testimoni set berpuasa shaklee

Testimoni Set Berpuasa Shaklee : Jom Berpuasa Lebih Pro-Aktif & Bertenaga

Alhamdulillah dah Ramadhan ke 14 hari ni. Semoga kita semua masih dalam momentum yang terbaik sepanjang beribadah di bulan yang penuh keberkatan.

Apa khabar semua?

Puasa baik-baik saja kan? Alhamdulillah syukur.

Saya pun gembira anak sulong saya (8 tahun) masih dapat berpuasa penuh sepanjang bercuti di rumah.

Oh ya, sempena Jumaat yang mulia ni, saya nak share testimoni Set Berpuasa Shaklee dari pengguna vitamin Shaklee yang dah bertahun-tahun konsisten set ni.

Testimoni Set Berpuasa Shaklee : ESP Sahaja Pun Dah Buat Lebih Kenyang Berbanding Makan Nasi

 

testimoni set berpuasa Shaklee

Kenapa ESP buat perut lebih kenyang berbanding nasi?

Padahal ESP tu serbuk yang dibancuh jadi minuman jer kot?

Hm.. kalau nak tahu, ESP ni bekalkan sumber karbohidrat dengan index glisemik lebih rendah berbanding nasi.

Index glisemik bagi nasi (beras putih) sekitar 65, manakala index glisemik bagi ESP adalah 39. Selain index glisemik yang rendah, ESP membekalkan sumber protein yang lengkap, bersih tanpa lemak & kolesterol.

Kecukupan sumber protein juga mempengaruhi sumber tenaga dalam tubuh kita.

Testimoni Set Berpuasa Shaklee : ESP & Performance Drink Bantu Lebih Bertenaga

testimoni set berpuasa Shaklee

Selain ESP, set berpuasa Shaklee juga dilengkapi dengan Performance Drink (PD).

Set ini juga antara yang digemari ramai kerana mampu mengurangkan masalah dehidrasi @ kehausan yang melampau terutama apabila berpuasa dalam cuaca yang terik dan panas.

ESP & Performance Drink bagus untuk:

  • ibu-ibu yang menyusu bayi
  • pekerja yang banyak terdedah kepada cuaca luar yang terik
  • pelajar yang aktif

 

Testimoni Set Berpuasa Shaklee : Set Mighty 3 Gems Bagus untuk Seisi Keluarga

testimoni set berpuasa Shaklee

Jika anda ingin set berpuasa yang menyeluruh untuk seisi keluarga, pilihlah set Mighty 3 Gems ni. Set ini mengandungi ESP, Mealshakes & Performance Drink yang menyokong

  • keperluan protein yang lengkap
  • keperluan multivitamin untuk menyokong pertumbuhan
  • keperluan memenuhi selera anak-anak yang berpuasa & aktif

3 Sebab Utama Kenapa Set Berpuasa Shaklee Bagus

Ni antara 3 sebab utama kenapa ESP (Energizing Soy Protein), Performance Drink & Mealshakes antara yang membantu sahur ketika berpuasa:

  • Ada orang memang tak boleh nak bersahur makan berat sangat awal-awal pagi.
  • Ada orang sebab limited source nak masak. Macam kat hostel, lepas tu tak rajin pula nak keluar beli makanan awal-awal pagi sahur.
  • Ada orang sebab memang biasa tak sempat nak prepare makanan lain. Minum je yang termampu.

Anda berminat nak cuba berpuasa dengan Set Berpuasa Shaklee ni?

Terus hubungi kami di 019-7646021 atau klik terus untuk whatsapp saya

Rujukan:

  1. http://healthyeating.sfgate.com/gi-levels-white-brown-rice-2164.html
  2. http://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/glycemic-index-and-glycemic-load-for-100-foods



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge