Lelaki Sihat Tak Perlu Ubat Kuat Lelaki

Wah wah tajuknya….

Macam makin banyak masalah kesuburan pada zaman sekarang.

Banyak faktor mengapa ramai pasangan sukar untuk mendapat anak. Antara faktor yang menjejaskan kesuburan di kalangan wanita & juga lelaki adalah:

 • Tabiat merokok
 • Faktor persekitaran yang tidak sihat
 • Faktor pemakanan yang tinggi lemak & kolesterol
 • Stamina yang terjejas
 • Kurang masa bersama yang berkualiti
 • Emosi yang tidak stabil

(1) Tabiat merokok

Jangan tuding-tuding jari atau pandang sana sini. Ya, merokok telah terbukti menjejaskan kesihatan. Merokok juga telah mengundang masalah kesihatan bukan kepada si perokok sahaja, malah ia telah mendedahkan persekitaran yang terjejas buat ibu yang hamil.

Banyak statistik juga mendapati, ramai bayi yang dilahirkan dalam keluarga perokok rata-rata menghidap masalah asma & juga mudah mendapat jangkitan selesema.

Tambah merisaukan, banyak juga bayi yang dilahirkan pra-matang.

(2) Pemakanan Tinggi Lemak & Kolesterol

Kesibukkan hari ini telah mendorong ramai pasangan yang bekerjaya memilih untuk membeli makanan segera. Makanan segera bukan sahaja terdiri dari bahan mentah yang diproses, malah pelbagai penambah perisa & disediakan dalam keadaan yang tidak menyihatkan.

Makanan yang diproses mengandungi hampir tiada langsung sebarang zat mahupun vitamin. Malah kebanyakan daging proses mengandungi lemak trans juga.

Cara penyediaan makanan secara deep friyer atau menggoreng dalam minyak yang banyak mengundang kadar lemak tepu yang tinggi serta kolesterol yang tidak baik.

(3) Stamina Yang Terjejas

Amalan minum ais atau air sejuk sebenarnya dapat mengurangkan stamina seseorang.

Kurang senaman & faktor kurang menggerakkan otot-otot sepanjang hari akibat persekitaran kerja yang banyak duduk menghadap komputer serta menggunakan lif/ escalator berbanding tangga juga punca kenapa ramai orang semakin tidak berstamina.

(4) Kurang Masa Bersama Yang Berkualiti

Suami & isteri mesti mendapatkan masa bersama yang sangat merehatkan. Sekiranya terlalu banyak desakan atau tekanan dari luar, mereka perlu berikhtiar untuk mengambil cuti merehatkan dari segala masalah untuk berdua-duaan secara tenang & aman.

Ia tidak semestinya perlu berbulan madu sampai ke luar negara. Rumah yang aman juga antara tempat indah & nyaman untuk suami isteri asalkan mereka bersepakat untuk mengosongkan fikiran dari sebarang masalah.

Masa bersama yang tenang adalah sekitar sepertiga malam ketika waktu puncak solat tahajjud. Cubalah. Jika sukar untuk bangun di tengah malam, anda & pasangan boleh telan 4 biji OsteMatrix sebelum tidur & mengunci alarm pada masa tersebut. Jangan lupa untuk tepuk bantal 3 kali sambil berniat untuk bangun pada masa tersebut.

Berbalik kepada topik kita tadi, benarkah lelaki yang sihat tidak memerlukan ubat kuat lelaki?

Suami gagah dengan ubat kuat lelaki

Ya. Memang benar. Maksud lelaki yang sihat adalah berkeupayaan untuk menghasilkan sperma yang tinggi kiraan dan juga berkualiti.

Tahukah anda, sperma lelaki normal & sihat hanya 10% sahaja yang benar-benar sihat, sempurna & bertenaga?

ubat kuat lelaki

Sperma yang sihat adalah dengan saiz kepala yang normal. Dari segi fizikal, ia tidak besar, tidak berkepala 2, tidak mempunyai 2 badan, tidak dengan kepala yang panjang, tidak juga berkepala yang kasar dan bukan dengan tengkuk yang senget.

ubat kuat lelaki

Dari segi sifat dalaman pula, sperma yang sihat tidak berputar atau melencong atau berenang terlalu lambat.

Macam mana nak tahu tahap kualiti sperma saya @ suami saya?

Anda boleh menjalankan ujian penentuan kualiti sperma di mana-mana hospital atau klinik yang pakar dalam bidang ini. Sila berjumpa dengan doktor anda bagi tujuan ini.

Ubat Kuat Lelaki Shaklee

Jangan tak tahu, Shaklee juga ada ubat kuat lelaki tau. Sebelum COQ Health dilancarkan sekitar tahun 2013, ubat kuat lelaki atau vitamin cinta suami untuk isteri adalah Vitamin E Complex dan Zinc Complex.

ubat kuat lelaki

ubat kuat lelaki
CoQ Health juga membantu meningkatkan kualiti sperma suami. Hubungi 019-7646021

Vitamin E Complex

 • Mempertingkatkan reproduktif dan kiraan sperma
 • Meningkatkan kelestearian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih

Zinc Complex

 • Memperbaiki kebolehan seksual lelaki & meningkatkan nafsu seks
 • Melindungi kesihatan prostat
 • Memperbaiki & membantu menyembuhkan benign prostatomegaly & keadaan kerap kencing

COQ Health

 • Mengurangkan stress oksidatif yang mana CoQ dapat mewujudkan persekitaran yang sihat bagi peningkatan kiraan sperma, pergerakan sperma yang lebih pantas (jika dulu berenang naik sampan, tapi lepas dah ambik CoQ Health, sperma sangat bertenaga macam naik speed bot ๐Ÿ˜† ) & sperma yang lebih bermutu. Kurangla sperma yang kepala 2 atau ada 2 ekor.

Dengan ikhtiar suplemen seperti ubat kuat lelaki Shaklee ini beserta doa dengan pegharapan yang tinggi kepada Allah dan bersungguh-sungguh yakin kepada kekuasaanNya yang mampu mencipta dari tiada kepada ada, inshaa Allah peluang untuk suami bagi sperma yang sihat kepada ovum isteri adalah lebih tinggi.

Maka, inshaa Allah tidak lama lagi akan lahirlah benih & janin yang sihat untuk anda berdua, inshaa Allah ๐Ÿ™‚

Semoga artikel ini bermanfaat ๐Ÿ™‚

Sekiranya ada komen/ soalan lanjut berhubung topik ini, silalah meninggalkan jejak anda di ruangan komen. Terima kasih atas kunjungan anda ke laman ini. ๐Ÿ˜€

Bagi urusan terus seperti untuk mendapatkan produk Shaklee, boleh hubungi saya Zaleha seperti maklumat berikut:

019-7646021 (sms/whatsapp/telegram)

produkvitaminsemulajadi@gmail.com

Izinkan saya membantu anda kerana saya adalah pengedar Shaklee Skudai yang bertauliah! ๐Ÿ™‚

Saya juga boleh COD ke Taman Universiti, Skudai, Senai, Kulai & Johor Bahru

Penghantaran secara poslaju/courier sekitar Malaysia, Singapura & Brunei

ubat kuat lelaki

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.