Month: September 2019

kem pemantapan AJK

Kem Pemantapan AJK PSSCUTM 2019 | Perkhemahan Mahasiswa UTM

Alhamdulillah baru je selesai program perkhemahan 2 hari 1 malam di UTM semalam. Saya berperanan sebagai fasilitator bersama alumni lain (Segenggam Teknokrat) berganding idea, masa & tenaga untuk membimbing adik-adik jawatankuasa yang baru dilantik untuk menerajui Persatuan Silat Cekak UTM Johor Bahru. Kem Pemantapan AJK 2019 | Input & Garis Panduan Buat Barisan Kepimpinan Persatuan …

Kem Pemantapan AJK PSSCUTM 2019 | Perkhemahan Mahasiswa UTMRead More »

masalah kulit kering

Cara Merawat Masalah Kulit Kering Dengan Selamat Serta Cepat & Berkesan

Siapa pernah rasa kulit dia macam perfect sangat dah? Lepas tu, bila buat ujian khas untuk ukur & sukat tahap kelembapan kulit, barulah perasan, teruknya kering sangat muka aku ni… Saya lah tu. Ye saya sendiri!!!! Terkejut sangat bila check kulit wajah sendiri yang sebelum ni dipuji orang sekeliling nampak peloles, tapi hakikatnya kelembapan drop …

Cara Merawat Masalah Kulit Kering Dengan Selamat Serta Cepat & BerkesanRead More »

cara merawat tonsil

3 Cara Merawat Tonsil Di Rumah Tanpa Pembedahan

Tonsil bukan saja meradang dalam tekak, malah mendatangkan bau mulut yang teruk juga. Ada keadaan tonsil yang membengkak menjadi sangat serius hingga terpaksa melalui rawatan pembedahan. Dalam keluarga saya sendiri, ada yang terpaksa menjalani pembedahan buang tonsil. Namun, jika kita aware masalah ini lebih awal, & usaha mengawalnya, ada rawatan alternatif yang kita boleh usahakan …

3 Cara Merawat Tonsil Di Rumah Tanpa PembedahanRead More »

bisnes untuk student

5 Ciri-ciri Bisnes Yang Sesuai Untuk Student IPT Supaya Selalu Untung

Assalamu’alaikum & Hai, ada student kat sini? Akak nak share apa ciri-ciri bisnes yang sesuai untuk adik-adik student buat sebagai usaha nak ada extra income/ duit poket. Akak tahu & faham sangat, ada antara kita yang memang jenis tak suka nak bebankan mak ayah, mintak duit poket di usia nak hampir “remaja purba’ ni  😀  …

5 Ciri-ciri Bisnes Yang Sesuai Untuk Student IPT Supaya Selalu UntungRead More »

bisnes atas talian

Cara Memulakan Bisnes Atas Talian (Online) Khusus Untuk Newbie

Mula-mula sekali nak ucap terima kasih untuk my dear hubby sebab bagi idea untuk saya tulis tentang ni. Saya bukanlah orang yang hebat sangat nak cerita bab ni, tapi, sebagai seseorang yang pernah bermula dari kosong, dari tak pernah buat bisnes secara online, kepada seseorang yang dah pun ada customer seluruh Malaysia, terasa bertanggungjawab nak …

Cara Memulakan Bisnes Atas Talian (Online) Khusus Untuk NewbieRead More »

tongue tie

Kisah Lutfi Dengan Masalah Tongue Tie Ketika Bayi | Wajarkah Pembedahan?

Siapa sangka, anak yang kita lahirkan sempurna, tiba-tiba doktor detect ada masalah dengan tubuh badannya. Serius, tak sangka. Dan semuanya kebetulan. Pernah dengar pasal tongue tie tak? Orang sebut lidah pendek. Ceritanya macam ni. Lutfi memang ada prolonged jaundice. Kali ni lama sket berbanding abang & kakaknya, namun bacaan taklah tinggi mana. Tak pernah kena …

Kisah Lutfi Dengan Masalah Tongue Tie Ketika Bayi | Wajarkah Pembedahan?Read More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.