Testimoni ESP Shaklee Yang Kontroversi Menjadi Bualan Ramai

Testimoni ESP Shaklee Yang Paling Kontroversi!

Video ni memaparkan testimoni ESP Shaklee yang paling kontroversi!

Tak percaya?

Tontonla sampai habis!

Kisah Saya & Sebalang ESP

Tak kenal maka tak cinta.

Tak perlu maka tak pakai.

Macam tu juga saya dulu.

Saya mula ambil ESP Shaklee sejak April 2013 ketika berpantang melahirkan Auni Batrisyia.

Bersalin normal koyak teruk

Alhamdulillah sepanjang berpantang, luka jahitan normal mudah sembuh & bercantum baik ketika hari ke 20 (tahu dah cantum masa hari ke 20 pun sebab nurse yang datang tolong checked.  :mrgreen:

Saya memang seriau tengok luka jahitan sendiri. Maklumlah luka masa bersalin Auni ni agak bersepah koyakkannya. 😐

ESP Bantu Ibu Menyusu Cergas & Bertenaga

Saya tak pernah belajar pam susu badan sebelum menyusukan Auni.

Dulu sepanjang 2 tahun susukan abgnya, Rafiuddin Afiq (dah 6 tahun sekarang) saya suri rumah sepenuh masa. Jadi memang menyusukan anak secara terus.

Tapi saya kembali bekerja makan gaji ketika Rafiuddin berumur 2 tahun lagi.

Saya hanya ada 60 hari cuti bergaji (termasuk Sabtu & Ahad ketika itu) kerana hanya bekerja secara sementara di UTM.

Memandangkan saya perlu naik kerja ketika Auni berusia 2 bulan, jadi saya mula membuat stok susu perahan (EBM) untuk Auni seawal umur Auni sebulan.

(Sepatutnya saya  bermula lagi awal, at least 2 minggu selepas bersalin sebab ketika bekerja kebiasaannya kita sukar nak perah selalu)

mula ajar Auni minum susu perahan guna botol ketika berusia 1 bulan.

Untuk membuat stok perahan, saya perlu cergas mengepam setiap 2 jam sekali & bangun malam sekitar jam 1 hingga 6 pagi untuk power pumping sebab pam saya guna ketika itu hanyalah pam single manual. Memang letih & lenguh tangan. Tapi digagahkan juga demi untuk menyusukan Auni secara ekslusif pada 6 bulan pertama.

Alhamdulillah berjaya juga buat stok dengan bertenaga.

testimoni ESP Shaklee

Hasil EBM saya walau sesi perahan baru bermula ketika Auni berusia sebulan (guna single pump manual, Avent)

Saya ambil ESP, alfalfa, B Complex & vitalea untuk pastikan mood saya sentiasa ceria & segar je tak kira walau saya kurang rehat sepanjang berpantang & menyusukan Auni.

saya juga pernah hadapi masalah susu perahan yang merudum sepanjang travel. Tapi Alhamdulillah susu kembali melimpah ruah dengan cara yang betul

Testimoni ESP Shaklee Ibu Menyusu Kembar & Berpuasa Penuh

testimoni ESP Shaklee

Biasanya ramai ibu mengeluh tak dapat nak susukan anak sambil berpuasa penuh. Keletihan, dahaga & macam-macam lagi.

Tapi sebenarnya kita boleh jika kita usaha & yakin boleh buat.

Nak usaha bagaimana?

Ambil suplemen yang bantu mudahkan kita bertenaga berpuasa sambil menyusu. Contoh menu mudah untuk bersahur bagi ibu menyusu yang berpuasa adalah:

Kurma + ESP + Performance Drink

Nak tahu resepi penuh?

Saya berikan ekslusif khusus untuk semua pelanggan saya

019-7646021

Testimoni ESP Shaklee Ibu Bekerjaya Gembira Stok Susu Melimpah Ruah

Wah yang ni sampai terpaksa beli deep freezer tu!

Puan Ain Naim adalah seorang guru.

Anak pertama, beliau tidak berpeluang untuk susukan secara ekslusif untuk 6 bulan pertama.

Anak kedua, beliau dah mula mengambil ESP. Alhamdulillah dapat improved. Mampu susukan anak kedua beliau sehingga 1 tahun 3 bulan.

Yang terkini, anak ketiga. Alhamdulillah stok sepanjang baby berumur 3 bulan sudah 90% memenuhi ruang deep freezer di rumahnya.

Inshaa Allah dengan konsisten khasiat yang secukupnya, cukup minum air kosong & rajin membuat sesi perahan yang kerap, pasti beliau mampu susukan anak yang ketiga sehingga 2 tahun!

Testimoni ESP Shaklee Ibu Bekerjaya Menyusukan Anak 2 Tahun Penuh

testimoni ESP ShakleeKenapa ESP Shaklee Membantu Penyusuan?

Soalnya kenapa ESP?

Kenapa ESP sangat berkhasiat membantu puluhan ribu ibu bekerjaya menyusukan anak?

  • ESP membantu membekalkan tenaga yang ibu perlukan sepanjang menyusukan anak (memberi secara terus/ membuat perahan susu ibu)
  • ESP membantu melengkapkan nutrisi dalam tubuh ibu

ESP (Energizing Soy Protein)

  • Diperbuat dari 100% soya non-GMO (tidak diubahsuai dari segi genetik dari penanaman sehingga proses menjadi serbuk)
  • Membekal protein penting untuk pertumbuhan sel (9 jenis asid amino) yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan
  • Membekal 105 kcal (420 kJ) untuk 1 hidangan lengkap sehari
  • Membekal 500 mg kalsium untuk 1 hidangan lengkap sehari. Kalsium adalah komponen penting untuk dalam susu
  • Rendah index glisemik (39) sesuai untuk semua termasuk penghidap kencing manis
  • Tanpa kolesterol
  • Mengandungi zat besi, vitamin B1 (thiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamin B5 (pantothenic acid) & vitamin B6

Jadi, jika tak sungguh orang pun tak berkata kan?

Anda nak ikhtiar susukan anak anda dengan ESP?

Kami bantu.

Izinkan kami membantu anda kerana kami adalah pengedar Shaklee yang bertauliah

019-7646021

produkvitaminsemulajadi@gmail.com

FB: Produk Vitamin Semulajadi

COD diterima di sekitar Skudai, Senai, Kulaijaya, Johor Bahru & Permas Jaya

Poslaju & courier (Citylink/ GDex) seluruh Malaysia.

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.