turunkan kolesterol

Sakit Dada Turunkan Kolesterol Halang Kolesterol Jahat Dengan Phytocol-ST

Lebih 6 juta orang disahkan ada masalah kolesterol tinggi – 2011, menurut laporan dari Malaysia National Health Morbidity Survey.

Angka ini dijangka akan lebih meningkat dari tahun ke tahun, kebanyakkannya berpunca dari gaya hidup & tabiat pemakanan yang kurang sihat.

Pernah ambil tahu tak,
berapa bacaan paras kolesterol anda?
Bila last anda ambil bacaan darah?

Jom cakna.
Ambil tahu status kesihatan kita dari semasa ke semasa. Dah sampai masa untuk peka tahap bacaan kolesterol, ikhtiar untuk turunkan kolesterol LDL seawal yang mungkin.

Tiada tanda awal untuk risiko penyakit jantung melainkan bila paras kolesterol dah terlalu tinggi sampai menyebabkan arteriosclerosis (salur darah tersumbat)

Malaysia memang kaya dengan aneka juadah yang sedap & enak.
Kalori pun boleh tahan tinggi.

turunkan kolesterol

Let say anda nak pergi makan kenduri/ makan makanan yang sedap-sedap tu, apa kata telan dulu Phytocol-ST ni.

Turunkan Kolesterol Secara Semulajadi Dengan Phytocol-ST

Menurut salah seorang jurucakap untuk American Dietetic Association (ADA), Ruth Frechman, pengambilan makanan yang kaya dengan Sterol dan Stanol dapat mengurangkan LDL Cholestrol, seterusnya dapat membantu mengurangkan risiko sakit jantung.

Antara sumber sterol & stanol dari pemakanan adalah:

  • Oatmeal, oat bran & makanan sumber tinggi serat yang lain
  • ikan & sumber asid lemak Omega 3
  • badam & kekacang
  • avocado
  • minyak zaitun

Phytocol ST mengandungi 500mg fitosterol, yakni plant-sterol, yang berstruktur kimia seakan-akan kolestrol.

turunkan kolesterol

Ia bertindak sebagai cholesterol-blocker/ penghadang terhadap kolesterol jahat (LDL) dalam usus dari menembusi laluan ke salur darah.

turunkan kolesterol

Pengambilan Phytocol-ST secara berterusan sebelum makan, membantu mengelakkan serapan kolesterol yang tinggi dari makanan seterusnya mengurangkan risiko terhadap ancaman penyakit jantung.

Untuk hidup lebih sihat, menjaga pemakanan itu yg paling utama. Banyakkan makan sayur, dan makanan yg kaya dengan sterol tumbuhan untuk membantu lagi halang kolestrol.

turunkan kolesterol

Berminat nak dapatkan Phytocol-ST ini?

cara beli Shaklee
Klik sini untuk beli secara terus di website rasmi Shaklee Malaysia menggunakan kad debit/ kad kredit tanpa caj tambahan

Anda juga boleh lebih jimat dengan membeli secara mendaftar keahlian. Hubungi saya di 019-7646021 atau terus klik gambar di bawah untuk respon yang lebih pantas.

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge