Tips Elak Berhutang Membeli Apa Yang Diinginkan

tips elak berhutang

Eh macam kenal je iklan ni. Selalu gak sampai kat rumah-rumah. Dalam peti pos.

Biasalah, antara tips elak berhutang adalah kena ada simpanan yang cukup sebelum membeli. Betul?

Tapi bila tiba-tiba anda menghadapi pelbagai situasi di’goda’ untuk membeli secara berhutang & adakalanya rasa tak puas hati mesti nak ada jugak secepat mungkin… seperti 2 situasi di bawah:

Situasi 1: Yang Lama Macam Dah Tak Elok?

Hari raya dah nak dekat dalam sebulan je lagi

Ada pula iklan di TV tunjuk boleh tukar perabot baru tanpa bayaran sehingga 90 hari. Tiba-tiba anda rasa macam nak sangat tukar perabot baru segera tu jugak tapi duit yang ada lagi perlu untuk digunakan ke arah lain.

Ish.. geramnye rasa..

Nak sangat-sangat ada perabot baru tu..  tapi… tapi… 😥

Kalau ya,

Jom praktikkan tips di dalam video ini supaya anda rasa sangat bertenang nak ada apa yang belum ada walau disogokkan suruh berhutang dan lain-lain yang tak best tu!

Tip Menjadi Manusia Produktif & Tak Kesal Dengan Apa Yg Ada from iReach HD on Vimeo.

Ataupun…

Situasi 2: Bestnya Kawan Aku Ada Yang Tu, Aku Pun Nak Juga?

tips elak berhutang

Anda tengah ikat perut sebab banyak sangat hutang nak kena diselesaikan. Tapi smartphone anda asyikla buat hal. Sekejap-sekejap whatsapp crashed. Tapi masih boleh guna lagi.

Tiba-tiba terlihat kawan anda tukar smartphone baru. Terkini ada fungsi canggih. Bak kata pakcik dalam iklan Astro, “Macam-macam ada….”

tips elak berhutang

Kawan tu pun sogok.. “alahai jomla beli yang baru.  Aku tengok dah rabak sangat smartphone ko tu! Tengok aku boleh buat macam-macam.. siap boleh 360 darjah boleh selfie/ wefie tau!”

Tiba-tiba anda rasa macam…

hahaha.. 👿

Jika ya, apa lagi cepat-cepatla rujuk tips yang ada dalam video tadi.

Sebelum anda rasa macam tercabar yang tak tentu hala, ada baiknya anda ikut je tips berguna dari video tadi.

Selesai masalah.

Best kan tips elak berhutang macam ni?

Share lah jika bermanfaat pada sesiapa saja! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge