vitamin untuk wanita

Wanita Bekerjaya vs Wanita Suri Rumah | Siapa Lebih Perlukan Vitamin?

Seriously saya tak faham kenapa ada orang persoalkan tentang ni.

vitamin untuk wanita

Eh jap, korang tau tak antara wanita bekerjaya dengan wanita yang bergelar suri rumah sepenuh masa, siapa lagi sibuk? Siapa lagi stress?

Jawapannya adalah kedua-dua golongan ni sibuk & hectic gila tugas diorang!

Wanita Bekerjaya Vs Wanita Suri Rumah | Siapa Lebih Perlukan Vitamin Untuk Wanita?

Wanita bekerjaya vs wanita suri rumah.Siapa lagi perlu makan vitamin?

Posted by Zaleha Awaluddin on Tuesday, March 5, 2019

As I said, saya memang tak sangka orang akan tanya soalan ni.

Tapi, yelah, dulu sebelum saya kawin pun, saya pun tak sangka macam tu sekali peranan wanita bila dah bekerjaya & bila dah kawin serta beranak pinak ni.

Rutin Wanita Bekerjaya

Saya pernah rasa jadi wanita bekerjaya seawal saya tamat degree. Alhamdulillah saya sangat bertuah sebab dapat tawaran kerja ketika belum pun siap submit tesis akhir saya masa tu. Sangat laku beb! Tak sempat rasa menganggur.

Rutin wanita bekerjaya memang sibuk.

Saya pernah balik selewat jam 12 malam. Tu zaman bujang lah. Bila dah kawin, ada anak, tak boleh lewat sangat sebab kesian, anak duk tunggu kat taska/ rumah pengasuh.

Jadi wanita bekerjaya ni, otak kena ligat juga fikir, apa nak masak sejurus sampai rumah. Kadang duk fikir kat tempat kerja lagi apa nak masak untuk makan malam hari tu :mrgreen:  😆 Memang otak sangat ligat, lagi plak sepanjang perjalanan balik nak amik anak.

So, nampak tak rutin yang sibuk tu?

Maka, wanita bekerjaya memang wajib sangat ambil vitamin untuk wanita at least untuk boost ingatan, kuatkan imun & beri lebih tenaga buat mereka mengharungi rutin harian.

Rutin Wanita Suri Rumah

Saya pun dah melalui zaman menjadi wanita yang sepenuh masa menjadi suri rumah.

Letihnya tak terkata sebab 24 jam rasa macam kena kemas rumah. Tu masa tu baru ada anak seorang. Tak dapat bayang bila ada anak lebih ramai zaman tu.

Emosi juga agak mudah tercalar & sensitif. Lagi plak bila kurang bersosial, suami balik lambat. Memang mati kutu jadinya. Zaman tu saya belum ada internet. Handphone pun lom canggih. takde smartphone cam sekarang ni.

Jadi suri rumah, kalau tak cukup nutrisi pun, memang lopong sangat badan terhadap zat penting & sangat mudah terdedah kepada risiko penyakit degeneratif. Lagi plak kalau jaga anak-anak yang ramai. Telomere pada sel boleh merosot panjangnya dengan lebih berganda & cepat bila berhadapan dengan situasi stress & faktor lain-lain.

So adakah anda nampak jelas?

Wanita bekerjaya & wanita bergelar suri rumah sama-sama perlukan vitamin!

Vitamin Untuk Wanita – Apa Yang Paling Penting?

Honestly said, kalau nak all in one, saya memang advise ambil Vivix je.

Vivix cukup untuk luaran & dalam sekali. Nak plak Vivix ni mudah sangat nak ditelan/ minum berbanding terpaksa telan berpuluh biji ubat sehari.

Then, selepas Vivix, ni turutan dia:

So, renung-renungkanlah. Siapa lagi perlu vitamin untuk wanita ni? Both wanita memang perlukannya kan? Kalau tak faham, jemputlah hubungi saya di 019-7646021 atau klik terus link wasap:

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge