21 KM Weekly Challenge – My Journey In Fitness Towards Virgin Half Marathon

Alhamdulillah, dah masuk bulan kedua saya masih keep on track rutin fitness saya since awal 2021. Last year Alhamdulillah dapat berlari sejauh 500 km setahun. Tahun 2021 dengan azam & semangat baru, target saya adalah untuk 1000 km larian selama setahun.

21 KM Weekly Challenge

Sebelum ni saya tak pernah pun target akan berlari sejauh 21 km dalam masa seminggu. Biasanya saya hanya akan habiskan kira-kira 40km saja selama sebulan. Dengan erti kata lain, seminggu tu hanya 10km saja saya berlari.

Kata orang, start small but consistent.

@zalehaawaluddinPKP 1.0 dulu fail konsisten bersenam. Berat naik mendadak. This PKP 2.0 kak Zal ada mission utk stay #healthy & #fitness♬ LA LA LAND (Part 1) – Official Sound Studio

 

Tak apa buat sikit-sikit janji selalu buat dan seronok nak ulang buat.

Memandangkan saya target nak buat 1000km setahun, maka sebulan wajib buat 84km. So sedang eloklah seminggu wajib capai 21km. Saya bahagi pula dengan 7 hari. Seolah-olah sehari saya wajib buat 3km. Hari yang saya termiss, saya qada je balik, larian minimum 6km.

Minuman Kecergasan Badan Pilihan Saya

Bila selalu aktif berlari, saya pastikan yang saya tak mudah dehydrated atau kekejangan otot. Tak bestlah nak konsisten bila badan mula sakit-sakit kan. Alhamdulillah mujurlah saya kenal Performance Drink ni.

 

@zalehaawaluddinAda yang tanya tentang minuman kecergasan untuk kekal aktif & bertenaga #figurinha #fitness #tiktokmalaysia #stamina #senaman

♬ Figurinha – Ao Vivo – Douglas & Vinicius

Kalau berlari jarak jauh lebih dari 6km, saya akan pastikan selepas sejam berlari mesti recharged dengan minum Performance Drink ni. Kalau tak cukup minum air, kepala memang boleh sakit.

Alhamdulillah bila minum PD ni bancuh pekat-pekat, lega dan nyaman rasa.

Korang yang aktif berlari tu, biasa minum air apa? JOm share kat komen.



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
Youtube Channel: Zaleha Awaluddin
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge