ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

Solusi untuk masalah kulit berjerawat, berat badan & sembelit yang kronik

Pernah tak awak tahu, usus kita ni boleh jadi punca kepada banyak masalah kesihatan yang lain termasuklah masalah kulit berjerawat, masalah berat badan yang berlebihan dan juga pada sama sembelit kronik? Sepanjang PKP ni mungkin ramai yang banyak makan je kurang bersenam. Kita pun tak boleh nak aktif di luar sangat. Risau dengan isu airborne. …

Solusi untuk masalah kulit berjerawat, berat badan & sembelit yang kronikRead More »

Pencuci muka organik untuk semua jenis masalah kulit pada harga berpatutan

Walaupun banyak duduk dalam rumah sejak PKP ni, kesihatan kulit wajah jangan sampai kita lupakan. Bersyukur juga kita kena pakai pelitup muka. Maka yang ada masalah kulit berjerawat teruk mostly tak lah segan nak berdepan dengan orang ramai. Namun begitu, takkan selama-lamanya kita nak biarkan masalah itu berlarutan kan? Awak mungkin kena tukar pencuci muka …

Pencuci muka organik untuk semua jenis masalah kulit pada harga berpatutanRead More »

Cara Buat Duit Dari Rumah Sepanjang Musim Pandemik

Alhamdulillah selesai bisnes presentation selama 30 minit bersama 2 ahli panel lain. Kali ni saya berkolaborasi bersama 2 lagi sahabat saya yang juga sama-sama buat bisnes yang sama. Mereka masing-masing sudah ada kerjaya masing-masing. Seorang bertugas sebagai pegawai perubatan, manakala lagi seorang pula adalah seorang jurutera. Saya sendiri adalah suri rumah yang menjalankan bisnes sepenuh …

Cara Buat Duit Dari Rumah Sepanjang Musim PandemikRead More »

Pengalaman Mengambil Vaksin Astrazeneca Di Persada Johor

Ingat lagi tak battle merebut vaksin  astrazeneca (AZ) beberapa bulan yang lalu? Alhamdulillah kami suami isteri dapat menempah slot untuk vaksin AZ ni pada tarikh yang berlainan. Suami dapat 2 minggu lebih awal dari saya. Ada hikmah juga tu katanya. Kebanyakan pengalaman mereka yang terdahulu, kesan sampingan suntikan vaksin AZ ni agak teruk berbanding vaksin Pfizer …

Pengalaman Mengambil Vaksin Astrazeneca Di Persada JohorRead More »

Target Bukan Tangkal | Cara Buat Target Yang Berkesan & Berjaya

Ingat lagi tak bila last kita betul-betul buat target? Most of us, banyak dah tak buat target dalam hidup. Paling popular target ketika zaman belajar. Nak score degree kelas pertama/ nak score 10 A dalam exam dan lain-lain. Sebenarnya kita semua kena ada target yang jelas dan diperbaharui dalam hidup kita. Supaya kita sentiasa cemerlang …

Target Bukan Tangkal | Cara Buat Target Yang Berkesan & BerjayaRead More »

Peranan Masyarakat Ketika Belum Semua Orang Divaksinkan | Cara Kuatkan Sistem Imun

Alhamdulillah kita semakin menuju fasa herd community tak lama lagi. Saya sendiri pun dah dapat tarikh temujanji untuk menerima dose vaksin saya yang pertama tak lama lagi. Namun begitu, sehingga saat ini, kita semua blom lagi mencapai herd community. Vaksin juga belum sampai sepenuhnya. So apa peranan kita sementara belum semua orang menerima vaksin? Cara …

Peranan Masyarakat Ketika Belum Semua Orang Divaksinkan | Cara Kuatkan Sistem ImunRead More »

Unboxing Smartphone Poco X3 Pro Yang Memori Besar Pada Harga Mampu Milik

Lately saya hadapi masalah phone lama saya berat sangat dah memori. Slow amat bila nak reply whatsapp customer. Mak kat kampung call pun asyik x dapat angkat sebab ringing pun tak. Selalu je problem sebab memori dah full sangat. Pada malam saya cuba nak delete memori yang tak perlu, tiba-tiba suami saya hadiahkan saya smartphone …

Unboxing Smartphone Poco X3 Pro Yang Memori Besar Pada Harga Mampu MilikRead More »

Review Pencuci Muka Yang Berbaloi Beli Tahan Sampai Setahun Lamanya

Saya dah pakai pencuci muka ni lebih dari 2 tahun tau. So hari ni saya nak share apa yang best sangat tentang pencuci muka Youth Skincare ni. Review Pencuci Muka Yang Berbaloi Beli Tahan Sampai Setahun Lamanya U olls pernah dengar tentang Youth Skincare tak? Youth Skincare ni rangkaian penjagaan kulit wajah exclusive dikeluarkan oleh …

Review Pencuci Muka Yang Berbaloi Beli Tahan Sampai Setahun LamanyaRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.