pengedar shaklee

testimoni ESP untuk masalah kulit wajah

Testimoni ESP Untuk Masalah Kulit Wajah | Lebih Gebu & Cantik Depan Suami

“Ina, abang, dah lama nak tegur, rasanya hari ni abang kena bagitau jugak..” – Tuan Azman “Ya, kenapa bang?” – Puan Ina “Kenapa dah lama abang tengok Ina macam dah tak berseri-seri macam dulu? Nampak kulit wajah macam dah kusam sangat…”- ujar Tuan Azman lagi “Ye ke bang?…” – berubah terus muka Puan Ina. Terasa …

Testimoni ESP Untuk Masalah Kulit Wajah | Lebih Gebu & Cantik Depan SuamiRead More »

cara merawat parut jerawat

Hasil Tenusu Punca Jerawat Makin Teruk | 7 Cara Merawat Parut Jerawat

Tahukah anda, selain faktor pemakanan tinggi gula, antara punca jerawat boleh jadi semakin teruk adalah pengambilan hasil tenusu (susu, keju & yang sewaktu dengannya)? Ada satu kajian yang dibuat di Harvard School of Public Health, mengaitkan hasil tenusu ini boleh menggalakkan cetusan hormon insulin yang tinggi. Hormon insulin meningkatkan kehadiran radang dalam tubuh, seterusnya merangsang …

Hasil Tenusu Punca Jerawat Makin Teruk | 7 Cara Merawat Parut JerawatRead More »

cara merawat sembelit

Sembelit Teruk Mungkin Petanda Kanser Usus | Cara Merawat Sembelit Tanpa Ubat

Pakar kesihatan mentafsirkan sembelit adalah masalah sukar buang air besar kurang daripada tiga kali kali seminggu. Kekerapan paling bagus  buang air besar adalah sekitar sekali setiap hari. Nak tahu cara merawat sembelit yang bagus & berkesan tanpa ubat? Tonton video ini Kenapa Sembelit Bahaya? Kita seharusnya membuang air besar dengan lancer kerana penyahtinjaan membantu tubuh …

Sembelit Teruk Mungkin Petanda Kanser Usus | Cara Merawat Sembelit Tanpa UbatRead More »

anak mudah tidur awal

Cuti Sekolah Haru Biru? Tips Anak Mudah Tidur Awal Waktu Malam

Hai apa khabar semua? Harapnya kita semua berada dalam keadaan yang baik-baik saja hendaknya. In shaa Allah. Musim cuti sekolah memang anak-anak akan mudah bosan kalau kita mak ayah tak sediakan/ rancang aktiviti untuk mereka. Saya ada kongsikan 10 idea aktiviti cuti sekolah yang mungkin mak ayah nak cuba apply pada anak-anak. Ada pula isu, anak-anak …

Cuti Sekolah Haru Biru? Tips Anak Mudah Tidur Awal Waktu MalamRead More »

info shaklee april 2018

Promosi & Info Shaklee April 2018: Bulan Best Jadi Ahli Shaklee

Cool betul bulan April 2018 ni tau! Nak tau tak kenapa kitorang cakap April ni cool sangat? Antara sebabnya adalah.. banyak offer best tersedia mostly khusus untuk ahli Shaklee sahaja! Info Shaklee April 2018 (1) Cycle baru 2018/2019 April adalah bulan pertama untuk kiraan cycle baru bagi 2018/ 2019. Penting ke April ni? Ya, penting …

Promosi & Info Shaklee April 2018: Bulan Best Jadi Ahli ShakleeRead More »

harga shaklee 2018

Senarai Harga Shaklee 2018 (Updated On 1 Jun 2018)

Semoga tahun 2018 kita semua semakin cemerlang dalam prestasi kerjaya masing-masing! Dan semakin ramai di antara kita yang lebih cakna untuk praktis gaya hidup sihat  🙂 Shaklee bukan sahaja suplemen malah adalah antara salah satu healthy lifestyle. Senarai Harga Shaklee 2018 Setiap item Shaklee ada uv point yang melayakkan setiap ahli cashback jika pembelian dibuat …

Senarai Harga Shaklee 2018 (Updated On 1 Jun 2018)Read More »

miang kham

Miang Kham – Kudapan Tradisi Thai Yang Enak & Sihat

Baru-baru ni kami ada buat sedikit jamuan farewell untuk sahabat kami yang berjaya pindah ke kampung halaman beliau di Sarawak. Seronok sangat dapat berkumpul makan-makan & sembang santai dengan para sahabat yang lain. Dalam banyak-banyak menu potluck, ada 1 hidangan yang nampak pelik tapi sedap yang menarik saya untuk kongsikan kat sini. Menu itu adalah …

Miang Kham – Kudapan Tradisi Thai Yang Enak & SihatRead More »

masalah haid tidak teratur

Cara Atasi Masalah Haid Tidak Teratur Dengan Selamat

Dulu ketika zaman belajar di IPT, saya selalu juga ada masalah haid tidak teratur nih. Menurut kajian, masalah ini adalah normal di kalangan pelajar kerana faktor stress. Akibatnya, mulalah haid jadi ting tong, jerawat pun banyak kat atas dahi. Amazingly sekarang dah hilang langsung jerawat atas dahi saya tu.. Alhamdulillah  😆 Punca Masalah Haid Tidak …

Cara Atasi Masalah Haid Tidak Teratur Dengan SelamatRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.