Cara Tambah Stamina Di Kalangan Wanita Usia 40 Tahun Ke Atas

Ok dah lama tak share cerita kami pergi Jepun dulu. Huhuh. Hanya mampu terobek & terus terobek selagi angka masih tinggi kat Malaysia ni terutamanya.

Sebelum tu, ada tak yang selalu penat terutama yang dah nak masuk 40 tahun atau dah pun umur 40 tahun ke atas? Saya nak kongsi tips & cara tambah stamina sesuai untuk golongan macam saya.

Cara Tambah Stamina Khusus Untuk Wanita 40 Tahun Ke Atas

Ok saya tulis memang khusus untuk anda yang sebaya saya atau pun yang lebih senior dari saya.

Bila dah makin meningkat usia ni, kita semua faham & sedia maklum, kita akan makin low metabolisme. Makan sikit pun boleh gemuk. Aktif sedikit pun boleh penat. Jauh sket jer berjalan dah nak cari tempat duduk berehat.

Iya kan?

Walau saya belum lagi masuk 40 tahun, saya faham situasi ini. Saya berkawan dengan ramai orang termasuk yang lebih berusia dari saya. Saya pun ada kakak & emak. Jadi secara tak langsung saya belajar dari orang sekeliling saya.

Kisah Kami  Pergi Ke Jepun Bersama Mak Falinah Yang Kuat & Gagah Berjalan

Korang boleh tonton dulu video pendek ni.

Nak cerita, masa kami pergi ke Jepun 2 tahun yang lalu, kami pergi bersama-sama mak Falinah ni, satu-satunya warga emas yang turut serta dalam pengembaraan kami.

Sepanjang trip 5 hari 4 malam tu, kami berpindah-randah menginap dua rumah yang berbeza. Satu di daerah Kyoto & satu lagi di daerah Osaka. Trip kami memang agak mencabar sebab kami redah sendiri bersama 2 bayi, 1 kanak-kanak, 1 warga emas & tiada tour guide sepanjang perjalanan.

Perjalanan sehari lebih kurang 10,000 steps.

Masa tu nyesal jugak belum kenal wristband atau jam tangan yang kira steps ni. Nan hado. Beli sebijik pun masa dah kat Jepun. Itu pun belum reti pakai lagi masa tu  😆

Vitamin Untuk Tambah Stamina Yang Mak Falinah Amalkan

Mak Falinah berkongsi beliau konsisten 2 jenis sahaja.

Dua jenis vitamin yang beliau amalkan ni memang antara yang terbukti membantu untuk tingkatkan stamina & daya kekuatan tulang. Nak tulang padat, memang wajarlah amalkan ostematrix tu. Baca kisah tulang mudah patah ketika travel.

Berminat nak cuba mana-mana vitamin ni?

Atau nak saya bantu cadangkan vitamin yang terbaik sesuai dengan keperluan anda? Contact je saya kat wasap ni ya.

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
Youtube Channel: Zaleha Awaluddin
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge