produk Youth Skincare

Senarai Kimia Berbahaya Tiada Dalam Produk Youth Skincare

Takut sangat nak risikokan kulit wajah dengan produk skincare yang sebarang-sebarang nih.

Saya teringat dulu masa di hostel ketika di IPT, ada seorang kawan, kulitnya bertukar jadi sangat teruk setelah mencuba guna produk skincare X di pasaran ketika itu.

Sebab tu apabila keluar produk skincare Youth ni, mesti ada terdetik, selamat ke guna produk Youth ni untuk kulit?

Senarai Kimia Berbahaya Tiada Dalam Produk Skincare Youth

Produk skincare Youth tiada 1500 kimia berbahaya yang biasa boleh dipersoalkan ada dalam produk skincare pasaran.

Antara bahan kimia berbahaya yang tiada di dalam produk Skincare Youth adalah:

  • Lauril Sulfat/ Laureth Sulfat
  • Pewangi sintetik
  • Paraben
  • Pengawet Formaldehid
  • Pengawet lain
  • Minyak mineral/Paraffin/Petrolatum
  • Biji mikro (plastik mikro)
  • EDTA
  • Ethanolamines (MEA/DEA/TEA)
  • Pelindung matahari kimia
  • Benzofenon
  • Phthalates
  • Cyclosilicone
  • Sebatian ammonium kuarterner
  • Quaternium-15
  • Hydroquinone
  • Pewarna sintetik
  • Bahan-bahan dari haiwan
  • Lanolin
  • PEGs
  • Propylene glycol
  • Logam berat
  • Merkuri
  • Perak & Garam
  • Garam Barium
  • Pelarut
  • Toluene
  • Bahan dorong Chlorofluorocarbon
  • Sebatian berfluorin
  • Tar arang
  • Talkum
  • Gandum (gluten)

Bahan Utama Di Dalam Produk Youth Skincare

produk Youth Skincare

Produk Youth Skincare adalah 100% vegan. Diperbuat hanya daripada tumbuh-tumbuhan. Antara bahan utama yang ada di dalam produk Youth Skincare adalah:

  • polifenol dari anggur Muscadine
  • ekstrak Lotus japonicus
  • ekstrak apple stem cell
  • ekstrak Schisandra chinensis fruit
  • vital repair+┬«complex

Untuk menghasilkan produk Youth Skincare ni juga mengambil masa minimum 8 tahun kajian yang rapi. Sepanjang penghasilan pencuci muka Youth ini, 8 patent telah didaftarkan & pending menjadikan Youth adalah skincare premium yang unik & terunggul pada abad ini.

Testimoni Pengguna Produk Youth Skincare

Selain kajian yang dibuat oleh pihak saintis Shaklee di luar negara, produk Youth Skincare juga telah diuji guna oleh beberapa individu di Malaysia dari pelbagai tahap umur (20-an, 30-an, 40-an, 50-an).

Pengukuran tahap usia wajah juga dibuat sebelum dan selepas berdasarkan The Skin Age Index ini. Antara yang diukur adalah:

  • kekedutan pada kulit wajah
  • saiz pori
  • tona kulit wajah
  • tahap keanjalan
  • tekstur kulit
  • hiperpigmentasi
  • keserian kulit wajah
  • kekenduran kulit wajah

produk Youth Skincare

Antara hasilnya:

Testimoni Youth Wanita 50-an

produk Youth Skincare

Untuk lain-lain testimoni pengguna Youth, klik video di bawah ini.

Lihat review Youth Skincare oleh lelaki yang malas cuci muka



Perlukan sebarang info lanjut, hubungi saya secara whatsapp terus dengan klik di bawah ini

harga shaklee 2018

Izinkan kami membantu anda kerana kami adalah pengedar Shaklee Skudai yang bertauliah

COD diterima di seluruh Skudai, Johor Bahru, Senai & Kulai

COD UTM Skudai

COD Taman Pulai Indah & sekitar Skudai

COD sekitar Segambut Kuala Lumpur

COD sekitar Subang Jaya Kuala Lumpur

COD sekitar Tanah Merah & Machang Kelantan

Poslaju & courier seluruh Malaysia

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

4 thoughts on “Senarai Kimia Berbahaya Tiada Dalam Produk Youth Skincare”

  1. walaupun dah byk bukti, mrk yg ambil produk yg byk bahan kimia berbahaya, tp masih ada lg yg x sedar2…. mudah sgt terpedaya tu maslaah plg bsr kan..

  2. Pingback: Youth Skincare - Set Penjagaan Kulit Wajah Premium Untuk Kekal Muda Jelita

  3. Pingback: Cara Mengatasi Masalah Jerawat & Parut Akibat Hormon Di Kalangan Ibu Hamil

  4. Pingback: Testimoni Youth Cleanser - Review Mereka Yang Hanya Guna Pencuci Muka Youth

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge