rutin kulit sihat

5 Rutin Kulit Sihat Yang Mudah Bagi Yang Nak Kulit Kekal Sihat & Cantik

“Lawanya kulit awak…” Serius.. bukan saya yang cakap. Ada lah beberapa orang terdekat & yang selalu tengok kulit saya pada jarak dekat akan feedback macam tu. By right, atau secara jujurnya, kita memang kena check balik rutin kesihatan kulit wajah kita. U olls nak tips? Boleh baca sampai habis. 5 Rutin Kulit Sihat Yang Mudah …

5 Rutin Kulit Sihat Yang Mudah Bagi Yang Nak Kulit Kekal Sihat & CantikRead More »

rahsia kurus secara sihat

Tips & Rahsia Kurus Secara Sihat Yang Sepatutnya Semua Orang Tahu

Ramai orang suka betul nak kurus. Tapi…. tapi… tapi… Selalu nak jalan shortcut kan? Sebelum cari jalan shortcut, kita sendiri kena faham & trust the process. Sunnatullah. Syariatullah. Contoh paling senang, kita ni sebelum nak jadi dewasa, kita kena lahir sebagai seorang bayi dulu. Then bertatih sebagai kanak-kanak. Lepas tu membesar jadi remaja & akhirnya …

Tips & Rahsia Kurus Secara Sihat Yang Sepatutnya Semua Orang TahuRead More »

Jom Belajar Bahasa & Loghat Negeri Kedah Johor & Terengganu

Ok gaiss.. Jom kita belajar bahasa negeri-negeri dalam Malaysia ni. Saya pilh 3 negeri ni saja dulu sebab saya memang berasal dari negeri Kedah. Dan saya sendiri dah merantau lebih 12 tahun di dalam negeri Johor. Suami saya pula orang Terengganu. So setiap kali kami balik kampung, anak-anak akan terpaksa tukar dengar channel negeri lain.. …

Jom Belajar Bahasa & Loghat Negeri Kedah Johor & TerengganuRead More »

5 Rutin Yang Mudah Untuk Terus Kekal Sihat

Sepanjang PKP atau musim pandemik ni, kita semua akan berhadapan dengan pelbagai rasa kerisauan dan uncertainty. Ada yang terpaksa kehilangan pekerjaan. Ada juga yang dipotong gaji separuh. Tak kurang jugak yang semakin membesar & bertambah berat badan akibat stress dan asyik nak makan jer kan. Mintak dijauhkan. Jom kita sama-sama check apa rutin mudah yang …

5 Rutin Yang Mudah Untuk Terus Kekal SihatRead More »

Cara Berhemah Menggandakan Wang iSinar Supaya Lebih Untung

U olls penerima wang iSinar? Kalau ya, kita samalah. Geng! Gaiss, u olls dah buat apa dengan duit tu? Mind to share kat komen? Ada banyak cara untuk kita menggandakan wang iSinar ni secara berhemah. Salah satunya adalah dengan invest kepada bisnes kesihatan. Cara Berhemah Menggandakan Wang iSinar Supaya Lebih Untung U olls boleh join …

Cara Berhemah Menggandakan Wang iSinar Supaya Lebih UntungRead More »

21 KM Weekly Challenge – My Journey In Fitness Towards Virgin Half Marathon

Alhamdulillah, dah masuk bulan kedua saya masih keep on track rutin fitness saya since awal 2021. Last year Alhamdulillah dapat berlari sejauh 500 km setahun. Tahun 2021 dengan azam & semangat baru, target saya adalah untuk 1000 km larian selama setahun. 21 KM Weekly Challenge Sebelum ni saya tak pernah pun target akan berlari sejauh …

21 KM Weekly Challenge – My Journey In Fitness Towards Virgin Half MarathonRead More »

Resepi Overnight Rolled Oat Premium Yang Menyokong Keperluan Protein

U olls suka makan overnight rolled oat? Atau tak pernah lagi makan ni tapi berminat nak jugak buat sendiri? Jom try resepi mudah untuk buat sendiri overnight oat dari rumah. Resepi Mudah Overnight Rolled Oat Saya nak share resepi mudah buat overnight rolled oat menggunakan  4 bahan utama. Bahan-bahan asas untuk buat overnight oat: rolled …

Resepi Overnight Rolled Oat Premium Yang Menyokong Keperluan ProteinRead More »

mealshakes

Mealshakes | Multivitamin Dalam Bentuk Minuman Susu Rasa Aiskrim Vanila

Hai u olls. Apa khabar? Ok ke anak-anak belajar dari rumah so far? Saya pun ada anak-anak yang masih sekolah. Mujur jugak saya memang work at home mom, dapatlah jugak intai mereka belajar. Hari ni saya nak tentang minuman multivitamin yang tengah menjadi kegemaran anak-anak saya. Mealshakes – Minuman Multivitamin Untuk Kanak-kanak Pernah dengar tentang …

Mealshakes | Multivitamin Dalam Bentuk Minuman Susu Rasa Aiskrim VanilaRead More »

tanda badan kurang vitamin C

6 Tanda Badan Kurang Vitamin C – Jom Periksa & Cakna Badan Kita!

Musim pandemik ni kita semua tahu akan kepentingan vitamin C bukan? Budak budak kecik baru sekolah tadika pun tau. Diorang pun rebut-rebut nak telan vitamin C. Ada orang kata, tak perlu dah amik vitamin C. Cukup dah kita makan dari buah. Masalahnya, betul ke orang kita cukup makan buah dan sayur? Tak pe, jom periksa …

6 Tanda Badan Kurang Vitamin C – Jom Periksa & Cakna Badan Kita!Read More »

PdPR 2021

PdPR 2021 – Pengalaman Anak Ibu Dan Guru Belajar Atas Talian Musim PKP

Tahun 2021 adalah tahun kita semua masih berdepan dengan wabak COVID 19 yang belum berkesudahan. Kes yang makin meningkat mengheret kita semua terpaksa akur dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) siri kedua. Berbanding PKP tahun lalu, tahun ini pergerakan dilonggarkan untuk aktiviti ekonomi dalam kawalan. Persekolahan juga dibuka sesi bersemuka hanya untuk pelajar tingkatan 5. Anak-anak …

PdPR 2021 – Pengalaman Anak Ibu Dan Guru Belajar Atas Talian Musim PKPRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.