah Tembok Offline

Dulu, saya paling takut nak buat bisnes secara offline. Takut, malu, segan macam-macam lah perasaan datang. Sampailah suatu ketika, ada yang mendesak saya cuba buat offline ni.

“Eh tak mati pun.. buat offline..”

hahaha, serius ok je. Sampai ada ketika laju & ketagih nak start conversation dengan orang yang baru nak approach.

& banyak lah lagi kesyukuran sebenarnya. Sampai sini saja dulu lah. In shaa Allah saya share lagi 🙂

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

2 thoughts on “Selamat Datang Julai Bulan Kelahiranku | Jurnal Kesyukuran Jun 2019”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge