Set Mudah Hamil yang membahagiakan & menceriakan seisi keluarga

set mudah hamil

Kira-kira 6 tahun yang lalu sebaik sahaja saya & suami sah bergelar suami isteri pada Februari 2008, ucapan yang banyak diberi kepada kami adalah,

” Tahniah, semoga cepat-cepat dapat anak…!”

Berapa ramai antara kita pasangan yang dah berkahwin yang dapat ucapan yang sama macam kami? Sila angkat tangan? 😆

Alhamdulillah bagus ucapan mereka. Ia adalah doa juga sebenarnya. Cuma hanyalah doa yang kurang spesifik. Lepas ni korang kalau hadir kenduri kawen sedara mara/ rakan taulan/ sahabat handai,  selain hadiahkan set mudah hamil pada diorang bagilah ucapan yang berbentuk doa  macam ni,

” Tahniah, semoga Allah mudahkan urusan kalian menambah umat Nabi Muhammad SAW dalam masa kurang dari setahun dari sekarang…”

Tu sebagai contoh la.. ucapan yang jelas kepada matlamat yang jelas. Buat anak untuk dididik sebagai khalifah Allah dalam masa yang terdekat (setahun? 2 tahun?)

set mudah hamil

Hehehe.. 😆

Macam kami, saya disahkan hamil selepas 3 bulan diijabkabul. Alhamdulillah.

Cuma, pada masa tu tak banyak persiapan untuk hamil dibuat, mental & fizikal pun seperti tak bersedia lagi. Kerja di kilang penuh dengan stress & masalah di line production. Rehat yang tidak menentu. Emosi yang turun naik. Asyik nak marah je dengan kerja rework & lain-lain di kilang.

Allah Tentukan kandungan pertama saya keguguran pada usia 10 minggu.

Alhamdulillah setelah mendapat nasihat doktor, saya mengambil asid folik setiap hari & berpantang dari bersama-sama suami selama 3 bulan bagi menguatkan rahim saya & untuk memastikan haid saya datang sekurang-kurang 3 kali.

Selepas tamat je berpantang 3 bulan, kami berusaha kembali sambil patuhi cara kira waktu subur untuk memudahkan kehamilan

Alhamdulillah September 2008 saya kembali disahkan hamil 9 minggu. & Rafiuddin Afiq pun dilahirkan dengan sihat pada 27 Mei 2009 dengan berat 3.2 kg :mrgreen:

set mudah hamil
ni gambar tahun 2011.. dah besar tinggi dah dia ni..

Persediaan untuk Hamil

set mudah hamil

Tidak dinafikan untuk hamil, suami & isteri perlu bersedia dari segi jasmani & rohani. Antara amalan-amalan baik yang boleh dibuat sepanjang merancang untuk mendapatkan zuriat adalah:

  1. Wujudkan masa bersama yang berkualiti beserta suasana harmoni & tenang jauh dari masalah luar rumah sepanjang berdua bersama-sama.
  2. Amalkan pemakanan sihat & seimbang. Cari masa yang konsisten untuk suami isteri boleh menikmati makanan yang dimasak segar di rumah.
  3. Buat aktiviti riadah mudah yang konsisten setiap minggu. Selain pemakanan yang sihat, badan yang cergas juga perlu untuk memastikan stamina yang terbaik bagi memulakan rutin setiap hari.
  4. Suami dan isteri sama-sama berikhtiar meningkatkan kesihatan dengan mendapatkan makanan kesihatan tambahan khusus seperti set mudah hamil dari Shaklee

Set Mudah Hamil Khusus untuk Isteri

set mudah hamil

Bagi wanita yang tiada sebarang masalah dari segi PCOS dan kitaran haid yang teratur, kami di ProVide Network sarankan puan-puan untuk mengambil set mudah hamil Shaklee seperti berikut:

  • B Complex (with folic acid)
  • Vitalea (multivitamin with iron)
  • GLA Complex (gamma linolenic acid dari minyak bunga borage)

set mudah hamil

Dalam set ini, isteri akan mendapat manfaat nutrisi tambahan untuk 4 bulan lamanya.

Set Mudah Hamil Khusus untuk Suami

Untuk suami-suami yang macho & tampan boleh usaha untuk tingkatkan lagi keupayaan & peluang kalian berdua untuk merealisasikan impian mendapatkan zuriat yang diidam-idamkan. Kami menyarankan tuan-tuan untuk mengambil suplemen berikut:

  • B Complex (with folic acid)
  • Vitamin E Complex
  • Zinc Complex

set mudah hamil

Dalam set ini, suami akan dilengkapi dengan nutrisi tambahan untuk 4 bulan lamanya.

Bagaimana Set Mudah Hamil Shaklee Berperanan?

 

(1) B Complex

set mudah hamil

  • gandingan 8 vitamin B membantu meningkatkan fungsi enzim dalam tubuh
  • membekalkan 200 mg acid folic yang diperlukan untuk kesihatan salur darah suami & isteri serta rahim yang sihat untuk isteri
  • membantu mengurangkan masalah stress/ tekanan yang dihadapi setiap hari
  • membantu meningkatkan metabolisme makanan seterusnya membantu meningkatkan tenaga yang diperlukan

(2) Vitalea

set mudah hamil

  • gandingan 28 vitamin & mineral penting yang diperlukan oleh tubuh badan
  • membekalkan 200 mg acid folic yang diperlukan untuk kesihatan salur darah suami & isteri serta rahim yang sihat untuk isteri
  • meningkatkan kesihatan & kecergasan tubuh

(3) GLA

set mudah hamil

  • menggalakkan kesihatan terutama ketika datang haid
  • membantu melindungi salur darah
  • membantu meningkatkan sistem imun
  • membantu meningkatkan fungsi kesuburan isteri

(4) Vitamin E

set mudah hamil

  • membantu meningkatkan kesihatan jantung, otak & prostat
  • membantu meningkatkan sistem imun
  • membantu meningkatkan fungsi kesuburan suami secara memberikan perlindungan anti pengoksidaan ke atas sperma dari serangan radikal bebas

(5) Zinc Complex

set mudah hamil

  • membantu meningkatkan fungsi kesuburan suami dari segi meningkatkan kepekatan sperma yang berkualiti
  • membantu mengurangkan masalah bengkak prostat di kalangan suami
  • membantu meningkatkan sistem imun

Bagi aturan makan vitamin yang betul, pihak kami akan sertakan bersama-sama dengan pembelian set mudah hamil Shaklee ini. Follow up yang berterusan juga akan kami laksanakan khusus buat customer Produk Vitamin Semulajadi.

Semoga artikel ini bermanfaat.

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Set Mudah Hamil Shaklee ini mahupun sebarang vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi beserta tips panduan pemakanan yg betul, eksklusif & konsultasi yg berterusan, saya adalah wakil pengedar sah & bertauliah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya seperti butiran berikut:

Nama: Zaleha Abdul Salam

Email: produkvitaminsemulajadi@gmail.com

Phone/message/whatsapp/ telegram: 019-7646021

Postage serendah RM6 (S/M) maksimum sehingga RM20 (S/S)

COD sekitar UTM Skudai, Taman Universiti, Skudai, Senai, Kulai & Johor Bahru

Klik

SENARAI PENUH HARGA VITAMIN SHAKLEE

HARGA SET PENJAGAAN KULIT WAJAH SHAKLEE

HARGA SET PENJAGAAN RAMBUT SHAKLEE

1 thought on “Set Mudah Hamil yang membahagiakan & menceriakan seisi keluarga”

  1. Pingback: 1001 Khasiat & Manfaat Zinc Dalam Kesihatan Lelaki & Wanita

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge