team run streak

Team Run Streak Challlenge | Cabaran Lari 31 Hari Tanpa Henti

Ketika entri ini ditulis, saya dah pun selesai cabaran larian 2km hari ke tujuh. Bersedia untuk hari ke lapan pada keesokkan harinya.

Team Run Streak

Dalam cabaran ini, setiap orang dalam kumpulan berlima wajib habiskan larian 2km setiap hari tanpa gagal. Kalau ada seorang pun yang terlewat submit/ tak dapat habiskan larian ini, semua submission ahli kumpulan yang lain tidak akan dikira.

team run streak
Dari kiri: Hisham, Khairul, Azuan, Zurina, Zaleha. Kami adalah Pusaka Hanafi Runners & TCS Runners

Larian 2km tu mudah jer.

Yang susahnya adalah untuk konsisten berlari setiap hari walau apa pun halangan. Cuaca/ keadaan kesihatan & lain-lain kesibukkan, tidak boleh menjadi penghalang untuk berjaya dalam cabaran ini.

3 kumpulan yang dapat bertahan sehingga akhir cabaran akan memenangi hadiah dengan nilai RM1000 per kumpulan, sumbangan dari Sports Direct.

Dalam cabaran ini,

Halangan paling ketara yang saya alami adalah sakit betis yang teramat.

Punyalah sakit, nak duduk antara dua sujud tu sakit sangat-sangat. Terpaksa adjust kedudukan kaki supaya punggung tak directly duduk atas betis.

Saya ada sapu minyak urut sket tiap hari. Dan make sure tiap kali sebelum & selepas lari saya akan pastikan saya ambil Performance Drink untuk elak risiko kecederaan otot & dehidrasi.

Setiap malam sebelum tidur, saya akan pastikan saya ambil 4 biji Ostematrix untuk merehatkan saraf kaki yang mungkin stress & penat.

Alhamdulillah masa hari ke 5, kaki saya dah semakin pulih.

Doakan kami berjaya memenangi cabaran ini, ya!

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge