Month: January 2021

tanda badan kurang vitamin C

6 Tanda Badan Kurang Vitamin C – Jom Periksa & Cakna Badan Kita!

Musim pandemik ni kita semua tahu akan kepentingan vitamin C bukan? Budak budak kecik baru sekolah tadika pun tau. Diorang pun rebut-rebut nak telan vitamin C. Ada orang kata, tak perlu dah amik vitamin C. Cukup dah kita makan dari buah. Masalahnya, betul ke orang kita cukup makan buah dan sayur? Tak pe, jom periksa …

6 Tanda Badan Kurang Vitamin C – Jom Periksa & Cakna Badan Kita!Read More »

PdPR 2021

PdPR 2021 – Pengalaman Anak Ibu Dan Guru Belajar Atas Talian Musim PKP

Tahun 2021 adalah tahun kita semua masih berdepan dengan wabak COVID 19 yang belum berkesudahan. Kes yang makin meningkat mengheret kita semua terpaksa akur dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) siri kedua. Berbanding PKP tahun lalu, tahun ini pergerakan dilonggarkan untuk aktiviti ekonomi dalam kawalan. Persekolahan juga dibuka sesi bersemuka hanya untuk pelajar tingkatan 5. Anak-anak …

PdPR 2021 – Pengalaman Anak Ibu Dan Guru Belajar Atas Talian Musim PKPRead More »

3 Aktiviti Yang Boleh Dibuat Di Musim PKP 2.0 Selain Mencuba Resepi Baru

Ketika musim PKP 1.0 yang lalu, banyak juga pengajaran yang saya sendiri kena ambil supaya tak ulang kesilapan yang sama. Antaranya adalah aktiviti mencuba resepi baru  đŸ˜† Bukan tak boleh, malah jika itu yang buatkan u olls happy, tak murung sepanjang musim pandemik ni, silakan. Jangan menyesal terlebih makan jer macam saya last year tu. …

3 Aktiviti Yang Boleh Dibuat Di Musim PKP 2.0 Selain Mencuba Resepi BaruRead More »

Promosi Shaklee Januari 2021 Sejajar Dengan PKP 2.0 & Musim Pandemik

Selamat datang 2021! Banyak cerita & isu semasa terkini di awal tahun 2021 ni. Antaranya tragedi pesawat Sriwijaya yang terhempas & paling terkini adalah PKP 2.0 di Malaysia! Sebelum saya cerita detail tentang promosi Shaklee Januari 2021 ni, saya sendiri rasa PKP 2.0 adalah situasi yang kita semua patut adapt dan sama-sama perlu beri kerjasama …

Promosi Shaklee Januari 2021 Sejajar Dengan PKP 2.0 & Musim PandemikRead More »

elak melecet

Tips Elak Melecet Khususnya Untuk Pelari Jarak Jauh Wanita | Virtual Runner

Recently saya dah kembali back on track untuk meneruskan misi berlari jarak jauh towards half marathon (21 km) sebelum berakhirnya tahun 2021 ni. Alhamdulillah setakat ni in shaa Allah target ini akan tercapai. Cuma belum lagi start buat larian LSD untuk try buat larian 2 jam ke atas untuk at least 15 km one shot. …

Tips Elak Melecet Khususnya Untuk Pelari Jarak Jauh Wanita | Virtual RunnerRead More »

Rahsia & Tips Lebatkan Rambut Suami Yang Dulu Hampir Botak Kini Makin Lebat

Syukur sangat bila masalah kita yang dah bertahun-tahun kini selesai. Betul tak? Begitu juga dengan masalah yang dihadapi oleh salah seorang kenalan saya. Encik suami beliau ada masalah rambut makin menipis kerana keguguran rambut. Hampir botak. Mujur beliau sempat usahakan sesuatu. Nak tahu apa rahsia rambut suami kawan saya ni dah makin lebat? Kisah Suami …

Rahsia & Tips Lebatkan Rambut Suami Yang Dulu Hampir Botak Kini Makin LebatRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.