Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

Assalamu’alaikum & selamat sejahtera,

Terpanggil plak untuk turut serta dalam Giveaway yang dianjurkan oleh Kak Mia ni. Tarikh tamat penyertaan adalah pada jam 11.59 malam ini tau (14 November). So short. 4 hari je!

Alhamdulillah pada Giveaway Kak Mia yang lepas, saya bertuah untuk memenangi produk penjagaan kulit wajah, Skincare Hesta. So far, so good.. hehe.. :mrgreen:

Jom layan entri pagi ProVide Network dengan topik:

Pentingnya kita untuk menghalau nyamuk

 

 

 

Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock – gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.
Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock – gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com
Bugslock – gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-

 1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
 2. Lengai (70%)
 3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-

Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-

 • Berkebun
 • Makan angin
 • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
 • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
 • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

 

Di mana boleh dipakai :-

 • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
 • pergelangan tangan
 • kerusi bayi

 

Ujian keselamatan bahan Bugslock – Gelang Penghalau Nyamuk

 

Perhatian :-

Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock – gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock – gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.
Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.

 

WhatsApp & Line : 016 4858235


Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :
berikan jawapan anda di ruang ini
1) Pengalaman demam denggi
Saya perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk ini kerana saya sendiri pernah mendapat demam denggi. Antara faktor yang tidak dapat dibendung oleh kami sekeluarga adalah kedudukan rumah kami yang berada di hujung sekali berdekatan dengan longkang besar yang kerap dipenuhi oleh sampah-sampah pepejal yang seterusnya menjadi tempat utama pembiakan nyamuk.
2) Semburan aerosol sedia ada menyesakkan nafas
Selama ini memang kami hanya bergantung pada semburan nyamuk tapi bau semburan nyamuk kurang memberi keselesaan pada kami sekeluarga.
Dengan adanya Bugslock gelang penghalau nyamuk yang diperbuat dari 100% bahan semulajadiΒ  ini diharapkan dapat membantu kami sekeluarga terutama bayi kami untuk tidur lebih lena.
3) Untuk aktiviti luar
Selain untuk kegunaan di dalam rumah, kami sekeluarga juga kerap berada di luar rumah pada waktu petang sehingga menjelangnya waktu senja untuk aktiviti kesukanan kami setiap hujung minggu.
Dengan pemakaian Bugslock gelang penghalau nyamuk ini, anak-anak kami lebih terpelihara dari ancaman gigitan nyamuk walaupun kami sibuk beraktiviti di luar nanti.
4) Hadiah buat mak & ayah yang rajin berkebun di kampung
Faktor yang terakhir ini adalah faktor paling kuat kenapa saya perlukan Bugslock gelang penghalau nyamuk ini. Mak & ayah di kampung rajin ke kebun buah-buahan mereka di Utara. Saya adalah antara anak mereka yang berada jauh di Selatan tanah air Malaysia ni.
Dengan menghadiahkan mereka Bugslock gelang penghalau nyamuk ini, saya pasti dapat membuatkan mereka lebih terpelihara dari gangguan nyamuk & ancaman denggi sepanjang mereka berkebun.
Terimalah serangkap pantun ini sebagai akhir jawapan dari saya,
Kolam bertakung, sampah terapung tempat pembiakan nyamuk yang berleluasa,
Mencegah dari mengubati sebaiknya adalah amalan bersama,
Bugslock gelang penghalau nyamuk sesuai untuk seisi keluarga
Cara terbaik melindungi semua dari ancaman nyamuk yang berbahaya
Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock – Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

17 thoughts on “Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com”

 1. Salam. Terima kasih sudi join Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

  Senarai peserta telah dikemaskini dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 17 November 2014.

  Good luck (^_^)

  Mia Liana

Leave a Comment

Your email address will not be published.