Vitamin Untuk Ibu Mengandung Trimester Pertama Ikhtiar Ibu & Bayi Sihat

“Tahniah.. awak hamil”

Antara perkara penting sebaik saja puan disahkan hamil, segeralah berjumpa doktor & mendapatkan khidmat nasihat selanjutnya.

Kemudian bersegeralah untuk mengambil vitamin untuk ibu mengandung kerana kedua-dua ibu & bayi sangat perlukan nutrisi yang cukup untuk perkembangan seterusnya

Vitamin Untuk Ibu Mengandung: Ikhtiar Kurangkan Risiko Keguguran Di Awal Kehamilan

9 tahun yang lalu, saya pernah keguguran kandungan kami yang pertama seawal usia kandungan 8 minggu.

Ketika itu saya masih bekerja sebagai seorang jurutera di sebuah kilang & tidak begitu peka terhadap persediaan nutrisi untuk hamil.

Kerana sejarah ini, saya tidak mahu ada wanita yang melalui kisah sedih yang sama seperti saya. Sekiranya kita diberi peluang, kita usahakanlah yang terbaik untuk zuriat kita

Vitamin Untuk Ibu Mengandung Pilihan Saya

Sepanjang 3 kali hamil & melahirkan anak-anak kami, saya paling suka dengan kesan selepas pengambilan vitamin untuk ibu hamil dari Shaklee.

Saya pernah kongsikan di antara 3 pengalaman hamil yang mana satu set vitamin pilihan hati 

Saya sendiri pernah mengamalkan Set Premium Mengandung dari Shaklee ni.

Set ni terdiri daripada:

  • ESP
  • B Complex
  • Vitalea
  • SR vita C Plus 500mg
  • Omega Guard

Fungsi Vitamin Ibu Hamil Premium dari Shaklee

Mesti puan-puan nak tahu apa fungsi setiap satu vitamin dalam set premium ni kan? Ok, saya explain satu persatu.

ESP (Keperluan Protein)

  • Bantu perkembangan sel-sel baru yg sihat terutama utk pembentukan sel darah, sel kuku, sel kulit, sel rambut yg sihat sbb ESP mengandungi semua asid amino perlu (protein) yg lengkap.
  • ESP juga antara sumber protein yang paling lean (bebas kolesterol, pengawet @ hormon tumbesaran) jika dibandingkan dengan sumber protein yang lain seperti daging & telur.

Vitalea (Keperluan Multivitamin termasuk Zat Besi & Asid Folik)

  • Multivitamin dr sumber semulajadi dgn 28 vitamin & mineral termasuk zat besi (18mg per serving) membantu tubuh lengkap dengan semua nutrisi yang tidak dapat diperoleh 100% dari makanan yang dimasak.
  • Zat besi yang optimum membantu mengatasi anemia pada ibu hamil.
  • Zat kromium dalam Vitalea antara yang membantu ibu kurang mengidam terhadap makanan & minuman manis
  • 1 sajian Vitalea juga bekalkan 400mcg asid folik yang penting untuk elak kecacatan pada saraf tunjang bayi

SR Vitamin C Plus (Keperluan vitamin C & Imuniti)

  • Vitamin C 500mg per tablet dlm bentuk sustained release ini membantu menguatkan sistem imuniti tubuh ibu dari serangan kuman.
  • Vitamin C juga membantu zat besi diserap dengan lebih baik untuk mengurangkan risiko anemia.

B Complex (Keperluan Asid Folik & vitamin B penting)

  • Mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B perlu untuk menyokong perkembangan janin dalam rahim ibu.
  • Ini termasuklah asid folik 200mcg per serving. Vitamin B juga penting dlm penghasilan sel darah merah yang sihat & membantu dalam penjanaan tenaga buat ibu

Omega Guard (Keperluan DHA & EPA)

  • Minyak ikan tulen Shaklee ini dihasilkan dengan penulenan & penapisan yang rapi sebanyak 3 kali bagi menapis logam berat dari persekitaran laut dalam.
  • Ia mengandungi zat EPA & DHA yang menyokong pertumbuhan & perkembangan otak bayi seawal dari rahim ibu lagi.

Omega Guard juga menyokong kesihatan ibu dari kesihatan tekanan darah & paras gula dalam darah yang seimbang (dari fungsi EPA)

Testimoni Set Vitamin Untuk Ibu Mengandung Yang Saya Amalkan

Ni result pemeriksaan saya sendiri sepanjang hamilkan Lutfi tahun lepas. Dah 9 bulan bayinya sekarang. Alhamdulillah.

Sepanjang hamilkan Lutfi, saya tiada masalah komplikasi ketika hamil & bersalin.

  • kenaikan berat badan yang seimbang
  • bacaan hemoglobin (Hb) dalam darah stabil 11 ke 13
  • tiada craving makanan & minuman manis
  • tiada risiko GDM
  • tiada cramp atau bengkak pada kaki
  • tekanan darah pada paras normal

& Alhamdulillah saya masih mampu bergerak aktif & memandu sendiri sehingga sehari sebelum saya bersalin.

vitamin untuk ibu mengandung

Jika ada apa-apa pertanyaan lanjut atau berminat nak dapatkan set vitamin untuk ibu mengandung ni, boleh terus berhubung saya di 019-7646021 atau klik di bawah untuk whatsapp saya segera.



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

You may also like...

6 Responses

  1. Mmg bagus Set hamil premium shaklee ni..saya sendiri pun amalkannya..HB cantik,berat tak naik mendadak,bebas GDM, tak de masalah sembelit, tak de kekejangan kaki…wahhh seronok sgt jalani kehamilan yang sihat dengan set hamil shaklee ni
    MaMa Chantique recently posted…6 Vitamin Wajib Untuk Ibu Mengandung Trimester PertamaMy Profile

  1. August 7, 2017

    […] ikhtiar, Sarah atau puan-puan yang ada masalah yang sama boleh mengamalkan set hamil Shaklee premium ini untuk bantu tingkatkan Hb sepanjang […]

  2. August 11, 2017

    […] asbab mengamalkan vitamin ibu hamil ini, berat saya tak naik banyak sepanjang hamil kerana saya aktif […]

  3. August 13, 2017

    […] Fungsi penuh set ibu hamil premium ini boleh dilihat di sini […]

  4. August 27, 2017

    […] Semua keperluan vitamin buat ibu hamil boleh dibaca lanjut di sini […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.