Tips & Perkongsian

3 Aktiviti Yang Boleh Dibuat Di Musim PKP 2.0 Selain Mencuba Resepi Baru

Ketika musim PKP 1.0 yang lalu, banyak juga pengajaran yang saya sendiri kena ambil supaya tak ulang kesilapan yang sama. Antaranya adalah aktiviti mencuba resepi baru  đŸ˜† Bukan tak boleh, malah jika itu yang buatkan u olls happy, tak murung sepanjang musim pandemik ni, silakan. Jangan menyesal terlebih makan jer macam saya last year tu. …

3 Aktiviti Yang Boleh Dibuat Di Musim PKP 2.0 Selain Mencuba Resepi BaruRead More »

Cara Tambah Stamina Di Kalangan Wanita Usia 40 Tahun Ke Atas

Ok dah lama tak share cerita kami pergi Jepun dulu. Huhuh. Hanya mampu terobek & terus terobek selagi angka masih tinggi kat Malaysia ni terutamanya. Sebelum tu, ada tak yang selalu penat terutama yang dah nak masuk 40 tahun atau dah pun umur 40 tahun ke atas? Saya nak kongsi tips & cara tambah stamina …

Cara Tambah Stamina Di Kalangan Wanita Usia 40 Tahun Ke AtasRead More »

gelang pink

Kisah Gelang Pink & Secebis Nota Di Musim COVID | Selamat Pulang Ke Kampung

Alhamdulillah, kami sekeluarga berpeluang pulang ke kampung (sebelah suami) seminggu lebih awal dari tarikh cuti sekolah kerana encik suami ada cuti yang panjang untuk dihabiskan dengan urusan berkebun beliau. Kami di Skudai, JB. Antara kawasan yang boleh dikatakan yellow to red zone. Since kami nak pulang ke Terengganu (green zone), dengan rasa bertanggungjawab, kami suami …

Kisah Gelang Pink & Secebis Nota Di Musim COVID | Selamat Pulang Ke KampungRead More »

Projek Sains Tahun 5 | Cara Buat Aiskrim Segera Yang Mudah

Projek sains ini dah lama cikgu Rafiuddin suruh dia buat. Kami tiada kesempatan nak sediakan bahan-bahan, sehinggalah masa cuti hari Malaysia haritu baru berkesempatan sediakan semua bahan & keperluan. Cara Buat Aiskrim Segera Yang Mudah Bagi saya, memang sangat mudah. Anak-anak pun boleh buat. Tidak memerlukan alatan yang canggih. Jom kita tengok bahan-bahan dia perlukan …

Projek Sains Tahun 5 | Cara Buat Aiskrim Segera Yang MudahRead More »

pesakit covid19

Pengalaman & Perkongsian Bekas Pesakit COVID19 Sihat Dengan Vitamin Shaklee

Alhamdulillah, syukur dengan perkhabaran kes positif COVID yang telah semakin menurun dari hari ke hari. Jom kita terus duduk diam-diam di rumah, patuh pada arahan kerajaan & pihak Kementerian Kesihatan Malaysia. Semoga kita dapat putuskan rantaian COVID19 ini. Kita mesti menang! Ada bekas pesakit virus COVID ini yang membuat perkongsian bagaimana beliau kembali sihat asbab …

Pengalaman & Perkongsian Bekas Pesakit COVID19 Sihat Dengan Vitamin ShakleeRead More »

cara merawat simptom jangkitan virus

Cara Merawat Simptom Dijangkiti Virus & Pesanan Mufti Menk | Covid19

Alhamdulillah, sehingga hari ini, kita lihat ramai pesakit dapat disembuhkan, dengan izinNya juga. Terima kasih para petugas kesihatan, yang bertungkus lumus membantu membuat saringan sehinggalah merawat setiap pesakit yang dijangkiti virus Covid-19 ini. Ketika ini, kita ikutlah saranan kerajaan kita. Duduk rumah diam-diam. Keluar hanya apabila perlu (wakil rumah, untuk membeli barang keperluan & urusan …

Cara Merawat Simptom Dijangkiti Virus & Pesanan Mufti Menk | Covid19Read More »

smartphone orang kaya

Smartphone Orang Miskin vs Smartphone Orang Kaya | Awak Guna Android / iPhone?

Artikel santai ni just suara hati saya jer tau. Buat santai-santai bacaan semua. Hihihi. Actually saya taklah baca keseluruhan artikel yang dikatakan menjadi survey sesetengah kelompok masyarakat tu. Bukan apa, might be: biased jela. Almaklumlah telefon android yang dikatakan smartphone orang kaya itu kan dari negara China. Sedangkan iPhone pula dah tentu dari negara US. …

Smartphone Orang Miskin vs Smartphone Orang Kaya | Awak Guna Android / iPhone?Read More »

seminar imej 360

Seminar Imej 360 Oleh Puan Mary Pakar Perunding Imej

Alhamdulillah berpeluang untuk hadir ke seminar Imej 360 yang dikelolakan sendiri oleh team Puan Mary, 5 Oktober 2019 baru-baru ini. Saya sebelum ni tak begitu mengenali siapa Puan Mary ni, tapi ada biasa dengar namanya di post FB. Saya join seminar ni bersama-sama team group wasap. Untuk harga early bird, kitorang kongsi berlima, dapatlah join …

Seminar Imej 360 Oleh Puan Mary Pakar Perunding ImejRead More »

kem pemantapan AJK

Kem Pemantapan AJK PSSCUTM 2019 | Perkhemahan Mahasiswa UTM

Alhamdulillah baru je selesai program perkhemahan 2 hari 1 malam di UTM semalam. Saya berperanan sebagai fasilitator bersama alumni lain (Segenggam Teknokrat) berganding idea, masa & tenaga untuk membimbing adik-adik jawatankuasa yang baru dilantik untuk menerajui Persatuan Silat Cekak UTM Johor Bahru. Kem Pemantapan AJK 2019 | Input & Garis Panduan Buat Barisan Kepimpinan Persatuan …

Kem Pemantapan AJK PSSCUTM 2019 | Perkhemahan Mahasiswa UTMRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.