syob

SYOB – Buat Bisnes Anda Sendiri Latihan Untuk Melatih Pemilik Bisnes

Fuh, Alhamdulillah. Done sesi pertama SYOB petang tadi.

Oh ya, apa tu SYOB? SYOB adalah singkatan untuk Start Your Own Business, suatu seminar 2 hari berturut-turut khusus untuk pemimpin bisnes Shaklee.

Modul yang didedahkan dalam seminar ini adalah khusus untuk melatih kami memulakan & mendalami bisnes Shaklee ini dengan berpanduan, supaya kemudiannya dapat pula melatih para pemimpin dalam bisnes di dalam organisasi kami.

Bahasa mudahnya adalah “Train the Trainer”  gittew.

SYOB – Pengorbanan Yang Berbaloi

Pertama sekali, memang saya bersyukur sangat, Allah Ilhamkan kami suami isteri untuk berkorban hari cuti/kerja kami hari ni untuk membolehkan saya datang ke seminar SYOB ni pada hari Jumaat.

Suami saya bekerja hari Jumaat. Saya pula sepatutnya as usual entertain anak-anak di hujung minggu.

Tapi, sebab seminar SYOB ni, kami sama-sama korbankan rutin harian kami pada hujung minggu ni, demi masa depan bisnes kami & organisasi dalam ProVide.

syob

Aktiviti Dalam SYOB Day 1

Secara ringkasannya, kami diberikan 4 modul. Saya buat rumusan je untuk tiap modul ni. Nak yang lebih detail memang kena one-to-one session. Boleh direct whatsapp saya kat sini

SYOB

  • Pengenalan – Bagaimana mengenali ahli & prospek dalam organisasi mengikut kehendak & gaya tubuh (body language)

 

  • Hidup Yang Menakjubkan – Dalam hidup kita, kesihatan itu sangat penting. Untuk ikhtiar hidup sihat, kita kenalah amalkan gaya pemakanan yang sihat, aktif bersenam & amalkan suplemen secara bijak. Kenapa suplemen Shaklee? Sebab Shaklee je setakat ni satu-satunya company suplemen yang berani membuktikan keberkesanan & kebaikkannya ke atas manusia walau dah guna berpuluh-puluh tahun, melalui Landmark Study yang dibuat oleh pihak ketiga.

 

  • Hidup Penuh Ganjaran – Ramai orang inginkan kebebasan masa & kewangan, bebas dari belenggu hutang. Melalui bisnes Shaklee, memang terbukti dah sangat, ramai je yang mampu beli aset (rumah/ kenderaan) secara tunai & ada pilihan untuk travel & bersama keluarga pada bila-bila masa.

 

  • Start Your Own Business – Latihan tentang memperkenalkan diri sendiri terhadap prospek melalui Shaklee Effect sendiri/keluarga/ customer terdahulu. Dalam modul ini juga kami belajar tentang team building & bagaimana menguruskan kewangan.

Antara aktiviti yang best & meningkatkan adrenalin saya:

  • latihan fizikal (jangkauan melunjur & plank)
  • aktiviti 2 minit Shaklee Effect dalam group
  • aktiviti team building (leadership & communication)

Syukur sangat ada air Perfomance & vitamin free flow. Walau makan lunch buffet hotel yang meriah & enak, lepas lunch tak mudah rasa ngantuk. Memang fokus dapat diberi 100%. Alhamdulillah.

 



 

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge