Makanan Untuk Pelari Jarak Jauh Lebih Bertenaga & Menambah Stamina

Dah lama kak Zal tak share dalam entri ni kan, yang kak Zal dah kembali balik aktif berlari selepas musim PKP yang panjang & selepas kejadian kemalangan lutut kak Zal ketika berlari yang dulu tu. Actually memang niat asal nak lah lebih kurus sket, namun Alhamdulillah, Allah Izinkan kak Zal dapat lebih dari sekadar untuk kurus je.

Kak Zal juga dah mampu jaga makan, lebih memilih untuk jaga portion & lebih seronok rajin bersenam demi untuk kesihatan jangka panjang.

Korang ada yang teringin nak konsisten berlari jarak jauh tak? Dan nak pastikan badan keep on fitness? Kalau ya, tapi selalu rasa badan letih, boleh ikhtiar try beberapa tips ni.

4 Makanan Untuk Pelari Jarak Jauh Lebih Bertenaga & Menambah Stamina

Jangan amik sebarangan produk. Terutama kalau yang ada steroid tu. Tak bagus untuk kesihatan jangka panjang jugak tau. So carilah makanan yang diyakini tiada gula tiruan atau yang bukan dari sumber semulajadi sekiranya nak lebih bertenaga mahupun untuk menambah stamina.

(1) Biskut Tenaga Untuk Pelari Jarak Jauh

Kak Zal ada try beberapa jenis makanan. Antaranya adalah produk dari Marathon Baker ni. Not bad, sedap, tanpa gula tambahan. Full review boleh tonton kat Youtube kak Zal ini ya.

U olls kalau berminat nak try, boleh direct contact seller di instagram mereka juga.

(2) Polifenol

Polifenol dari sumber beyond organik.

Korang tahu kan, kalau nak dapat sijil pengesahan organik, kena melalui 168 ujian kualiti termasuklah untuk mengesan sebarang kehadiran sisa racun perosak & ketidak tulenan pada produk.

Yang kak Zal suka guna ni polifenol yang terkandung dalam VIVIX

(3) Minuman Kecergasan Badan

Dalam minuman kecergasan badan pilihan kak Zal ini, terkandung mineral yang tubuh kita perlukan untuk mengelakkan badan jadi dehidrasi dan mudah kekejangan pada otot.

Kak Zal pilihan Performance Orange untuk minuman yang membantu badan lebih bertenaga samada sebelum, semasa mahupun selepas bersenam.

(4) Serbuk Protein Tumbuhan

Kak Zal konsisten ESP & Cinch Shake untuk serbuk protein dari sumber yang diyakini selamat serta berkesan untuk membantu kak Zal boleh kembali kurus tanpa perlu berlapar teruk sambil konsisten bertenaga untuk aktif seharian.

Kalau ada apa-apa nak tanya, jemput klik link wasap kat bawah ni tau.

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
Youtube Channel: Zaleha Awaluddin
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge