vitamin asas

Vitamin Asas Untuk Lelaki Dan Wanita

Walaupun kita dah makan nasi dengan ikan dan sayur setiap hari serta juga makan buah sebelum makan, sebenarnya belum menjamin tubuh kita cukup dengan semua nutrisi yang kita perlukan pada abad ini.

Kita perlukan suplemen untuk menyokong kesihatan harian kita.

7 Sebab Suplemen Penting

Berdasarkan kajian juga vitamin asas yang diambil oleh lelaki dan wanita secara konsisten untuk berpuluh tahun membantu mengurangkan risiko mereka untuk beberapa penyakit kronik .

3 Vitamin Asas Shaklee Untuk Lelaki & Wanita

Dalam Shaklee ada 3 jenis vitamin asas yang membantu dalam hampir ke semua set kesihatan dalaman dewasa lelaki dan juga wanita.

Antaranya adalah:

  • Vitalea
  • Sustained Release Vita-C Plus
  • B Complex

Fungsi Vitamin Asas 1 : Multivitamin Vitalea

vitamin asas

Multivitamin Vitalea adalah Vitamin yang pertama dicipta di dunia oleh Dr Forest C Shaklee pada tahun 1915.

Vitalea mengandungi 28 vitamin & mineral yang menyokong semua keperluan nutrisi dalam tubuh kita terutama untuk mereka yang:

  • sering keletihan
  • nak dapatkan berat badan ideal
  • sedang hamil
  • ibu menyusukan bayi

Fungsi Vitamin Asas 2 : Sustained Release Vita-C Plus

vitamin asas

Vitamin C Shaklee ini adalah tablet vitamin C untuk ditelan.

Ia adalah vitamin C 500 mg yang jenis larut secara berperingkat selama 5 jam dalam badan.

Vitamin C Shaklee membantu tubuh dari segi:

  • meningkatkan sistem imun tubuh dari serangan radikal bebas
  • membantu meningkatkan serapan zat besi dalam darah
  • membantu penghasilan kolagen pada kulit
  • membantu mengurangkan simptom pendarahan (gusi berdarah, kulit kering, ruam & kulit kasar)
  • membantu sebagai antioksida yang melawan serangan sel kanser
  • membantu memperbaiki masalah insomnia & stress akibat keresahan

Fungsi Vitamin Asas 3 : B Complex

vitamin asas

B Complex Shaklee mengandungi 8 jenis vitamin B perlu termasuklah biotin (B7), asid folik (B9). Si kuning ini adalah antara vitamin yang paling asas dalam semua vitamin.

Vitamin B Shaklee membantu menyokong kesihatan badan dari segi:

  • fungsi enzim & metabolisme dalam tubuh
  • menukarkan gula dari makanan kepada tenaga
  • mengawal stress/ tekanan & emosi
  • menyokong kesihatan mata (kurangkan masalah keletihan pada mata, tingkatkan kualiti penglihatan & daya fokus)
  • membantu tumbesaran (menggalakkan DNA sihat pada bayi yang dikandung serta elak kecacatan spina bifida pada bayi)
  • membantu mencegah anemia (menyokong keperluan sel darah merah yang sihat)
  • membantu mencegah perlcche

Anda berminat nak dapatkan Vitamin Asas Shaklee ini? Hubungi kami untuk mendapatkannya beserta eksklusif konsultasi selepas pembelian.

Klik terus untuk whatsapp saya:

vitamin asas

 

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

5 comments

  1. vitalea penah amek dulu lepas tu stop sebab risau pulak sebab ada ketumbuhan. pernah terbaca tak berapa sesuai
    vita C suka yang chewable punye walaupun kena hisap banyak biji
    B complex tu tak lalu nak telan

    sekarang, guna oste je.

    1. ic… actually suplemen ni bukan macam gula-gula atau coklat, untuk ambil bila suka atau tak.

      Tapi ia perlu sebab memang bagus untuk kesihatan & ambil untuk elak risiko masalah tertentu.

      cthnya macam B Complex tu, nak tak nak, wanita yang nak hamil disarankan ambil asid folik (salah satu jenis vitamin B dalam vitamin B Complex) at least 3 bulan sebelum hamil utk elak risiko kecacatan pada tulang belakang bayi
      ibu Uddin & Auni recently posted…Pengedar Shaklee Kuala Lumpur | Pengedar Vivix Kuala LumpurMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge