vitamin bulan puasa

Vitamin Bulan Puasa : Bagaimana Ia Membantu Puasa Lebih Baik?

Ramadhan banyak menguji kita untuk lebih bersabar, bergiat aktif dan produktif walaupun dalam keadaan tidak boleh minum dan tidak boleh makan.

Namun, ada segelintir golongan yang ada masalah untuk berpuasa dengan baik. Antaranya:

  • pesakit gastrik
  • ibu hamil yang keletihan melampau
  • ibu menyusu yang tidak bertenaga dan haus yang teramat

Walaupun ada rukhsoh atau keringanan, namun sekiranya kita telah berikhtiar yang terbaik,adalah lebih baik untuk kita teruskan berpuasa selagi tidak memudaratkan.

Antara ikhtiar kita adalah dengan mengamalkan vitamin bulan puasa ini.

Set Vitamin Bulan Puasa Shaklee

Set vitamin bulan puasa Shaklee ini adalah beberapa jenis set. Antaranya:

  • Set A (ESP, Mealshakes & Performace Drink)
  • Set B (ESP & Performance Drink)
  • Set C (Mealshakes & Performance Drink)

Vitamin Bulan Puasa : ESP

vitamin bulan puasa
cepat sold out ESP ni… yang nak cepat-cepat ya order
  • Mengandungi protein lengkap dari soya bebas GMO yang berkualiti tinggi

 

  • Index glisemik rendah (39) membantu pelepasan glukosa pada kadar yang lebih perlahan dalam badan. Sebab tu, sesiapa yang mengamalkan ESP untuk bersahur ketika berpuasa, mereka akan berasa kenyang & bertenaga lebih lama.

 

  • ESP lebih sesuai diamalkan oleh mereka yang dewasa (12 tahun ke atas). Untuk kanak-kanak 1 tahun ke atas, dapatkan khidmat nasihat dari pakar pemakanan terlebih dahulu.

Vitamin Bulan Puasa : Mealshakes

vitamin bulan puasa

  • Berbanding ESP, Mealshakes mengandungi protein soya non GMO & serbuk susu lembu, dengan rasa french vanila. Rasanya lebih enak berkrim seperti makan aiskrim vanila tu.

 

  • Mealshakes adalah protein dengan multivitamin, antara yang sangat sesuai untuk seisi keluarga terutama kanak-kanak. Mealshakes juga kaya dengan sumber kalsium yang menyokong tumbesaran kanak-kanak & remaja

 

  • Bagi mereka yang ada anak-anak tadika atau sekolah rendah yang nak latih anak-anak berpuasa, elok sangat berikan mereka Mealshakes ketika bersahur

Vitamin Bulan Puasa : Performance Drink

  • Performance Drink (PD) ni rasa dia oren segar yang semulajadi. Tanpa pewarna/ perisa tiruan

 

  • Popular sebagai minuman kecergasan badan di kalangan atlit Olimpik sebab dalam PD ni ada semua elektrolit penting yang menyokong kecergasan otot dalam tubuh ketika bersukan & bergerak aktif

 

  • Minum ketika sahur & berbuka sangat membantu tubuh kita rehydrate secara lebih cepat berbanding air kosong sahaja.

Secara Rumusan

vitamin bulan puasa

Testimoni – Testimoni Vitamin Bulan Puasa

(1) ESP Bantu Berpuasa Lebih Bertenaga

vitamin bulan puasa

Biasanya ketika nak ganti puasa Ramadhan, banyak cabaran sebab sekeliling kita ramai yang tak berpuasa. Aktiviti harian juga jadi lebih mencabar.

Alhamdulillah, sahur ESP dengan kurma je pun boleh membantu bertenaga sepanjang hari.

Jom cuba ESP  😉

 

(2) ESP Bantu Hilangkan Pedih Gastrik Ketika Berpuasa

vitamin bulan puasa

ESP adalah susu soya. Susu soya adalah antara susu yang bersifat alkali dalam perut. Sebab tu ia membantu sangat sebagai antacid untuk hilangkan pedih gastrik akibat asid berlebihan dalam perut.

 

(3) Ibu Menyusu Bertahan Berpuasa Apabila Sahur ESP

vitamin bulan puasa

vitamin bulan puasa

Setiap kali milking atau menyusu anak, ibu-ibu ni akan mudah berasa haus dan lapar balik.

Namun Alhamdulillah, apabila kita bersahur dengan makanan yang berkhasiat & boleh buat kita kenyang lebih lama, ia sedikit sebanyak membantu ibu menyusu berpuasa dengan baik.

(4) PD Bantu Keadaan Lepas Berbuka Lebih Segar & Bertenaga

vitamin bulan puasa

Ada orang dah letih sangat-sangat dah masa nak berbuka puasa tu. Selain pengambilan kurma, Performance Drink membantu tubuh lebih hidrat & elak kehausan yang melampau.

 

(5) Mealshakes Bantu Anak Lebih Cergas

Mealshakes boleh diusahakan sebagai sahur untuk anak yang berpuasa. Ia mengandungi 19 vitamin & mineral yang menyokong keperluan nutrisi anak-anak yang sedang berpuasa.

Berminat nak dapatkan mana-mana vitamin bulan puasa ini?

Boleh terus hubungi kami di 019-7646021 atau klik terus di bawah untuk whatsapp.

 

Cepat-cepat dapatkan selagi stok masih ada  🙂



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge