vitamin c kanak-kanak shaklee

Vitamin C Kanak-Kanak Shaklee Dah Kembali Bagus Untuk Anak Sihat

Hai semua. Nak share good news yang sedang berlaku hari ni. Vitamin C kanak-kanak Shaklee dah ada balik tau.. Yeay!  🙂

vitamin c kanak-kanak shaklee

Seingatnya last vitamin C chewable ni ada kat pasaran 2 tahun lepas kot. Runsing la semua yang dah biasa ambil sebab kena fikir alternatif lain.

Nak simpan stok banyak-banyak masa tu tak boleh sangat sebab limited stok & expiry date nya pun tak lama.

Vitamin C Kanak-kanak Shaklee Yang Berkualiti Tinggi

Kat pasaran sana, kebanyakan vitamin dari sumber sintetik.

Jadi, tak hairanlah kalau ada pihak yang kata tak elok & tak bagus ambil suplemen dalam jangka masa panjang. Sebab sumber yang dikaji mungkin dari sumber tak semulajadi.

Berbeza dengan produk Shaklee.

Dari landmarkstudy sendiri, pengguna vitamin Shaklee adalah lebih sihat untuk tenpoh sekurang-kurangnya 20 tahun penggunaan. Ini kerana vitamin Shaklee adalah vitamin yang premium serta exclusive dihasilkan dari sumber yang semulajadi & organik.

Kelebihan Vitamin C Kanak-kanak Shaklee

Selain bahan & sumber untuk hasilkan tablet kunyah vitamin C ini adalah dari sumber semulajadi, antara kelebihan vitamin c kanak-kanak Shaklee berbanding jenama lain adalah:

  • rasa sitrus yang enak & unik
  • dilengkapi dengan serbuk rosehips, citrus bioflavonoids & hesperidin; bertujuan untuk meningkatkan lagi fungsi & serapan vitamin C ini.
  • ramuan & formulation Shaklee adalah exclusive & tidak boleh ditiru oleh mana-mana syarikat lain di dunia.

vitamin c kanak-kanak shaklee

 

 

  • Vitamin C kanak-kanak Shaklee ini juga didaftarkan di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
  • 1 biji tablet vitamin C kanak-kanak Shaklee ini memberikan 100 mg vitamin C (asid askorbik), 8 mg ekstrak lemon, 8 mg ekstrak campuran pelbagai buah sitrus, 6 mg exkstrak buah oren & 2 mg ekstrak buah limau gedang

Manfaat Vitamin C Kanak-kanak Shaklee

Walaupun RDA vitamin C hanyalah 70mg sehari, faktor vitamin C yang mudah larut air memungkinkan ia cepat dibuang keluar dari badan kita. Sebab itu rumusan vitamin C rata-rata dengan 100 mg asid askorbik per tablet.

(1) Tingkatkan Sistem Imun

Umumnya, vitamin C membantu menguatkan sistem imuniti/ sistem pertahanan badan kita. Begitu juga untuk vitamin C kanak-kanak Shaklee ini.

Menyokong sistem imun anak-anak yang

  • berada di taska/pusat asuhan kanak-kanak
  • pergi ke sekolah
  • sering demam
  • ada masalah tonsil
  • sering selesema & batuk
  • mendapat chicken pox & demam campak (measles)

(2) Kesihatan Gusi & Gigi

Gusi terdiri dari banyak saluran darah. Gusi yang sihat tidak mudah berdarah ketika aktiviti menggosok gigi.

(3) Menggalakkan Kesihatan Mata

 

(4) Menyokong Kesihatan Pesakit Anaemia

Vitamin C membantu tubuh menyerap zat besi dengan lebih baik. Pengambilan vitamin C secara konsisten secara tak langsung membantu mengurangkan risiko anemia berlaku.

 

Pengalaman kami dengan vitamin C kanak-kanak Shaklee

Dulu anak saya yang paling suka vitamin C chewable Shaklee ni adalah abg Din. Dia suka sangat-sangat. Rasanya masam-masam manis & kelat sket dihujungnya.

Saya plak start suka masa berpantang si Auni (anak nombor dua). Masa tu gigi saya sakit. Masalah gusi sakit akibat banyak plak/ karies. Sementara tunggu appointment, saya kemam beberapa biji vitamin C kunyah ini untuk bantu beri kelegaan.

Berminat nak dapatkan vitamin C kunyah Shaklee ini? Boleh terus hubungi saya di 019-7646021 atau klik terus bawah ini untuk wasap saya

pengedar Shaklee Skudai


Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

2 thoughts on “Vitamin C Kanak-Kanak Shaklee Dah Kembali Bagus Untuk Anak Sihat”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge