Umum

cabaran berlari 3000km

Cabaran Berlari 3000km – Progress Coureur Team Challenge

Hari ni dah hari ke 7. Saya sendiri target nak buat minimum 100 km sebulan. So far until today, Alhamdulillah saya dapat buat 29km untuk seminggu (berlari/ berjalan) Cabaran Berlari 3000km Selama Sebulan Dalam Kumpulan Team kami ada 83 orang yang sama-sama berlari di tempat masing-masing. Minimum 20km diperlukan untuk dikira dalam kelayakan. Aktiviti yang …

Cabaran Berlari 3000km – Progress Coureur Team Challenge Read More »

rutin kulit sihat

5 Rutin Kulit Sihat Yang Mudah Bagi Yang Nak Kulit Kekal Sihat & Cantik

“Lawanya kulit awak…” Serius.. bukan saya yang cakap. Ada lah beberapa orang terdekat & yang selalu tengok kulit saya pada jarak dekat akan feedback macam tu. By right, atau secara jujurnya, kita memang kena check balik rutin kesihatan kulit wajah kita. U olls nak tips? Boleh baca sampai habis. 5 Rutin Kulit Sihat Yang Mudah …

5 Rutin Kulit Sihat Yang Mudah Bagi Yang Nak Kulit Kekal Sihat & Cantik Read More »

rahsia kurus secara sihat

Tips & Rahsia Kurus Secara Sihat Yang Sepatutnya Semua Orang Tahu

Ramai orang suka betul nak kurus. Tapi…. tapi… tapi… Selalu nak jalan shortcut kan? Sebelum cari jalan shortcut, kita sendiri kena faham & trust the process. Sunnatullah. Syariatullah. Contoh paling senang, kita ni sebelum nak jadi dewasa, kita kena lahir sebagai seorang bayi dulu. Then bertatih sebagai kanak-kanak. Lepas tu membesar jadi remaja & akhirnya …

Tips & Rahsia Kurus Secara Sihat Yang Sepatutnya Semua Orang Tahu Read More »

Jom Belajar Bahasa & Loghat Negeri Kedah Johor & Terengganu

Ok gaiss.. Jom kita belajar bahasa negeri-negeri dalam Malaysia ni. Saya pilh 3 negeri ni saja dulu sebab saya memang berasal dari negeri Kedah. Dan saya sendiri dah merantau lebih 12 tahun di dalam negeri Johor. Suami saya pula orang Terengganu. So setiap kali kami balik kampung, anak-anak akan terpaksa tukar dengar channel negeri lain.. …

Jom Belajar Bahasa & Loghat Negeri Kedah Johor & Terengganu Read More »

5 Rutin Yang Mudah Untuk Terus Kekal Sihat

Sepanjang PKP atau musim pandemik ni, kita semua akan berhadapan dengan pelbagai rasa kerisauan dan uncertainty. Ada yang terpaksa kehilangan pekerjaan. Ada juga yang dipotong gaji separuh. Tak kurang jugak yang semakin membesar & bertambah berat badan akibat stress dan asyik nak makan jer kan. Mintak dijauhkan. Jom kita sama-sama check apa rutin mudah yang …

5 Rutin Yang Mudah Untuk Terus Kekal Sihat Read More »

Cara Berhemah Menggandakan Wang iSinar Supaya Lebih Untung

U olls penerima wang iSinar? Kalau ya, kita samalah. Geng! Gaiss, u olls dah buat apa dengan duit tu? Mind to share kat komen? Ada banyak cara untuk kita menggandakan wang iSinar ni secara berhemah. Salah satunya adalah dengan invest kepada bisnes kesihatan. Cara Berhemah Menggandakan Wang iSinar Supaya Lebih Untung U olls boleh join …

Cara Berhemah Menggandakan Wang iSinar Supaya Lebih Untung Read More »

21 KM Weekly Challenge – My Journey In Fitness Towards Virgin Half Marathon

Alhamdulillah, dah masuk bulan kedua saya masih keep on track rutin fitness saya since awal 2021. Last year Alhamdulillah dapat berlari sejauh 500 km setahun. Tahun 2021 dengan azam & semangat baru, target saya adalah untuk 1000 km larian selama setahun. 21 KM Weekly Challenge Sebelum ni saya tak pernah pun target akan berlari sejauh …

21 KM Weekly Challenge – My Journey In Fitness Towards Virgin Half Marathon Read More »

Resepi Overnight Rolled Oat Premium Yang Menyokong Keperluan Protein

U olls suka makan overnight rolled oat? Atau tak pernah lagi makan ni tapi berminat nak jugak buat sendiri? Jom try resepi mudah untuk buat sendiri overnight oat dari rumah. Resepi Mudah Overnight Rolled Oat Saya nak share resepi mudah buat overnight rolled oat menggunakan  4 bahan utama. Bahan-bahan asas untuk buat overnight oat: rolled …

Resepi Overnight Rolled Oat Premium Yang Menyokong Keperluan Protein Read More »