10 Testimoni Vitamin C Berkesan Untuk Kulit & Kesihatan Seisi Keluarga

Assalamu’alaikum & salam sejahtera,

Sebelum mengandung dulu, saya sendiri tak begitu rajin untuk mengambil suplemen apatah lagi vitamin C.

Alhamdulillah setelah mempunyai kesedaran akan pentingnya pengambilan suplemen sebagai perisai kesihatan diri yang lebih optimum, saya & suami semakin konsisten menelan suplemen setiap hari.

Hari ini saya teruja nak kongsikan dengan anda semua 10 testimoni vitamin C yang telah terbukti meningkatkan kesihatan bukan saya sekeluarga saja malah ramai lagi.

Testimoni 1

Puan Nila Anggraini sebenarnya pernah mengalami gusi berdarah terutama ketika memberus gigi.  Setelah beliau konsisten mengambil Sustained Release Vita-C Plus ni, alhamdulillah gusi beliau semakin sihat & kuat.

testimoni vitamin C

===============================================

Testimoni 2

Semenjak konsisten mengambil 2 biji Sustained Release Vita-C Plus ni, Puan Maz mendapati kulit wajahnya bertambah lembut.

Suatu hari yang lalu, Puan Maz berasa badannya lemah.

Beliau tidak mengambil ubat. Sebaliknya memilih untuk menelan 1 biji Sustained Release Vita-C Plus sebanyak 4 kali sepanjang hari tersebut dalam sela masa 5 jam.

Seperti yang saya pernah terangkan dahulu berkenaan vitamin C yang terbaik ini, Sustained Release Vita-C Plus bertindak melepaskan 100 mg asid askorbik setiap jam selama 5 jam berturut-turut.

testimoni vitamin C

===============================================

Testimoni 3

Jika dulu, sebelum mengenali Sustained Release Vita-C Plus, Puan Ilah juga seperti mereka yang lain. Asal demam, sakit kepala je mesti nak telan Panadol (paracethamol).

Malah Puan Ilah mengalami masalah hidung mudah tersumbat & mudah pula bersin-bersin tiapkali berada dalam suhu sejuk pendingin hawa.

Setelah konsisten mengambil Sustained Release Vita-C Plus, alhamdulillah beliau mendapati keadaan hidung tersumbat & mudah bersin itu tak berlaku lagi.

Jika nak demam pun, beliau memilih untuk menelan Sustained Release Vita-C Plus ini berbanding paracethamol.

testimoni vitamin C

==============================================

Testimoni 4

Seperti kebanyakan testimoni vitamin C yang lain, Puan Ani juga memilih untuk tidak mengambil ubat ketika beliau demam. Dengan hanya 2 biji Sustained Release Vita-C Plus, alhamdulillah demam menjadi kebah.

testimoni vitamin C

===============================================

Testimoni 5

Puan mempunyai kulit yang sensitif terutama ketika membasuh baju & pinggan mangkuk.

Sebelum ni, kulit beliau mudah berasa panas, kering dan mengelupas sebaik saja selepas mencuci pakaian & pinggan mangkuk. Akibatnya, kulit beliau menjadi nipis & mudah pula berdarah jika bergesel dengan dinding.

Alhamdulillah semua masalah kulit sensitif beliau semakin menghilang semenjak beliau konsisten mengambil Sustained Release Vita-C Plus ini.

testimoni vitamin C

===============================================

Testimoni 6

Testimoni vitamin C Puan Eita ini dikongsi hasil pengalaman beliau & anak-anaknya tatkala mereka sekeluarga diserang selesema & demam.

Sustained Release Vita-C Plus ni bukan saja boleh diambil oleh dewasa, malah jika anda ingin memberikan vitamin C jenis telan ini kepada anak-anak berumur 2 tahun ke atas, hanya perlu patahkan vitamin C ini kepada 2 bahagian (hasilnya 250 mg).

Kenapa perlu telan?

Tidak seperti vitamin C chewable yang rasanya manis-manis masam, Sustained Release Vita-C Plus adalah sangat masam & tiada langsung rasa manis.

testimoni vitamin C

===========================================

Testimoni 7

Puan Zaleha adalah seorang yang aktif dalam persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi di cawangan Johor.

2 hari sebelum pulang ke kampung di Kedah, beliau telah mendapat tugasan pada saat-saat akhir untuk menguruskan persiapan program BBQ persatuan yang perlu diadakan pada malam yang sama beliau dijadualkan pulang ke Kedah menaiki bas.

Sepanjang beberapa hari yang sibuk itu, ramai orang di sekeliling beliau sedang dijangkiti selesema. Alhamdulillah beliau adalah seorang yang konsisten menelan sebiji Sustained Release Vita-C Plus setiap hari. Hasilnya, sistem imun tubuh beliau lebih kuat.

Walau sibuk menguruskan program ad-hoc sehingga lewat malam, beliau kekal bertenaga & sihat sepanjang perjalanan pulang 10 jam ke kampung halaman.

testimoni vitamin C

Testimoni 8

Testimoni vitamin C ini sangat bagus untuk dicontohi oleh anak-anak dara yang bakal melangsungkan perkahwinan tidak lama lagi.

Testimoni ini diberi oleh sorang mak andam yang mendapati kulit pengantin ini sangat licin & mudah pula untuk disolek.

Rupa-rupanya pengantin ini konsisten mengambil Sustained Release Vita-C Plus beberapa bulan sebelum hari persandingannya.

testimoni vitamin C

Testimoni 9

Sustained Release Vita-C Plus bukan sahaja terbaik untuk melicinkan kulit wajah serta meningkatkan sistem imun tubuh dari serangan demam & selesema malah vitamin C juga membantu mengecutkan jerawat pada kulit wajah.

Setelah konsisten mengambil Sustained Release Vita-C Plus, muka Puan Farzana yang selalu ditumbuhi jerawat pada dahi & pipi ini mula bersih. Semua jerawat mengecut & menghilang :mrgreen:

testimoni vitamin C

Testimoni 10

Sustained Release Vita-C Plus juga membantu mencerahkan kulit wajah.

Bagi mereka yang ingin kelihatan kulitnya lebih cerah berseri tanpa proses pengelupasan bahan kimia pada pencuci muka di pasaran, bolehla mula konsisten mengambil Sustained Release Vita-C Plus ni.

Sama seperti testimoni yang diberikan oleh Puan Fajar ini, beliau yang sebelum ni mempunyai jeragat & kulit yang kering memberitahu, wajahnya telah cerah berseri & bersih.

Lingkaran sekeliling mata akibat sering berjaga malam juga semakin berkurangan 😀

testimoni vitamin C

Sebenarnya ada banyak lagi testimoni vitamin C yang berkesan ke atas pengguna tegar suplemen Sustained Release Vita-C Plus ini.

Untuk baca lebih khusus berkenaan Sustained Release Vita-C Plus, sila klik sini.

Anda rasa nak beli satu Sustained Release Vita-C Plus sekarang?

Klik saja di bawah. Pembelian secara kad kredit/ kad debit tanpa caj tambahan.

testimoni vitamin C

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkanSustained Release Vita-C Plus mahupun sebarang vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi yang lain, beserta tips panduan pemakanan yg betul, eksklusif & konsultasi yg berterusan, saya adalah wakil pengedar sah & bertauliah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya seperti butiran berikut:

Nama: Zaleha Abdul Salam

Email: produkvitaminsemulajadi@gmail.com

Phone/message/whatsapp/ telegram: 019-7646021

Postage serendah RM6 (S/M) maksimum sehingga RM20 (S/S)

COD sekitar UTM Skudai, Taman Universiti, Skudai, Senai, Kulai & Johor Bahru

Klik

SENARAI PENUH HARGA VITAMIN SHAKLEE

HARGA SET PENJAGAAN KULIT WAJAH SHAKLEE

HARGA SET PENJAGAAN RAMBUT SHAKLEE

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

1 thought on “10 Testimoni Vitamin C Berkesan Untuk Kulit & Kesihatan Seisi Keluarga”

  1. Pingback: Promosi Shaklee November 2015: Jom Lagi Sihat & Cantik! - ProVide Network

Leave a Comment

Your email address will not be published.