set berpantang shaklee

Set Berpantang Shaklee | Pilihan Terbaik Wanita Berkerjaya Selepas Bersalin

Banyak kes ibu yang meroyan/ depressed ketika berpantang yang kita dengar baru-baru ni kan?

Seperti yang saya share dalam artikel tips ibu berpantang sebelum ni, ibu-ibu selepas bersalin perlukan sokongan dari suami dan juga keluarga. Ibu yang sihat dari segi fizikal & emosi kurang berisiko untuk mendapat masalah meroyan ni.

Selain amalan pemakanan rutin berpantang yang sihat, pengambilan vitamin & suplemen adalah antara ikhtiar terbaik untuk ibu-ibu mencukupkan lopong zat harian, supaya sentiasa berada dalam keadaan yang sihat emosi juga jasmani.

set berpantang shaklee

Kenapa Perlu Pilih Set Berpantang Shaklee?

Set berpantang Shaklee adalah vitamin Shaklee pertama yang saya mula-mula kenal. Saya start ambik set berpantang Shaklee ni seawal April 2013 ketika berpantang melahirkan kak Auni (anak yang kedua). Masa saya mula-mula Google search, ni antara value yang buat saya yakin sangat nak guna.

(1) Sentiasa Mesra Alam, Selamat & Berkesan

Shaklee memang dah terkenal mempunyai rangkaian produk vitamin yang tertua di dunia. Vitamin Shaklee yang tertua adalah multivitamin Vitalea (1915).

Keberkesanan produk vitamin Shaklee bukan sekadar dari testimoni semata-mata, malah para saintis Shaklee membuktikan produk yang dihasilkan benar-benar selamat serta diuji tahap keberkesananya.

(2) Sumber Vitamin Semulajadi Yang Lengkap

set berpantang shaklee

Ok jom, saya perkenalkan apa yang ada dalam set berpantang Shaklee ni. Dalam set berpantang Shaklee (set postnatal Shaklee) ada:

  • Protein – Energizing Soy Protein (ESP)
  • Multivitamin – Vitalea with iron
  • Vitamin B – B Complex
  • Vitamin C – Sustained Release Vitamin C Plus 500 mg
  • Kalsium, Vitamin D & Magnesium – Ostematrix
  • Minyak ikan tulen – Omega Guard
  • Herba/jamu moden – Alfalfa Complex

Antara set vitamin tambahan yang lain:

  • Vivix – melancarkan peredaran darah, meningkatkan aras tenaga & membaik pulih luka dalaman ibu pada tahap sel.
  • Lecithin – membantu mengurangkan bengkak susu ibu
  • Zinc Plus – membantu luka dalaman cepat baik

(3) Membantu Dalaman & Luaran Ibu

Set berpantang Shaklee adalah sangat sesuai untuk semua ibu termasuklah ibu-ibu bekerjaya yang sudah pastinya perlu lebih fit untuk kembali bertugas selepas cuti bersalin.

7 Kelebihan Set Berpantang Shaklee Yang Tiada Pada Produk Pasaran Lain

Semua item dalam set berpantang Shaklee yang disenaraikan tadi adalah saling melengkapi untuk membantu ibu sihat secara emosi & juga jasmaninya. Nanti saya share testimoni ramai ibu termasuk saya sendiri sangat berpuas hati tau guna set ni.

(1) Premium Yang Mampu Milik

Set berpantang Shaklee memang tak murah.

Tapi harganya juga tak mahal. Memang sangat mampu milik tau. Belilah dengan mendaftar ahli untuk lebih penjimatan sebab boleh dapat beli pada harga pengedar beli & dapat lagi cashback.

(2) Berkualiti Tinggi & Jimat

Yup, vitamin Shaklee adalah berkualiti tinggi. Nampak mahal tapi sangat berbaloi beli kerana ada vitamin Shaklee yang boleh guna sampai 6 bulan lamanya.

(3) Membantu Elak Sembelit

Sembelit memang nightmare sangat terutama untuk ibu yang bersalin normal, ada luka jahitan kat faraj. Takut nak buang air besar tu normal sebab masing-masing seriau benang jahitan terbetas & kena gi jahit balik lagi luka tu hidup-hidup. Scarry!

Dengan pengambilan ostematrix, in shaa Allah takkan sembelit lagi!

(4) Membantu Dapatkan Tubuh & Berat Badan Ideal Ibu

Suplemen Shaklee seperti ESP, Omega Guard, B Complex, Vitalea & Lecithin adalah antara vitamin yang membantu mengawal nafsu makan ibu & mengelakkan craving terhadap makanan manis yang tidak menyihatkan.

(5) Memberi Tenaga

Masa berpantang adalah memang crucial sangat untuk ibu-ibu. Nak layan bayi nangis, mintak susu kadang sampai sendiri nak mandi jadi kelam kabut. Ibu tinggal kejap je baby meraung.

Lagi plak kalau ibu bekerjaya.

Nak kena pulun buat stok perahan sebagai bekalan susu sepeninggalan di pusat asuhan. Bila ambil set berpantang Shaklee ni, secara tak langsung memang membantu sangat ibu-ibu tak banyak tidur siang walaupun berjaga malam.

(6) Menambah Susu Badan

Antara faktor yang mempengaruhi penghasilan susu badan yang melimpah ruah:

  • emosi ibu yang stabil
  • minda yang positf
  • kekerapan sesi penyusuan / perahan
  • tubuh ibu yang sihat

(7) Meningkatkan Fungsi Tubuh

Pengambilan set berpantang Shaklee khususnya Ostematrix membantu elak sakit badan, mengurangkan risiko tulang rapuh/ tidak padat.

Vitamin C Shaklee tu kalau ambil konsisten membantu tingkatkan imuniti tubuh. Ibu tak mudah sakit walaupun tak banyak berehat.

Bonus sangat apabila kulit jadi sangat cantik selepas ambik Shaklee ni. Macam saya dulu, ambil ESP, ada kawan tegur kulit saya lagi radiant & cerah berseri lepas naik cuti bersalin.

Ok, berminat nak beli set berpantang Shaklee ni?

Hubungi saya di 019-7646021 atau klik terus untuk wasap saya

pengedar Shaklee Skudai



 

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge