sihat style neelofa

5 Rahsia Cantik & Sihat Style Neelofa – Yang Nombor 4 Tu Paling Menarik

Alhamdulillah, rasanya tak habis lagi semua orang bercerita tentang weding of the year – Neelofa & PU Riz kan? Saya sendiri pun masih lagi happy membaca & melihat semua video perkahwinan kedua-dua public figure ni.

Pernah tak u olls baca atau tahu bagaimana Neelofa menjaga kesihatan & kecantikan beliau?

sihat style neelofa

5 Tips & Rahsia Kecantikan & Sihat Style Neelofa

 

@zalehaawaluddinBarakallah❤️. Sama cantik sama padan kan? So sweet😍 U olls penah tau tak tips ##sihat & ##cantik style ##neelofa ##neelofapuriz ##weddingoftheyear♬ Baraka Allahu Lakuma – Live & Acoustic – Maher Zain

Cantik bukan hanya dari luar, Neelofa sendiri ada petua tersendiri untuk mengekalkan kesihatan & kecantikkannya dari dalam. Untung betul PU Riz kan? Alhamdulillah, jom kita praktik mana-mana yang kita boleh, so that kita pun boleh sihat & cantik untuk suami kita.

(1) Banyak Minum Air Kosong

Dikatakan Neelofa dulu sekitar tahun 2009 pernah jugak nak turunkan berat badan. Bermula dari situ, beliau dah biasa untuk mengamalkan air kosong dalam rutin hariannya.

Indeed, air kosong ni ramai yang tak perasan akan kebaikkannya. Bukan saja dapat menjaga berat badan yang baik, malah kulit pun sangat sihat jika kita cukup minum air kosong setiap hari!

(2) Guna Minyak Argan Untuk Rambut Sihat

Dikatakan akibat kesibukan mengurus hal bisnes, Neelofa juga tak punya banyak masa untuk ke spa. Jadi, beliau banyak buat rawatan rambut sendiri di rumah menggunakan minyak argan ni.

(3) Mandi Ais Untuk Kekuatan Tulang & Kecantikan Kulit

Mandi ais ada banyak kelebihannya. Dari pengetahuan saya sendiri, selain antara amalan untuk murah rezeki (dari segi menaikkan self esteem & aura) mandi ais dikatakan membantu dalam kekuatan tulang & kecantikan kulit.

Kulit dikatakan akan selalu kelihatan segar walaupun tanpa solekan.

(4) Bersenam 3 Hingga 4 Kali Seminggu

Neelofa suka aktiviti bersenam ini:

  • Bersenam di gym
  • Badminton
  • Berenang
  • Kick boxing

(5) Rajin Menjaga Kulit & Amalkan Suplemen

Menjadi artis & public figure mendedahkan kulit wajah dengan banyak solekan. Oleh sebab itu, Neelofa sangat menjaga kebersihan kulit wajahnya setiap kali selepas solekan dengan penggunaan cleansing oil & rajin amalkan suplemen.

Dapat sesuatu?

Kalau berminat nak try suplemen beyond organic, boleh contact di sini

Sumber:

  1. http://persoalanwanita.blogspot.com/2016/02/5-rahsia-kecantikan-neelofa-yang-wajib.html


Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
Youtube Channel: Zaleha Awaluddin
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge