Aktif bersukan

elak melecet

Tips Elak Melecet Khususnya Untuk Pelari Jarak Jauh Wanita | Virtual Runner

Recently saya dah kembali back on track untuk meneruskan misi berlari jarak jauh towards half marathon (21 km) sebelum berakhirnya tahun 2021 ni. Alhamdulillah setakat ni in shaa Allah target ini akan tercapai. Cuma belum lagi start buat larian LSD untuk try buat larian 2 jam ke atas untuk at least 15 km one shot. …

Tips Elak Melecet Khususnya Untuk Pelari Jarak Jauh Wanita | Virtual RunnerRead More »

Makanan Untuk Pelari Jarak Jauh Lebih Bertenaga & Menambah Stamina

Dah lama kak Zal tak share dalam entri ni kan, yang kak Zal dah kembali balik aktif berlari selepas musim PKP yang panjang & selepas kejadian kemalangan lutut kak Zal ketika berlari yang dulu tu. Actually memang niat asal nak lah lebih kurus sket, namun Alhamdulillah, Allah Izinkan kak Zal dapat lebih dari sekadar untuk …

Makanan Untuk Pelari Jarak Jauh Lebih Bertenaga & Menambah StaminaRead More »

Rutin Riadah Kami Laki Bini Anak Beranak | Cara Kami Praktis Gaya Hidup Sihat

Hai semua! Berapa ramai dah betul-betul ada buat aktiviti rutin bersenam setiap minggu dengan keluarga masing-masing? Yeay.. tahniah tau untuk awak yang dah pun kembali aktif beriadah! Sila tepuk bahu masing-masing. Alhamdulillah, kami laki bini pun dah kembali galakkan anak-anak sama-sama aktif beriadah setiap petang di hujung minggu. Rutin Riadah Kami Laki Bini Anak Beranak …

Rutin Riadah Kami Laki Bini Anak Beranak | Cara Kami Praktis Gaya Hidup SihatRead More »

kaplet pain relief

Akan Datang Jun 2020! Legakan Masalah Sakit Sendi Dengan Kaplet Pain Relief

Jeng jeng jeng.. Surprise! Akan datang nak masuk suplemen baru. Rasanya dia macam re-branding & diperbaharui ke gitulah. Tunggu masuk officially kami announce balik tau! Siapa pernah guna AJHT? Advanced Joint Health Tablet sekitar tahun 2014 seingatnya. Lepas tu dah discontinue atas beberapa isu yang tak ngam dengan pendaftaran herba tertentu di KKM. Dan proses …

Akan Datang Jun 2020! Legakan Masalah Sakit Sendi Dengan Kaplet Pain ReliefRead More »

promosi shaklee februari 2020

Promosi Shaklee Februari 2020 | Kecergasan & Tingkatkan Imun Ketika Wabak

Dah lama saya tak menulis tentang promosi Shaklee. Selalunya saya update je kat instagram/ kat depan blog & vlog kami. Anyway, untuk anda yang nak tau tentang promosi Shaklee Februari 2020, boleh juga tonton full video kat channel Youtube kami ni Promosi Shaklee Februari 2020 | Untuk Tingkatkan Kecergasan & Tingkatkan Imun Ketika Wabak Shaklee …

Promosi Shaklee Februari 2020 | Kecergasan & Tingkatkan Imun Ketika WabakRead More »

team run streak

Team Run Streak Challlenge | Cabaran Lari 31 Hari Tanpa Henti

Ketika entri ini ditulis, saya dah pun selesai cabaran larian 2km hari ke tujuh. Bersedia untuk hari ke lapan pada keesokkan harinya. Team Run Streak Dalam cabaran ini, setiap orang dalam kumpulan berlima wajib habiskan larian 2km setiap hari tanpa gagal. Kalau ada seorang pun yang terlewat submit/ tak dapat habiskan larian ini, semua submission …

Team Run Streak Challlenge | Cabaran Lari 31 Hari Tanpa HentiRead More »

silat cekak pusaka hanafi

Silat Beladiri Bertaraf Dunia – Silat Cekak Pusaka Hanafi | Siapa Layak Belajar?

Saya jarang sangat cerita lanjut pasal hobi saya yang nih. Saya suka bersilat. Tapi, saya pilih untuk aktif dalam silat beladiri yang bertaraf dunia, tak lain & tak bukan, Silat Cekak Pusaka Hanafi. Ada yang bertanya, “boleh ke anak saya join belajar silat ni?” Soalan yang baik. Ramai orang dah mula berkesedaran untuk hantar anak-anak …

Silat Beladiri Bertaraf Dunia – Silat Cekak Pusaka Hanafi | Siapa Layak Belajar?Read More »

kejang kaki

5 Cara Atasi Kejang Kaki Berkesan Tanpa Kesan Sampingan

” Aduh.. sakitnya kaki.. aduh.. tak boleh gerak kaki nih.. rasa cramp..kejung..” – nangis Siti di tengah-tengah malam apabila tiba-tiba dia rasa kaki dia tak boleh nak digerakkan. Siti tengah pregnant anak pertama. Siapa pernah alami situasi macam ni? Simpul biawak/ kejang kaki orang kata. Tak semestinya dialami oleh wanita hamil je tau, sesiapa je …

5 Cara Atasi Kejang Kaki Berkesan Tanpa Kesan SampinganRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.