testimoni skincare

Testimoni Skincare Pelbagai Jenis Oleh Cik M Kesan Akibat Terpengaruh

Bukan perkara baru tau apabila kita sering bertukar jenama skincare di pasaran, kulit wajah akan jadi bertambah teruk atau heavy breakout!

So, perkongsian saya kali ni, just nak bagitau, hati-hati sangat apabila nak memilih skincare yang sesuai untuk kulit anda.

Harapnya, testimoni skincare yang dikongsi ini boleh menjadikan sedikit panduan.

Testimoni Skincare Oleh Cik M Yang Pernah Menggunakan Pelbagai Jenama

Cik M (bukan nama sebenar/ bukan juga Cik Melah) ada berkongsi kisah bagaimana beliau yang pada zaman remajanya dulu, memiliki kulit wajah yang agak sempurna.

(1) Cleaser Apricot Nutrimetics

Start masuk sekolah menengah, mak belikan cleanser apricot nutrimetics.

Hasilnya, kulit memang ok, takde masalah apa-apa pun. Semua org puji kulit cantik.

Lepas habis SPM, ada naik jerawat sebijik di dahi, gatai pi cucuk dengan pin sampai jadi bisul besar giler!Muka bengkak, sampai demam  😥

Setelah itu, bermula lah kisah jerawat yang asyik naik dan permulaan skincare yang pelbagai…haha  :mrgreen:

Dalam hal ni cleanser Apricot tak bersalah.. hehe. Punca utama kat situ adalah tangan yang gatal mengusik jerawat  😆

(2) Set Clean & Clear

Hasil penggunaan set Clean & Clear ni, kulit wajah jadi biasa-biasa aje, jerawat asyik naik je sepanjang guna.

(3) Set AG2000

Set AG2000 ni pun sama. Tak ade kesan apa-apa pun.
Pakai balik set Nutrimetics (jerawat terkawal)

(4) Set Clearasil

Tukar pula kepada jenama Clearasil sebab nak jimat (jerawat hilang tapi kulit jadi kering dan kasar) + krim fair n lovely pastu tukar krim safi (kulit jd putih woooo)

(5) Cleanser Olay

Cleanser Olay, toner Simple dan krim total effect olay (kulit jd lebih baik, lepas bersalin anak pertama trus jd ok sampai la anak kedua)

(6)Set Enfuselle

Memang kalau kulit tengah tak rehat, beginilah jadinya. Jerawat naik balik. Tak sesuai guna set Enfuselle masa ni.

(7) Set Mary Kay

Takde sebarang kesan/ perubahan.

(8) Set Avene

Kesannya, jerawat asyik turun naik serta membuatkan kulit jadi kering

(9) Set Clinelle

Keadaan sama seperti guna set Avene.

(10) Sabun Peewitt

Sabun Peewittt ni menjadikan kulit makin teruk & nipis pedih macam terbakar…menyesal sangat pakai 😥

(11) Cleanser Nutriwhite

Still tak sesuai, jerawat takde yang surut pun. Then saya guna balik Set Mary Kay

(kulit terawat balik, tapi jerawat still on off tak kira masa, kulit jadi kering kat certain area, by the way ada nampak perbezaan la compare sebelum tu dan cuba nak konsisten dengan Mary Kay je)

(12) Set Youth Skincare

Skincare the best!!!!

Kulit jadi lembut dan halus, takde dah area yang kering, minyak terkawal, lembap je kulit, jerawat naik time nak period je dan tak banyak macam sebelum-sebelum ni  😉

testimoni skincare

Pheuhwww .. 12 skincare tuuu.. saya sendiri pun pernah guna not more than 5 jenis kot. By the way, semoga perkongsian testimoni skincare ini membantu carian anda & bantu buat anda pilih skincare terbaik!



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge